23:31 uur 31-12-2022

American Express opent Centurion Lounge van 16.000 vierkante voet op San Francisco International Airport

De lounge is dubbel zo groot met een nieuw menu van de voor een James Beard Award genomineerde chef-kok Ravi Kapur en lokaal geproduceerde wijn samengesteld door Centurion Lounge Wine Director Anthony Giglio

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft American Express (NYSE:AXP) de onlangs uitgebreide Centurion Lounge op San Francisco International Airport (SFO) heropend. Op 16.000 vierkante voet (ca. 1500 vierkante meter) is de lounge nu bijna dubbel zo groot en beschikt over meer zitplaatsen, een extra bar met speciale wijnvluchten samengesteld door sommelier en Centurion Lounge Wine Director, Anthony Giglio, en een nieuw menu van Ravi Kapur, de Executive Chef van de Liholiho Yacht Club van San Francisco.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221231005006/nl/

American Express Opens 16,000 Square Foot Centurion Lounge at San Francisco International Airport (Photo: Business Wire)

American Express Opens 16,000 Square Foot Centurion Lounge at San Francisco International Airport (Photo: Business Wire)

“We zijn verheugd om het nieuwe jaar in te gaan met de opening van onze Centurion Lounge op San Francisco International Airport,” aldus Pablo Rivero, Vice President & General Manager, Global Lounge Experiences. “Met uitzonderlijk eten, wijn en kunst geïnspireerd door Noord-Californië, is deze goed ingerichte lounge ontworpen om kaartleden een verfrist gevoel te geven en klaar te maken voor hun reizen.”

De Centurion Lounge bij SFO heeft nu meer ruimte voor in aanmerking komende kaartleden, waaronder twee wijnbars en caféruimtes, extra toiletten, privé-telefoonkamers, verschillende privé-werkruimtes en meer. De lounge bevindt zich in Terminal 3 op de tussenverdieping.

LOKAAL AFKOMSTIGE WIJN1

De lounge krijgt een nieuwe bar waar gasten kunnen genieten van speciale wijnvluchten met vier regionale wijnen samengesteld door de beroemde wijnautoriteit Anthony Giglio. De nieuwe bar vormt een aanvulling op de bestaande wijnmuur waar gasten wijnen uit heel Californië kunnen proeven. De wijnvluchten wisselen per seizoen, vanaf vandaag met een Sonoma Chardonnay-vlucht en een Napa Valley Cabernet Sauvignon-vlucht:

Sonoma Chardonnay-vlucht

  • Gundlach Bundschu Sonoma Coast Chardonnay 2020
  • Head High Sonoma County Chardonnay 2021
  • Sonoma Cutrer Les Pierres Sonoma Valley Chardonnay 2019
  • Walt Sonoma Coast Chardonnay 2019

Napa Cabernet Sauvignon-vlucht

  • Emblem Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
  • Miner Emily’s Cuvee Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
  • The Critic Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
  • Twenty Rows Napa Valley Reserve Cabernet Sauvignon 2020

“Aangezien San Francisco wereldwijd bekend staat om zijn wijn van wereldklasse, is het wijnmenu in de Centurion Lounge op San Francisco International Airport volledig gewijd aan het benadrukken van lokale Californische druiven,” verklaarde Anthony Giglio, sommelier en Centurion Lounge Wine Director. “Voor onze allereerste wijnvluchtervaring ben ik verheugd om twee van Amerika’s beroemdste en meest gevestigde wijnregio’s te laten zien: Sonoma en Napa Valley.”

VERFIJND DINEREN EN DESIGN

De lounge biedt een nieuw seizoensmenu van Ravi Kapur, de Executive Chef van Liholiho Yacht Club, ter ere van Bay Area-leveranciers. De in Hawaï geboren, voor een James Beard Award genomineerde chef-kok zal zijn unieke flair blijven brengen in de Centurion Lounge op SFO met gerechten die zijn geïnspireerd op zijn afkomst en familieherinneringen, waaronder in Kochujang gemarineerde kippendijen, wilde rijst- en kokossoep en zwarte azijn en met honing geglaceerde worteltjes.

Consumenten waarderen eersteklas eetgelegenheden wanneer ze door luchthavenlounges reizen. Uit een recente Amex Trendex*-enquête bleek dat een meerderheid van de respondenten (64%) zei dat eersteklas eten en drinken hun favoriete onderdelen van luchthavenlounges zijn.

De lounge toont twee op maat gemaakte kamerhoge wandbekledingen van de abstracte kunstenaar Tracie Cheng, en een nieuw interieurontwerp dat is geïnspireerd op de lokale wijngaarden, het landschap en de iconische mist van San Francisco om gasten een gevoel van ontspanning te geven.

ONGEËVENAARDE TOEGANG

Met meer lounge-opties dan enige andere creditcarduitgever op de markt en de enige creditcarduitgever met een eigen lounge op SFO, is de American Express Global Lounge Collection™ slechts een van de vele manieren waarop American Express ondersteuning biedt aan kaartleden tijdens hun reizen. American Express blijft het Centurion Lounge-netwerk verbeteren door middel van nieuwe locaties en uitbreiding van bestaande lounges. American Express heeft plannen aangekondigd om nieuwe loungelocaties te openen op Reagan National Airport (DCA) in Washington D.C. en Hartsfield-Jackson Atlanta Airport (ATL), in respectievelijk 2023 en 2024.

*AMEX TRENDEX-METHODOLOGIE

Deze online peiling van Amex Trendex werd uitgevoerd tussen 4 en 7 november 2022, onder een steekproef van 2000 volwassenen met een HHI> 70k+ die minstens één keer per jaar met het vliegtuig reizen. De interviews zijn online afgenomen. Resultaten van de volledige enquête hebben een foutmarge van plus of min 2 procentpunten

OVER AMERICAN EXPRESS

American Express is een wereldwijd geïntegreerd betalingsbedrijf dat klanten toegang biedt tot producten, inzichten en ervaringen die levens verrijken en zakelijk succes opbouwen. Ga voor meer informatie naar americanexpress.com en maak contact met ons op facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress en youtube.com/americanexpress.

Belangrijke links naar producten, diensten en informatie over duurzaam ondernemen: persoonlijke kaarten, visitekaartjes en diensten, reisdiensten, cadeaubonnen, prepaidkaarten, handelsdiensten, Accertify, Kabbage, Resy, bedrijfskaaten, zakenreizen, diversiteit en inclusie, duurzaam ondernemen en rapporten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur.

OVER DE CENTURION LOUNGE

De Centurion Lounge is het kenmerkende loungeprogramma binnen de bredere American Express Global Lounge Collection, die toegang biedt tot American Express Centurion Lounges, internationale American Express-lounges, Delta Sky Club® voor kaartleden die met Delta vliegen, Priority Pass™ Select Lounges bij inschrijving, Airspace Lounges, MAG U.S. Escape Lounges en Plaza Premium Lounges – in totaal meer dan 1.400 lounges in 140 landen, en deze aantallen nemen nog steeds toe.

In aanmerking komende kaartleden kunnen een lounge vinden op de Global Lounge Collection-website of via de American Express®-app. Ze kunnen ook inchecken bij geselecteerde Centurion Lounges via de mobiele inchecktool in de American Express®-app.

OVER SAN FRANCISCO INTERNATIONAL AIRPORT

SFO is verheugd om reizigers weer in de lucht te verwelkomen met een luchthavenervaring met naadloze toegang, doordachte voorzieningen, duurzaam ontwerp en inspirerende kunstwerken en exposities.

Ga voor actuele vertrek- en aankomstinformatie, plattegronden van de luchthaven en details over winkelen, dineren, culturele tentoonstellingen, vervoer over land en meer naar www.flysfo.com. Volg ons op twitter.com/flysfo en facebook.com/flysfo.

Bron: American Express Company

Locatie: VS

1 Moet de wettelijke leeftijd hebben om alcoholische dranken te consumeren. Drink op verantwoorde wijze.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AMERICAN EXPRESS
Ali Barlow

Ali.barlow@aexp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr