09:30 uur 05-12-2022

Waardegericht socialmediaplatform TouchApp verwijdert duizenden kwalijke berichten op social media

Socialmediaplatforms bepalen nu steeds meer de manier waarop we met elkaar communiceren. Maar de perfecte plaatjes die via deze kanalen wordt gedeeld en de gevolgen van kwalijke content blijft voer voor verhitte discussies. Hierdoor zijn initiatieven opgekomen die veilige plekken aanbieden en waar je gevrijwaard bent van contentvervuiling, pesterijen en kwaadwillende gebruikers.

ISTANBOEL–(BUSINESS WIRE)– Socialmediaplatforms brengen mensen samen, maar hun impact op onze mentale gezondheid en de psychologische gevolgen voor de gebruiker blijven een populair discussiepunt. Onderzoek toont aan dat dergelijke platforms negatieve effecten kunnen hebben vanwege de manier waarop ze ‘schoonheid’ en ‘het perfecte leven’ uitbeelden. Vooral jongvolwassenen zijn hier vatbaar voor. Uit onderzoek blijkt dat 21% van alle jongeren meer last krijgt van sociale angstgevoelens nadat ze tijd op social media hebben doorgebracht. De helft van hen geeft ook aan ontevreden te zijn met hun lichaam. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat jongeren van tussen de 16 en 21 jaar die elke dag ten minste 7 uur op social media zitten, minder tevreden zijn over hun leven.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221205005064/nl/

Value-oriented social media platform TouchApp removes thousands of harmful social media posts (Photo: Business Wire)

Value-oriented social media platform TouchApp removes thousands of harmful social media posts (Photo: Business Wire)

De oprichter en CEO van TouchApp, Islam Faisal, zegt daar het volgende over: “Socialmediaplatforms promoten neppe manieren van leven. We zijn dan ook blij met de lancering van TouchApp, een op waarden gericht platform voor sociale communicatie, waarbij gebruikers ervaringen delen op basis van hun interesses. Zo hebben we al 10.000 pagina’s aan content van het platform verwijderd die niet strookten met onze waardes en van geen enkele meerwaarde waren voor gebruikers.”

Socialmediagebruik onder kinderen begint soms al vanaf 5 jaar

Islam Faisal wijst op het feit dat het socialmediagebruik onder volwassenen en kinderen al een aantal jaar niet onder de 17% duikt: “De Britse waakhond Ofcom meldt dat 99% van de kinderen hun mobiele toestel gebruiken voor toegang tot het internet. De meeste kinderen onder de 13 hebben een account op tenminste één socialmediaplatform. De content daarop wordt een steeds grotere kopzorg voor ouders. TouchApp helpt gebruikers die kennis willen vergaren door ze te koppelen aan andere gebruikers met vergelijkbare interesses. We bieden een kanaal aan voor sociale communicatie dat van meerwaarde is voor de maatschappij, met zorgvuldig samengestelde content. Schadelijk materiaal dat niet bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling wordt eruit gefilterd.”

Cyberpesten raakt iedereen

Faisal Islam merkte verder op dat pesten een probleem is voor mensen van alle leeftijden. Hij voegt daar het volgende aan toe: “TouchApp voorkomt zaken als pesterijen, racisme en niet-opbouwende kritiek en discussies. Dit doen we door unieke hulpmiddelen aan te reiken, waardoor iedere gebruiker kan bijdragen aan het scheppen van community’s die sociale verhandelingen naar een hoger niveau tillen. Ons streven is om veilige plekken te creëren die op kunnen bloeien doordat er zinvolle en waardevolle kwesties worden uitgelicht. Cruciaal daarbij is dat gebruikers, en dan vooral kinderen en jongeren, beschermd worden tegen pesterijen en kwalijke content.”

Contacts

Islam Faisal

info@touchapp.io
+90 242 505 97 77

Check out our twitter: @NewsNovumpr