17:24 uur 07-12-2022

Elastic Path haalt $ 90 miljoen op in 2022

Na een groei van 200% op jaarbasis is dit financiering om leiderschap van Elastic Path in Composable Commerce te versnellen

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Elastic Path, de leider van de Composable Commerce Movement, markeert het einde van 2022 met een totaal van $ 90 miljoen aan financiering, 200% groei op jaarbasis in boekingen en 221 productreleases De $ 90 miljoen omvat $ 60 miljoen die in februari werd aangekondigd, plus een recente toevoeging van $ 30 miljoen aan groeifinanciering onder leiding van Sageview Capital met deelname van andere bestaande investeerders. Met dit nieuwe kapitaal kan Elastic Path zijn leiderschap in Composable Commerce versnellen.

Composable Commerce stelt merken in staat om een best-of-breed oplossing samen te stellen die de flexibiliteit biedt om aan hun unieke zakelijke vereisten te voldoen. Bij elke benadering met meerdere leveranciers is er een extra complexiteit van het integreren, beheren en oplossen van problemen met ongelijksoortige technologieën, wat een belemmering kan worden voor merken. Elastic Path is toegewijd aan het verminderen van de complexiteit en het risico van een benadering met meerdere leveranciers door een ongeëvenaard partnerschap te bieden, waardoor alle merken gebruik kunnen maken van Composable Commerce. In 2022 werd deze toewijding gedemonstreerd door de lancering door het bedrijf van EP Payments, een vooraf geïntegreerde betalingsoplossing; de release van de D2C Starter Kit, een composable frontend-framework, beschikbaar als open-sourcecode op de Github van het bedrijf; en de oprichting van een Integrations Hub, een centrale opslagplaats van kant-en-klare low-code integraties. Deze verbeteringen verminderen het potentiële risico van een composable aanpak en stellen merken in staat om de voordelen van Composable Commerce te realiseren.

Andere hoogtepunten van het afgelopen jaar zijn:

“Sageview Capital werkt samen met brancheverstorende bedrijven die verouderde initiatieven herdefiniëren,” aldus Jeff Klemens, partner bij Sageview Capital. “Ons voortdurende vertrouwen in het team van Elastic Path is gebaseerd op hun toewijding om een nieuw tijdperk in Composable Commerce te leiden en voor te staan. We kijken uit naar een lange samenwerking en voortdurende innovatie.”

“Er is nog nooit een boeiendere tijd geweest in de geschiedenis van digitale handel, wat blijkt uit de vraag om ons aan te passen aan de snel veranderende marktdynamiek, waar we op inspelen met Composable Commerce,” stelde Jamus Driscoll, CEO van Elastic Path. “We zijn partners zoals Sageview Capital en anderen dankbaar voor het delen van onze visie en het vertrouwen in ons team om oplossingen te leveren voor klanten in een steeds veranderende industrie.”

Elastic Path neemt mensen aan voor alle afdelingen en regio’s. Bekijk vacatures op de carrièrepagina van het bedrijf.

Over Elastic Path

Elastic Path is het bedrijf dat missiekritische digitale handel mogelijk maakt voor ‘s werelds toonaangevende merken, zoals Intuit, Pella, Deckers Brands, T-Mobile en meer dan 250 andere toonaangevende merken. Als onophoudelijke innovators was Elastic Path in 2011 de pionier van de Headless Commerce-ruimte en stond het bedrijf in 2020 aan het begin van Composable Commerce. Elastic Path biedt toonaangevende headless commerce-oplossingen voor digitaal gedreven merken om snel zeer gedifferentieerde handelservaringen op te bouwen, te implementeren en voortdurend te optimaliseren. Elastic Path is een wereldwijd bedrijf met kantoren in Boston, Newcastle, Reading, Toronto en Vancouver.

Meer informatie op www.elasticpath.com.

Over Sageview Capital

Sageview Capital is een particuliere investeringsmaatschappij die tot doel heeft samen te werken met toonaangevende innovators om duurzame software- en technologiebedrijven op te bouwen. Met meer dan $ 2 miljard aan beheerd vermogen werken ze samen met ondernemers aan een aangepaste aanpak, en maken ze gebruik van tientallen jaren ervaring, operationele expertise en netwerk bij het opschalen van veel succesvolle bedrijven. Ze beleggen voor de lange termijn en hebben veel portfoliobedrijven begeleid naar een beursgang of overname – en daarna. Hun investeringen omvatten onder andere 360insights, Aceable, Anitian, Atmosphere, CallRail, Carewell, Clerk Retail, Demandbase, DISQO, Drivewyze, Elastic Path, Elemental Machines, Ezoic, MetricStream, Pantheon, Pax8, NAM, Specright, Theatro en XSELL Technologies.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Jill Rosenthal voor Elastic Path

ElasticPath@QH-PR.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr