13:31 uur 01-12-2022

Asante Capital Group versterkt Europese aanwezigheid met nieuw kantoor in München

MÜNCHEN–(BUSINESS WIRE)– Asante Capital Group (“Asante”), een toonaangevende onafhankelijke private equity plaatsings- en adviesgroep, kondigde vandaag de opening aan van haar kantoor in München als onderdeel van de strategische initiatieven van de firma om Europese GP’s in contact te brengen met toewijzers wereldwijd. George Lyons wordt directeur van het kantoor in München.

In de afgelopen 12 jaar is Asante een leider geworden in het verbinden van huisartsen met LP’s wereldwijd. Met 65 professionals op drie continenten breidt Asante met dit nieuwe kantoor haar aanwezigheid uit naar het Europese vasteland. Omdat Asante over diepgewortelde netwerken op het hele continent beschikt, zal dit de directe toegang tot investeerders in de hele regio verder verbeteren, waardoor zij haar GP-klanten beter kan ondersteunen met unieke relaties op maat. De BaFin-licentie zorgt ervoor dat het kantoor blijft voldoen aan de regelgeving van de Europese Unie.

“Ons kantoor in München zal ons in staat stellen om voort te bouwen op de bewezen geschiedenis van succesvolle fondsenwerving in Europa van Asante, waarbij we naadloos samenwerken met ons bestaande team in Londen om klanten de meest effectieve oplossingen te bieden voor in Europa, Noord-Amerika en Azië gevestigde huisdokters”, aldus George Lyons. Asante wil haar capaciteiten verder uitbreiden door actief personen aan te werven in het kantoor in München met diepgaande kennis uit de eerste hand van de Duitse en bredere Europese markten. George heeft bijna tien jaar ervaring met primaire fondsenwerving en plaatsingen in heel EMEA.

“George is een ervaren fondsenwerver met een zeer sterk wereldwijd netwerk, met name in het Europese deel. Met de opening van dit nieuwe steunpunt in Europa zijn we verheugd te kunnen groeien en ons klantenbestand van huisartsen over de hele wereld beter te kunnen ondersteunen”, aldus Warren Hibbert, medeoprichter en Managing Partner bij Asante. “Nu huisdokters te maken hebben met een moeilijker fondsenwervingsklimaat dan ooit tevoren te midden van fondsenwervingscompressie en marktonzekerheid, is het van vitaal belang dat we succesvolle resultaten kunnen blijven genereren door heel dicht bij onze belanghebbenden te blijven.”

Over Asante

Asante Capital Group is een toonaangevende onafhankelijke private equity plaatsing en adviesgroep. Het bedrijf is opgericht in 2010 en heeft kantoren in Londen, New York City, Hongkong en München. Het team heeft geadviseerd bij meer dan 80 miljard dollar aan succesvolle particuliere kapitaalverhogingen over de hele wereld, waarbij kapitaal is aangetrokken van investeerders uit Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Asante is gespecialiseerd in GP-advies en ondersteuning bij fondsenwerving voor primaire, directe en secundaire investeringen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Emily Scerbo

Prosek Partners

pro-asantecapital@prosek.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr