18:06 uur 17-11-2022

Qbtech en het AHSN-netwerk ontvangen nationale prijzen voor geestelijke gezondheid en welzijn

LONDEN & HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Het Focus ADHD-programma, gemaakt door de aanbieder van objectieve tests Qbtech en het AHSN-netwerk, heeft de prijs gekregen voor de beste innovatieve uitvinding op het gebied van geestelijke gezondheid tijdens de nationale prijzen voor geestelijke gezondheid en welzijn van 2022. Eerder dit jaar waren Qbtech en het AHSN-netwerk winnaars van het prestigieuze ‘Beste mentale gezondheid partnerschap met de NHS’ tijdens de HSJ awards.

Het Focus ADHD-programma, beoordeeld door een panel van onafhankelijke deskundigen, werd door de juryleden geprezen voor het gebruik van technologie “om een probleem op te lossen dat voor zoveel mensen pijn en lijden, moeilijkheden en vertragingen heeft veroorzaakt” en voor het “uitdagen van traditionele paden”. De juryleden noemden ook de verschillen die de evidence-based technologie van het programma heeft gemaakt tijdens het diagnostische proces.

Tony Doyle, commercieel directeur bij Qbtech, zei: “Wij bij Qbtech zijn verheugd om te worden erkend voor het baanbrekende verschil dat we hebben gemaakt voor mensen met ADHD. We waarderen de kans om nauw samen te werken met onze partners bij het AHSN-netwerk enorm.”

Het FOCUS ADHD nationale programma is een samenwerking tussen Qbtech en het AHSN-netwerk. Het door NHS England gesteunde nationale programma is in zijn laatste jaar. Bijna 75.000 mensen (6-18 jaar) hebben een objectieve beoordeling voor ADHD gekregen.

Beoordelingen worden geleverd door Qbtech’s QbTest, een goedgekeurde computerondersteunde objectieve test die aandacht, motorische activiteit en impulsiviteit meet – de kernsymptomen van ADHD. De resultaten worden onmiddellijk geanalyseerd en gepresenteerd in een rapport waarin de resultaten van een patiënt worden vergeleken met een normatieve dataset op basis van leeftijd en geslacht.

ADHD’ers kunnen de informatie uit het QbTest-rapport gebruiken naast beoordelingsschalen of klinische interviews om hun beslissingen voor ADHD-beoordelingen te onderbouwen, het te gebruiken om ADHD in of uit te sluiten en de effectiviteit van de behandeling na een diagnose te evalueren.

Deze fantastische prestaties zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de multisectorale samenwerking van Het AHSN-netwerk, East Midlands Academic Health Science Network, en de ADHD-stichting.

Ga voor meer informatie over Qbtech en het Focus ADHD-programma van het AHSN-netwerk naar www.ahsnnetwork.com.

Over Qbtech

Qbtech, opgericht in 2002, is een Zweeds privébedrijf dat toonaangevende oplossingen en producten heeft ontwikkeld ter verbetering van de identificatie, diagnose, behandeling en opvolging van patiënten met ADHD. Qbtech is actief in 13 landen en heeft kantoren in Stockholm, Houston en Londen. Qbtech is een prijswinnend bedrijf dat wordt erkend voor zijn innovatie. Onlangs won het de HSJ Partnership Award 2022 voor de ‘Beste mentale gezondheid partnerschap met de NHS’. www.qbtech.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Qbtech

Hilari Barton

Trevelino/Keller

hnbarton@trevelinokeller.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr