10:07 uur 17-11-2022

Hypersen lanceert zijn coaxiale confocale 3D-lijnsensor met de laterale resolutie die als minimum geldt in de sector

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– Als leider op het gebied van chromatische confocale technologie is Hypersen verheugd een coaxiale confocale 3D-lijnsensor (HPS-LCX1000) voor de wereldwijde meet- en inspectiemarkt op de markt te brengen. Deze sensor biedt een effectieve en zeer nauwkeurige (0,1 µm) 3D-inspectieoplossing voor meet- en defectdetectieproblemen op het gebied van halfgeleiders, consumentenelektronica, nieuwe energie, metaal, auto’s en luchtvaart.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221115005143/nl/

Hypersen releases a coaxial 3D line confocal sensor HPS-LCX1000 to tackle the difficulties in measurement and inspection of semiconductor wafer/chip, LED/OLED display, electronic components, metal, automotive and aerospace parts. It solves the shadowing problem when measuring targets with holes, steep slopes, and protruding components. (Photo: Business Wire)

Hypersen releases a coaxial 3D line confocal sensor HPS-LCX1000 to tackle the difficulties in measurement and inspection of semiconductor wafer/chip, LED/OLED display, electronic components, metal, automotive and aerospace parts. It solves the shadowing problem when measuring targets with holes, steep slopes, and protruding components. (Photo: Business Wire)

Vergeleken met de huidige confocale sensoren blinkt de HPS-LCX1000 uit in zijn laterale resolutie (1,1 µm) en coaxiale structuur. Coaxiaal ontwerp betekent dat de invallende en gereflecteerde stralen elkaar overlappen. Daarom lost het het schaduwprobleem op bij het meten van doelen met gaten, steile hellingen en uitstekende componenten.

Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

 • Hoge aanpasbaarheid aan verschillende materialen, vooral transparante en sterk reflecterende materialen, spiegelende oppervlakken en zelfs vloeistoffen
 • Robuust vermogen om complexe geometrische vormen te meten
 • Max. oppervlaktehelling op spiegel: ±45°
 • Generatie van 2D-beeld- en 3D-puntenwolkgegevens met één scan
 • Axiale precisie: 0,1 µm
 • Puntdichtheid: 2.048 punten/profiel
 • Hoge scansnelheid: tot 35.000 regels/sec.

Gescheiden sensorkop en controllerontwerp verminderen de meetfout die wordt veroorzaakt door de warmteontwikkeling van de sensor aanzienlijk. Daarnaast maakt een 40G optische vezel een datatransmissie met lage latentie mogelijk tussen de sensorkop en de controller. Bovendien is de controller uitgerust met een 8-core 64-bits CPU, hoge snelheid FPGA en een AI-versneller. Met geïntegreerd, zeer efficiënt AI-algoritme bereikt de HPS-LCX1000 een scansnelheid van 35.000 regels/sec. en maakt realtime uitvoer van 3D-puntenwolkgegevens mogelijk.

Wat de HPS-LCX1000 kan doen:

 • Meting van 3D-topografie en -dimensies
 • Detectie van oppervlaktedefecten
 • Meting van gebogen oppervlakten
 • Verplaatsings- en ruwheidsmeting
 • Spleet- en effenheidsmeting
 • Diktemeting van meerlaagse transparante materialen

Testingenieurs kunnen deze sensor erg nuttig vinden bij het uitvoeren van de volgende taken:

 • 3D-inspectie van wafers en PCB-hobbels
 • Detectie van matrijsdefecten
 • 3D-inspectie van IC-chippennen
 • Detectie van draadverbindingsdefecten
 • Sterk gehoekte meting van LED/OLED-displayprofielen
 • Meting van slimme horlogecomponenten
 • Inspectie van lijmeffecten
 • Uiterlijk inspectie van auto- en ruimtevaartcomponenten

Over Hypersen Technologies:

Hypersen, opgericht in 2015, produceert en verkoopt hoogwaardige optische en krachtkoppelsensoren. Als innovatief bedrijf op het gebied van precisiemetingen biedt Hypersen: 3D optische profilometer, confocale 3D-lijnsensor, chromatische confocale sensor, hoge snelheid industriële camera, 3D LiDAR en 6-assige krachtkoppelsensor

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: Anney Kong anney_kong@hypersen.com
Technische ondersteuning: Dylan Hou dylan_hou@hypersen.com
Orders: sales@hypersen.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr