14:53 uur 29-11-2022

Cube Green Energy verwerft eerste windactiva op land in Duitsland

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Cube Green Energy, een platform voor de overgang naar hernieuwbare energie dat onlangs door I Squared Capital is opgericht, heeft drie strategische investeringen in operationele windenergieprojecten op land in twee staten in Duitsland gedaan, in totaal 28 MW.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221128005684/nl/

Cube Green Energy has made three strategic investments in Germany totalling 28 MW (Photo: Business Wire)

Cube Green Energy has made three strategic investments in Germany totalling 28 MW (Photo: Business Wire)

De overgenomen windparken bestaan uit 17 WTG’s en hebben een gemiddelde levensduur van 21 jaar. Cube Green Energy zal aan een verhoging van de energieproductie op de locaties werken, door de bestaande technologie te upgraden en opnieuw van stroom te voorzien, en zo bij te dragen aan de Duitse net-nul-doelstellingen. Om de uitdagingen van de intermitterende hernieuwbare energie aan te pakken, zal Cube Green Energy samenwerken met lokale belanghebbenden om de locaties te optimaliseren voor potentiële opslagoplossingen, waaronder batterijen op nutsschaal. De opslagoplossingen maken hernieuwbare energie een levensvatbaar alternatief voor lokale consumenten en industriële gebruikers die 24/7 ononderbroken elektriciteit nodig hebben.

De overnames volgen op de lancering van Cube Green Energy in oktober 2021 en bouwen voort op de uitgesproken ambitie om de komende jaren in eerste instantie 500 miljoen dollar uit te trekken, om Cube Green Energy uit te bouwen tot een toonaangevende IPP (onafhankelijke energieproducent) voor hernieuwbare energie, die de overgang van Europa naar een koolstofvrije economie mogelijk kan maken. Met behulp van de sterke financiële capaciteiten en energie-expertise van het team blijft Cube Green Energy bijkomende overnamemogelijkheden op het Europese vasteland evalueren, ook in Duitsland.

Deze overnames passen precies in de ambitie van Cube Green Energy om verouderde installaties voor hernieuwbare energie te verwerven, te verbeteren en aan te vullen met energieopslag en hybride oplossingen.”, aldus Raghuveer Kurada, Chief Executive Officer van Cube Green Energy. “Bij Cube Green Energy zien we enorme mogelijkheden in Duitsland en andere landen op het Europese vasteland, om de efficiëntie van de hernieuwbare energievloot te verbeteren en we streven ernaar het voortouw te nemen bij de implementatie van innovatieve oplossingen, om de vervanging van bestaande basislastvermogen door hernieuwbare bronnen mogelijk te maken.”

Het team van Cube Green Energy heeft gebruik gemaakt van zijn sterke partnernetwerk om deze mogelijkheden te vinden en heeft een ongelooflijke veerkracht en gedisciplineerde acceptatie getoond om deze transacties af te sluiten tijdens een ongekend jaar van volatiliteit op de Europese energiemarkten. Cube Green Energy verwacht dat deze eerste overnames het model zullen zijn voor toekomstige transacties naarmate we meer kapitaal inzetten en het tempo van projectacquisities opvoeren.”

Over Cube Green Energy

Cube Green Energy, dat eind 2021 werd opgericht door I Squared Capital, is een pan-Europese IPP voor hernieuwbare energie die de efficiëntie en beschikbaarheid van hernieuwbare energie wil verbeteren door verouderde hernieuwbare energieparken te moderniseren en van nieuwe energie te voorzien en locaties te optimaliseren met behulp van opslag en hybride oplossingen.

Het management van Cube Green Energy heeft meer dan 75 jaar ervaring in energie-investeringen en beheerde portefeuilles van 10+GW in wereldwijde hernieuwbare technologie.

Cube Green Energy exploiteert momenteel 28 MW aan onshore windactiva en heeft een ontwikkelingspijplijn van 70+ MW die naar verwachting in de komende 3-4 jaar gebouwd kan worden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hussain Shalchi

Chief Operating Officer & General Counsel

Cube Green Energy

info@cubegreenenergy.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr