23:27 uur 06-12-2022

Fortius Metals haalt 2 miljoen dollar op bij AM Ventures om Geavanceerd 3D Metaalprinten naar de luchtvaartindustrie te brengen.

Nieuwe metaallegeringen zijn sterker en lichter dan bestaande materialen

LAFAYETTE, Colo.–(BUSINESS WIRE)– Fortius Metals, Inc., een innovatief metaal 3D printbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een financieringsronde heeft afgesloten met AM Ventures. De 2 miljoen dollar zal worden gebruikt om de productiecapaciteit te verhogen, het bedrijf te laten groeien en de marktstrategie te versnellen.

Fortius Metals is een groot formaat productiebedrijf in additieven dat zich specialiseert in geavanceerde materialen om klanten te helpen oplossingen te ontwikkelen die voorheen niet mogelijk waren met robot 3D printen. De gepatenteerde technologie van Fortius Metals maakt las- en 3D-draadfabricage mogelijk met hoogwaardige metaallegeringen om te voldoen aan de hoge eisen van klanten uit de ruimtevaart en fabrikanten van robot lassen.

AM Ventures, het belangrijkste durfkapitaalbedrijf voor de additieve productiesector, richt zich uitsluitend op startups die zijn gebouwd rond industriële 3D-printing-aanbiedingen, waaronder hardware, software, materialen en toepassingen. De portefeuille van AM Ventures omvat een elitegroep van 17 bedrijven die zich bezighouden met 3D-printen, uit meer dan 2.400 geëvalueerde start-ups.

“We kijken ernaar uit om klanten te voorzien die al vragen naar onze gepatenteerde 6061 aluminium lasdraad die traditionele ‘hot cracking’ problemen oplost,” zei Jeff Lints, Fortius CEO. “We zijn er trots op een bedrijf uit Colorado te zijn, samen met veel van onze ruimtevaart- en vliegtuigklanten.”

Het laswerk van Fortius is vaak twee keer zo sterk als de gevestigde commerciële opties voor lassen en 3D printen, wat klanten zal helpen de ontwerpprestaties te verhogen, de productkwaliteit te verbeteren en het gewicht te verminderen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat grootschalige additieve productie een enorm potentieel heeft. Maar tot we met Fortius spraken, hadden we geen investeringsmogelijkheid gezien die de adoptie zou kunnen versnellen,” zei Philip Schultheiss, Senior Associate bij AM Ventures. “Jeffrey en zijn getalenteerde team ontwikkelen niet alleen een manier om metalen met hoge sterkte gemakkelijk beschikbaar te maken voor grootschalig printen en traditioneel lassen, maar ook om hun mechanische eigenschappen te verbeteren. De positie van Fortius Metals als potentiële leverancier voor technologisch geavanceerde luchtvaart- en defensieklanten inspireerde AM Ventures om de complexe CFIUS-goedkeuringsregels voor hun investering te navigeren en zo de deur te openen naar een langdurig partnerschap met Fortius.

Fortius is een afsplitsing van Elementum 3D, met hoofdkantoor in Erie, CO, die deze technologie reeds heeft gepatenteerd en gecommercialiseerd voor powder bed fusion additieve productie. Fortius werd opgericht om nanogestructureerde draden van metaallegeringen te ontwikkelen voor gebruik in robotachtige additieve productietoepassingen – die nieuwe markten en nieuwe producten vertegenwoordigen. De visie van het bedrijf is om geavanceerde materiaaltechnologie te gebruiken om de toeleveringsketen van de metaalproductie te herstellen en tegelijkertijd hooggekwalificeerde banen in Amerikaanse fabrieken te ondersteunen.

Voor meer informatie over Fortius Metals kunt u contact opnemen met CEO Jeff Lints via

jeff@fortiusmetals.com of (303) 913-9526

Over Fortius Metals

Fortius Metals is een groot formaat additief productiebedrijf gespecialiseerd in nieuwe materialen. Met deze gepatenteerde, baanbrekende metaallegeringen kunnen klanten uit de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie en defensie aan de eisen van hoogwaardige toepassingen voldoen.

www.fortiusmetals.com

Over AM Ventures

AM Ventures, het toonaangevende risicokapitaalbedrijf in industriële additieve productie, heeft meer dan 20 succesvolle bedrijven ondersteund in 7 landen op 3 continenten. Het team beschikt over diepgaande technologische kennis en is goed verbonden met de meest ervaren experts op dit gebied. Als investeringspartner biedt het bedrijf een wereldwijd toonaangevend ecosysteem van duurzame investeringen in additieve productie en stelt het ondernemers voor aan een grote pool van veteranen uit de industrie, elk met tientallen jaren ervaring in engineering, productie en uitvoerend management. Sinds 2021 is AM Ventures opgezet als een durfkapitaalfonds.

www.amventures.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jeff Lints, CEO

jeff@FortiusMetals.com | +1 (303) 913-9526

Check out our twitter: @NewsNovumpr