15:00 uur 04-01-2023

Belkin viert 40 jaar marktleiderschap met de introductie van een meer verantwoorde productiemethode

Bestverkochte mobiele laadoplossingen krijgen behuizing van plastic dat na gebruik is gerecycled

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Belkin, wereldwijd marktleider op het gebied van consumentenelektronica, kondigt vandaag een nieuw productmateriaal aan voor zijn bestverkochte mobiele laadoplossingen. Daar ging twee jaar ontwikkeling aan vooraf. Een aantal van Belkins populairste draadloze laders, powerbanks, wandladers en autoladers krijgen een plasticvrije verpakking en een vernieuwde behuizing die voor 73-75% bestaat uit plastic dat na gebruik is gerecycled (PCR). Dit gebeurt met ingang van 2023 en levert een besparing van zo’n 7000 ton koolstofuitstoot1 en tot 67% minder uitstoot van CO2-equivalenten voor deze producten op.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230104005377/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Het bedrijf viert 40 jaar als marktleider en innovator door zijn diepgewortelde inzet voor duurzaamheid te versterken. Belkin is al op weg om in 2025 100% koolstofneutraal te zijn in scope 1- en 2-emissies. Daarbij zijn alle onderdelen van het bedrijf onder de loep genomen. De focus lag onder meer op het verminderen van plastic voor eenmalig gebruik in verpakkingen. Zo is het gebruik van plastic in sommige producten al met 90% afgenomen. De aankondiging van vandaag behelst de aanpak van Belkin om zijn scope 3-emissies terug te dringen.

Belkin heeft er bewust en weloverwogen voor gekozen om over te stappen op PCR-materiaal. Hierbij wordt plasticafval van consumenten hergebruikt voor nieuwe producten. Dit plastic zou anders op de vuilnisbelt belanden. Belkin geeft het een nieuw leven en zet daarmee belangrijke stappen om de circulaire economie te ondersteunen door minder afhankelijk te zijn van nieuwe kunststoffen. Uit de door het bedrijf uitgevoerde levenscyclusanalyse blijkt dat het gebruik van PCR-materiaal een stuk minder belastend is voor het milieu.

Er zijn andere alternatieven voor plastic in de branche, zoals:

  • Gerecycled plastic (PIR), het hergebruik van kunststoffen die tijdens massaproductie in een fabriek zijn verzameld.
  • Bioplastic, gemaakt van materialen die afkomstig zijn van hernieuwbare grondstoffen zoals planten en houtsnippers.
  • Oceaanplastic, waarbij plasticafval uit de oceaan wordt hergebruikt.

“Als we bedenken welk verschil een bedrijf met onze omvang en invloed kan maken voor de planeet, ligt het voor de hand om af te stappen van het gebruik van nieuwe kunststoffen in onze producten”, aldus Steve Malony, CEO van Belkin. “Ik ben er trots op samen te werken met de teams die deze gedeelde visie hebben verwezenlijkt. Hun inzet voor de goede zaak inspireert me. En samen blijven we werken aan een duurzamere toekomst.”

De volgende producten worden in de eerste helft van 2023 geleverd met het nieuwe PCR-materiaal:

Wat uiterlijk, kwaliteit en techniek betreft, is er weinig verschil tussen de bestaande producten en de PCR-producten van Belkin. Consumenten kunnen de nieuwe PCR-producten herkennen aan duidelijke vermeldingen op de verpakking en online productpagina’s, zoals: “Gemaakt van gerecyclede kunststofproducten” en “100% plasticvrije verpakking”.

De engineerings- en productontwikkelingsteams van Belkin zijn gevestigd in Los Angeles, Hongkong, Shenzhen, Vietnam en Taiwan. Deze teams werken onvermoeibaar aan het ontwikkelen van innovaties die de verbinding tussen mensen en hun technologie veranderen en tegelijkertijd minder belastend zijn voor onze planeet. Belkin neemt kwaliteit serieus. Daarom komen producten pas na strenge test- en goedkeuringsprocedures op de markt. Ook voor deze nieuwe PCR-portfolio blijft Belkin zoeken naar nieuwe oplossingen en manieren om de impact van het bedrijf op de planeet verder te verminderen zonder aan kwaliteit in te boeten. Het PCR-materiaal is afkomstig van gerenommeerde harsleveranciers en wordt geselecteerd en getest door het ontwerpborgingsteam van Belkin.

Ga voor meer informatie over duurzaamheid bij Belkin naar: https://www.belkin.com/nl/company/sustainability/

Perspakket:

Meer informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie is hier te vinden.

Over Belkin

Belkin is marktleider op het gebied van accessoires voor een scala aan consumenten- en bedrijfselektronica, gericht op stroomvoorziening, bescherming, productiviteit, connectiviteit, audio, beveiliging en huisautomatisering. De producten worden ontwikkeld in Zuid-Californië en verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd. Belkin maakt producten die mensen in staat stellen meer uit elke dag te halen, zowel thuis, op kantoor als onderweg. In 2018 fuseerde Belkin International met Foxconn Interconnect Technology om zijn wereldwijde invloed te vergroten en door mensen geïnspireerde producten te blijven ontwikkelen met oog voor onze planeet.

1 Gebaseerd op prognoseberekeningen vanaf mei 2022

Contacts

Voor mediavragen:

Jen Wei

VP Global Communications en Corporate Development

Comms@belkin.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr