22:20 uur 09-01-2023

Cognite benoemt vier wereldwijde leiders om marktmomentum aan te wakkeren

Nieuwe leidinggevenden voegen expertise op het gebied van producten, go-to-market, gebruikerservaringen en talentontwikkeling toe om het bedrijf op te schalen, meer waarde voor belanghebbenden te stimuleren en de markt te consolideren

AUSTIN, Texas & OSLO, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Cognite, een wereldleider in industriële software, heeft vandaag vier benoemingen aangekondigd om de schaalinspanningen van het bedrijf voor de volgende groeifase te leiden. De nieuwe uitvoerende leiders van Cognite zijn Moe Tanabian, Chief Product Officer (CPO); Paul Lightfoot, SVP User Experience; Emmanuelle Camus, President van Cognite EMEA; en Liat Berger, Chief Human Resources Officer (CHRO). Deze leiders bekleedden functies met toenemende verantwoordelijkheid bij Red Hat, Microsoft, Amazon, PTC en Aker Solutions.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230109005474/nl/

L-R Liat Berger, CHRO; Moe Tanabian, CPO; Emmanuelle Camus, President EMEA; Paul Lightfoot, SVP UX (Photo: Business Wire)

L-R Liat Berger, CHRO; Moe Tanabian, CPO; Emmanuelle Camus, President EMEA; Paul Lightfoot, SVP UX (Photo: Business Wire)

Girish Rishi, CEO van Cognite, verklaarde: “Het opbouwen van een goed presterend team en het ontwikkelen van ons talent is een topprioriteit. Ik ben verheugd deze leiders te verwelkomen die beschikken over uiteenlopende, wereldwijde ervaringen, inclusief diepgaande technische vaardigheden en dienstverbanden bij Fortune 500-bedrijven. Deze getalenteerde leidinggevenden zullen ons helpen onze verbintenissen met klanten en partners verder op te schalen terwijl we samen het industriële probleem van de beschikbaarheid van data voor de toevoeging van waarde oplossen.”

Moe Tanabian, de nieuwe Chief Product Officer van Cognite, is belast met de productstrategie en -uitvoering, evenals met productbeheer, ontwerp en engineering. Hij stimuleert al bijna drie decennia innovatie op grote schaal, met name op het gebied van softwareproducten, AI, ML en IoT. Tanabian was onlangs Vice President en General Manager van Azure Light Edge voor Microsoft, waar hij zorgde voor meer dan $ 2 miljard P&L voor het productportfolio van Microsoft in IoT, OT en ingebedde industriële domeinen. Voorafgaand aan zijn functie bij Microsoft werkte Tanabian voor Samsung als Vice President Smart Products en IoT, evenals voor Amazon, waar hij leidinggaf aan de inspanningen om de Amazon Android Appstore op Kindle Fire- en Amazon Phone-apparaten te bouwen en te leveren. Tanabian heeft een masterdiploma in Systems and Computer Engineering van Carleton University, Ottawa, Ontario en een MBA van de School of Business Queen’s University, Kingston, Ontario.

Liat Berger wordt de nieuwe CHRO. Ze heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van HR-leiderschap bij wereldwijde bedrijven met meerdere vestigingen en zal de opschalingsstrategie van Cognite helpen aansturen. Ze heeft de afgelopen tien jaar bij Aker Solutions gewerkt en meest recentelijk was ze Senior Vice President People and Organization, Corporate, waar ze zich richtte op bedrijfsstrategie door leiders te helpen bij het identificeren, prioriteren en bouwen van organisatorische capaciteiten, gedragswijzen en structuren die nodig zijn om de veranderingsagenda te ondersteunen. Ze diende ook als hoofd P&O voor de Subsea-organisatie bij Aker Solutions, die bestond uit 4.500 medewerkers verspreid over 10 verschillende locaties op vier verschillende continenten. Haar expertise is het opbouwen en in evenwicht brengen van wereldwijde bedrijven terwijl ze rekening houdt met de lokale realiteit, en ze zal een sleutelrol spelen bij het versterken van het wereldwijde personeelsbestand van Cognite. Ze is afgestudeerd in Bedrijfskunde aan de Universidade Federal do Parana en heeft een specialisatie in Group Dynamics en People Management.

Emmanuelle Camus zal de rol van President van Cognite EMEA op zich nemen. Ze zal zich richten op het versnellen van de groei van Cognite en het versterken van de positie van het bedrijf als toonaangevende leverancier van industriële software in de EMEA-regio in de markten voor energie, elektriciteit, schone technologie en productie. Voordat ze bij Cognite kwam, bracht Camus 25 jaar door bij PTC in verschillende leidinggevende functies gericht op bedrijfstransformatie en meest recentelijk was ze Senior Vice President van Alliances EMEAI. Ze heeft uitgebreide ervaring in het stimuleren van exponentiële groei in Europa en India door middel van B2B-verkoop en het benutten van strategische allianties en partners, en een sterke achtergrond in het oplossen van Industry 4.0-uitdagingen, digitale transformatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en diversiteit, gelijkheid en inclusie. Ze is afgestudeerd aan de NEOMA Business School.

Paul Lightfoot zal Tanabian ondersteunen als de nieuwe Senior Vice President User Experience, terwijl Cognite de inspanningen op het gebied van productontwerp versterkt om klanten in staat te stellen het aantal datageletterde industriële vakexperts binnen hun organisaties exponentieel te laten groeien. In zijn rol zal Lightfoot de productontwerpvisie en -strategie van Cognite leiden om aan deze evoluerende behoeften te voldoen, aangezien de OT-industrie nu softwaregedefinieerd wordt en evolueert naar het samensmelten van fysieke en digitale werelden op schaal. Eerder bekleedde hij leidinggevende functies op het gebied van productontwerp bij verschillende snelgroeiende technologiebedrijven, waarbij hij recentelijk de praktijk voor productontwerp/gebruikerservaring bij Red Hat uitbouwde als Global Director, User Experience Product Design Team. Pauls passie voor het ondersteunen en ontwikkelen van een door de klant geobsedeerde cultuur komt zeker van pas in de rol, evenals leiderschap in productmanagement en een focus op het ontdekken en ontwikkelen van product-market-fit. Paul heeft een diploma in managementinformatiesystemen van Bridgewater State University.

Over Cognite

Cognite is een wereldwijd industrieel SaaS-bedrijf dat is opgericht met een duidelijke visie: industriële bedrijven snel voorzien van gecontextualiseerde, betrouwbare en toegankelijke gegevens om de volledige digitale transformatie van industrieën vol zware activa over de hele wereld te stimuleren. Ons belangrijkste Industrial DataOps-platform, Cognite Data Fusion®, stelt industriële data- en domeingebruikers in staat om snel en veilig samen te werken voor de ontwikkeling, operationalisering en schaling van industriële AI-oplossingen en -toepassingen om zowel winstgevendheid als duurzaamheid te leveren. Bezoek ons op www.cognite.com en volg ons op Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Holford

Vice President Public Relations, Cognite

Michelle.Holford@Cognite.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr