14:24 uur 14-12-2022

Commodity AI-bedrijf ChAI start project met BASF-YPC om olefineprijzen te voorspellen

 LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Commodity AI-bedrijf ChAI is een project begonnen met BASF-YPC om olefineprijzen te voorspellen, waaronder ethyleen, propyleen en butadieen. BASF-YPC Company Limited is een grootschalige petrochemische 50:50 joint venture tussen ‘s werelds twee grootste chemische bedrijven BASF en Sinopec. ChAI voorziet BASF-YPC van Olefin-prijsprognoses om de marktinformatie van het bedrijf te ondersteunen en het beheer van de grondstofkosten te verbeteren.

ChAI is een data gestuurde tool voor marktinzichten voor bedrijven die worden blootgesteld aan grondstofprijzen. ChAI maakt gebruik van gepatenteerde AI-technologie om voorspellingen te doen die dagelijks worden bijgewerkt, zodat bedrijven de prijsveranderingen van grondstoffen in hun kostenbasis volledig kunnen begrijpen. Deze informatie kan bedrijven helpen hun hedging strategieën te verbeteren, een nauwkeurigere budgettering mogelijk te maken en aankoopbeslissingen te rechtvaardigen.

Commodity AI Firm ChAI Kicks Off Project With BASF-YPC to Forecast Olefin Prices

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Commodity AI firm ChAI has begun a project with BASF-YPC to forecast olefin prices including Ethylene, Propylene and Butadiene. BASF-YPC Company Limited is a large-scale petrochemical 50:50 joint venture between the world’s two largest chemical companies BASF and Sinopec. ChAI provides BASF-YPC with Olefin price forecasts to support the company’s market intelligence and enhance its feedstock cost management.

ChAI is a data-driven market insights tool for companies exposed to commodity prices. ChAI uses proprietary AI technology to provide forecasts that update daily to enable companies to understand raw material price changes in their cost base fully. This information can help companies to enhance their hedging strategies, enable more accurate budgeting and justify purchasing decisions.

ChAI is democratizing the tools, techniques and data that have long given speculators a competitive edge: combining state-of-the-art AI techniques with exciting new alternative data sources to reduce the risk in physical supply chains. Their innovation helps better mitigate shocks to company cash flows and P&Ls – enabling businesses to plan better for the future and be more resilient.

Tristan Fletcher, CEO at ChAI, said: “It is a real honour to be able to serve two of the world’s largest and most prestigious chemicals companies, forecasting the raw materials in their cost base.”

Website: www.chaipredict.com

Linkedin: www.linkedin.com/company/chaipredict

Contacts

Felix Orchard

07506450284

felix@chaipredict.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr