23:09 uur 28-11-2022

Medimaps Group benoemt Meinhard F. Schmidt als bestuursvoorzitter en voegt Anne Le Grand en vijf extra bestuursleden toe

GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– Medimaps Group (www.medimapsgroup.com), een Zwitsers/wereldwijd medisch technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in beeldverwerkingssoftware voor het beoordelen van de botgezondheid, heeft vandaag met onmiddellijke ingang nieuwe benoemingen in de Raad van Bestuur aangekondigd. Meinhard F. Schmidt, een internationale MedTech/BioTech- en Digital Health-leidinggevende met meer dan 25 jaar ervaring, is benoemd tot bestuursvoorzitter; en Anne Le Grand, een ervaren leidinggevende en consultant in de gezondheidszorg met meer dan 30 jaar ervaring in de wereldwijde technologie voor gezondheidszorg, is toegetreden als onafhankelijk bestuurslid.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221128005150/nl/

Medimaps Group Announces Board Members: Meinhard F. Schmidt as Board Chairman, and Anne Le Grand Plus Five Other Members and One Strategic Advisor. (Photo: Business Wire)

Medimaps Group Announces Board Members: Meinhard F. Schmidt as Board Chairman, and Anne Le Grand Plus Five Other Members and One Strategic Advisor. (Photo: Business Wire)

Er zijn ook vijf extra bestuursleden en één bestuursadviseur benoemd, wat de expertise van Medimaps op het gebied van investeringen en klinisch beleid versterkt. Ga naar de Medimaps-website voor informatie over het hele bestuur en het leiderschapsteam van Medimaps Group.

“Ik ben verheugd Meinhard en Anne welkom te heten in onze Raad van Bestuur,” aldus prof. Didier Hans, Ph.D., MBA, Chief Executive Officer en bestuurslid van Medimaps Group. “Meinhards wereldwijde leiderschapsrollen in diagnostiek bij Philips en Roche Diagnostics – en het werk van Anne bij het leidinggeven van medische beeldvormings- en gezondheidszorgsbedrijven, inclusief AI Solutions – bieden Medimaps aanzienlijke expertise en inzicht om onze onmiddellijke groei te ondersteunen en ons toekomstige succes vorm te geven.”

Over de aangestelden:

  • Dhr. Schmidt bekleedde senior leiderschapsfuncties bij Philips en Roche Diagnostics, waar hij verschillende wereldwijde senior managementfuncties bekleedde in patiënt-/diabeteszorg, laboratorium- en PoC-diagnostiek. Daarna gaf hij leiding bij Institute Straumann als hoofd van een Business Unit en vervolgens als CEO, waar hij verantwoordelijk was voor hun digitale groep voor de wereldwijde ‘digitalisering’ van de tandheelkundige industrie. Momenteel bekleedt hij bestuurs- en adviesfuncties voor publieke en private MedTech/Digital Health-bedrijven, waarbij hij zich richt op groei en commercialisering.
  • Mw. Le Grand was wereldwijd Vice President IBM en General Manager voor Watson Health Imaging, Oncology, Genomics and Life Sciences. Voordat ze bij IBM in dienst trad, bekleedde ze leidinggevende functies bij Philips Health Systems, waar ze leidinggaf aan de divisies Therapeutic Care en Ultrasound. Daarvoor was mw. Le Grand SVP Healthcare van Global X-ray voor GE Healthcare, waar ze met succes portfolio’s lanceerde en vernieuwde voor de wereldwijde röntgen-, mammografie- en metabole botziekte-activiteiten. Ze bekleedt momenteel bestuurs- en adviesfuncties voor zorgbedrijven in de publieke en private sector.

De extra bestuursleden zijn:

  • Robert Schier, Ph.D., Senior Investment Director bij Zürcher Kantonalbank Asset Management (Swisscanto Private Equity). Dr. Schier zit in de Raad van bestuur van veel life sciences-bedrijven. Hij heeft een graad in farmacie van de universiteit van Wenen en een Ph.D. in biotechnologie van de Universiteit van Natuurlijke Hulpbronnen en Levenswetenschappen, Wenen.
  • Myoung-Ok Kwon, Ph.D., investeringspartner bij investeringen van Swisscom en op het gebied van toonaangevende digitale gezondheid. Ze heeft 20 jaar ervaring in gezondheidszorginvesteringen en farmaceutisch onderzoek. Bij Novartis was ze verantwoordelijk voor onderzoeksstrategie en -planning en portfoliobeoordeling. Ze heeft een Ph.D. in biochemie en moleculaire genetica van het Friedrich Miescher Instituut, Novartis en de universiteit van Basel.
  • Georgette Schmid, investeringsmanager bij Helvetica Capital AG. Voordat ze bij Helvetica Capital kwam werken, was mevr. Schmid werkzaam in de divisie Bedrijfsontwikkeling en investeringen in de consumentengoederen- en hotelindustrie. Ze heeft een Master of Law van de universiteit van Zürich en een Master of Business Administration (MBA) van de Ecole hôtelière de Lausanne.
  • Prof. Didier Hans, Ph.D., MBA, die sinds 2012 CEO is van Medimaps Group. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in dual-energie röntgenabsorptiometrie (DXA), botmacro- en -microarchitectuur, echografiebeeldvormingstechnieken en beoordeling van de lichaamssamenstelling. Hij doceert wereldwijd op het gebied van beeldvorming van botten en lichaamssamenstelling en osteoporose. Hij heeft een Ph.D. in medische fysica en een Executive MBA van HEC Genève.
  • Sarah Lumb,, mede-oprichter en managing partner van Mission Global, een vrachtspecialist in evenementenlogistiek. Ze speelde een integrale rol bij de oprichting van de groep, nu met bijna 200 partnerkantoren wereldwijd. Haar zakelijke belangen strekken zich uit tot twee andere bedrijven – Ethical Pharmaceutical Consulting Service SA en Kanis SA – die investeringen hebben in een breed scala van industrieën, maar met een bijzondere interesse in biotech, medische apparatuur en andere hoogtechnologische bedrijven.
  • Lauren Nicola, MD (bestuursadviseur), CEO van Triad Radiology Associates in de VS, waar ze is subgespecialiseerd in borstbeeldvorming en pediatrische radiologie. Dr. Nicola, een deskundige op het gebied van nationaal gezondheidsbeleid, bekleedt leidinggevende functies bij het American College of Radiology, waaronder als voorzitter van de Reimbursement Committee en de Medicare Access and Chip Reauthorization Act (MACRA)-commissie. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het creëren en waarderen van meerdere nieuwe beeldvormings- en AI-codes. Ze heeft een medische graad van de Duke University School of Medicine in North Carolina, VS.

Over Medimaps Group

De medische beeldvormingssoftwaretoepassingen van Medimaps Group op basis van gepatenteerde multifunctionele technologie met kunstmatige intelligentie-mogelijkheden bieden oplossingen voor de gezondheidszorg die naadloos passen in de workflow ten behoeve van de patiënt. TBS iNsight™ (Osteo) wordt al jaren in de klinische praktijk wereldwijd gebruikt op het gebied van osteoporose. Het is de nieuwe gouden standaard geworden voor de beoordeling van de bottextuur in de dagelijkse klinische praktijk. TBS heeft internationale erkenning gekregen met meer dan 900 peer-reviewed wetenschappelijke publicaties en is opgenomen in vele richtlijnen en wordt gebruikt door meer dan 30.000 artsen wereldwijd, waaronder toonaangevende zorginstellingen. Ga voor meer informatie naar https://www.medimapsgroup.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Shelley Horn

+1 240 994 0248

shorn@medimapsgroup.com

Robert Minicucci

+1 339 206 1722

rminicucci@ramhealthcomms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr