21:04 uur 05-01-2023

Ncardia en Cellistic rekruteren Gustavo Mahler om de bedrijven door hun volgende groeifase te leiden

  • Gustavo Mahler is aangesteld als Chief Executive Officer van Ncardia en Cellistic en zal toetreden tot de Raad van Bestuur
  • Oprichter Stefan Braam neemt de rol van President en Chief Technical Officer op zich en blijft lid van de Raad van Bestuur
  • Ncardia en Cellistic zetten hun snelle groei en expansie voort en leveren iPSC-gebaseerde oplossingen van wereldklasse aan therapeutische ontwikkelaars

LEIDEN, Nederland & MONT-SAINT-GUIBERT, België–(BUSINESS WIRE)– Ncardia en Cellistic bouwen hun leiderschapsteams verder op door Gustavo Mahler aan te trekken als Chief Executive Officer. Gustavo was meest recent een Venture Partner bij DYNAMK Capital, waar hij investeerde in toonaangevende tools, technologieën en diensten voor de biowetenschappen. Voorafgaand aan deze rol leidde Gustavo tien jaar lang CMC Biologics (nu AGC Biologics), wat resulteerde in de verkoop van CMC aan Asahi Glass Corporation voor € 520 miljoen, waardoor AGC Biologics ontstond. Gustavo bekleedde ook wereldwijde leidinggevende posities bij Bayer Healthcare.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230105005120/nl/

Gustavo Mahler (Photo: Business Wire)

Gustavo Mahler (Photo: Business Wire)

Gustavo heeft een Ph.D. in Biochemie van de Universiteit van Buenos Aires en een MBA van de Universiteit van Madrid en heeft de MIT Sloan School of Management Executive Education Courses in Leadership & Management gevolgd.

Als onderdeel van de veranderingen in het managementteam stapt Stefan Braam, de oprichter van Ncardia en Cellistic, over naar de functie van President en Chief Technical Officer, waar hij toezicht zal houden op de technische zaken van de groep, inclusief investeringen in unieke kant-en-klare iPSC- gebaseerde celtherapieplatforms voor de immuno-oncologie.

“We zijn heel enthousiast over met de aanhoudende groei en uitbreiding van Ncardia en Cellistic,” aldus Geoff Glass, voorzitter van Ncardia en Cellistic. “Ons vermogen om iemand van Gustavo’s kaliber aan te trekken om de groep te leiden, getuigt van een unieke kans om geavanceerde therapieën diepgaand te beïnvloeden. De overstap van Stefan naar een rol waarin zijn unieke iPSC-expertise kan worden gemaximaliseerd, terwijl hij samenwerkt met Gustavo, die zo ervaren is in het opschalen van technische bedrijven naar GMP, is een krachtige combinatie.”

“Ik ben verheugd om me te voegen bij Ncardia en Cellistic, leiders in de iPSC-ruimte,” verklaarde Gustavo Mahler, CEO van Ncardia en Cellistic. “Onze focus zal liggen op het versnellen van de commercialisering van nieuwe toepassingen voor ontdekking en therapeutische ontwikkeling die het landschap van de ontwikkeling van geneesmiddelen en celtherapie moeten transformeren.”

Stefan Braam, President en CTO van Ncardia, stelde: “Gustavo’s ervaring en expertise in het leiden van de groei van bedrijven zoals het onze, zowel als CEO als als investeerder, zal onze rijping en evolutie in de komende jaren mogelijk maken, waardoor onze strategische groeiplannen vergezeld zullen gaan van creatief, ervaren leiderschap.”

Over Cellistic

Cellistic™, gelanceerd in april 2022 als een dochteronderneming van Ncardia, is gespecialiseerd in procesontwikkeling en productie van celtherapieën op basis van door mensen geïnduceerde pluripotente stamceltechnologie (iPSC). De focus en expertise op het gebied van herprogrammering, differentiatie en uitbreiding van protocollen voor iPSC positioneert het bedrijf als de voorkeurspartner voor ontwikkelaars van innovatieve celtherapie om nieuwe geavanceerde therapieën op de markt te brengen. Door gebruik te maken van meer dan een decennium aan wetenschappelijke en technische kennis en ervaring van Ncardia, beschikt Cellistic over unieke mogelijkheden voor het ontwerpen en optimaliseren van bedrijfseigen productieplatforms voor iPSC-gebaseerde cellen die kwaliteitsproducten op schaal leveren. Ga voor meer informatie naar www.cellistic.com.

Over Ncardia

Ncardia is een menselijk iPSC-technologiebedrijf dat wereldwijd actief is met faciliteiten, kantoren en personeel in heel Europa en Noord-Amerika. Ncardia is gebouwd op de overtuiging dat stamceltechnologie zal helpen patiënten sneller betere therapieën te bieden. Het doel van het bedrijf is om biofarmaceutische bedrijven die zich bezighouden met de ontdekking van geneesmiddelen in staat te stellen hun ontwikkelingsprocessen te versnellen door de integratie van menselijke iPSC-technologieën. Ga voor meer informatie naar www.ncardia.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contact voor beleggers en media bij Cellistic
information@cellistic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr