21:44 uur 07-11-2022

Freestyle Partners ontvangt twee Europese octrooien voor het gebruik van gefilterd Far UV-C-licht in draagbare apparaten

DETROIT–(BUSINESS WIRE)– Freestyle Partners, LLC, kondigde vandaag aan dat het van het Europees Octrooibureau (EOB) een kennisgeving van voornemen tot toekenning heeft ontvangen voor twee bijkomende octrooien betreffende draagbaar gebruik van gefilterd kiemdodend Far UV-C-licht om ziekteverwekkers op vaak aangeraakte oppervlakken in enkele seconden te inactiveren.

Freestyle is het eerste bedrijf met een patent op een technologie waarmee een gebruiker laat weten wanneer de juiste afstand tot een oppervlak wordt aangehouden, zodat ziekteverwekkers veilig worden geïnactiveerd voor het desinfecteren van oppervlakken. Het EOB heeft deze ontwikkeling erkend en is bereid twee extra octrooien toe te kennen aan de groeiende wereldwijde octrooiportefeuille van Freestyle.

Gefilterd Far UV-C is een baanbrekende, grensverleggende technologie ontwikkeld door een team van onderzoekers onder leiding van David Brenner, PhD en directeur van het Centrum voor Radiologisch Onderzoek aan de Universiteit van Columbia. Deze technologie is uitgebreid getest en goedgekeurd door toonaangevende instellingen overal ter wereld. Studies gepubliceerd in intercollegiaal getoetste, wetenschappelijke tijdschriften hebben aangetoond dat de technologie dezelfde doeltreffendheid heeft tegen ziekteverwekkers als gewone UV-C. Studies hebben ook aangetoond dat gefilterd Far UV-C wetenschappelijk bewezen veilig is voor gebruik in ruimten met andere personen wanneer het gebruikt wordt binnen de huidige dosislimieten van de American Conference of Governmental Industrial Hygienists (ACGIH), omdat het niet doordringt in levende huid of het oog.

Hoewel aerosolische ziekteverwekkers de afgelopen jaren het belangrijkste aandachtspunt zijn geweest vanwege COVID-19, zijn oppervlakteverwekkers ook van groot belang, vooral nu het aantal ziekenhuisinfecties snel toeneemt en er behoefte is aan meer doeltreffende oplossingen voor het desinfecteren van vaak aangeraakte oppervlakken in ziekenhuizen, kantoorgebouwen, scholen en tijdens het reizen. “Door de benodigde functionaliteit voor draagbare gefilterde Far UV-C te patenteren, is Freestyle nu marktleider en heeft deze er zich tegelijkertijd van verzekerd dat toepassing van gefilterde Far UV-C met behulp van draagbare apparaten efficiënt en veilig gebeurt bij het desinfecteren van vaak aangeraakte oppervlakken”, zegt Jennifer Rosen, medeoprichter van Freestyle Partners. “Testen blijven aantonen dat gefilterde Far UV-C kan worden gebruikt in plaats van dure, milieugevaarlijke chemicaliën om veilig elk pathogeen, zoals MRSA, E. coli, salmonella, influenza en SARS-CoV-2, in enkele seconden tijd en op korte afstand te inactiverenop vaak aangeraakte oppervlakken.”

Freestyle heeft ook een overeenkomst voor ontwikkeling en commercialisering gesloten met Ushio America, Inc. Hierdoor werd voor Freestyle de weg vrij gemaakt om werkende prototypes te ontwikkelen van hun draagbare, op batterijen werkend gefilterd Far UV-C-apparaat dat met succes de bestaande Care222®-technologie heeft toegepast. Studies hebben aangetoond dat de Care222-technologie ziekteverwekkers, zoals coronavirussen, influenza, E. coli, salmonella, op vaak aangeraakte oppervlakken in enkele seconden kan inactiveren.

De bloeiende octrooiportefeuille van Far UV-C-licht omvat nu 14 toegekende gebruiks- en ontwerpoctrooien die zich uitstrekken tot meer dan 26 landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan, China, Zuid-Korea en Canada, evenals landen in heel Europa. Andere belangrijke exclusieve functionaliteiten die binnen de portefeuille van Freestyle zijn toegekend, omvatten het verlichten van het oppervlak voor gerichte inactivatie van ziekteverwekkers, zowel met zichtbaar als met gefilterd Far UV-C-licht, waarvan testen hebben aangetoond dat het veilig is voor het desinfecteren*van de menselijke huid wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt.

Over Freestyle Partners, LLC

Freestyle Partners, LLC is gevestigd in Detroit en is een accelerator van intellectueel eigendom die zich richt op het omzetten van toonaangevende concepten naar verwerving of commercialisering. Freestyle Partners is opgericht in 2012 door marketing- en brandingexperts Jennifer Rosen en Ben Feeney en richt zich op het identificeren en leveren van inkomstenmogelijkheden en het bedenken van nieuwe ventures in zowel ondernemings- als start-upomgevingen die winstgevende groei hebben gestimuleerd, cultuurverandering hebben gecreëerd en mensen hebben gemotiveerd. Ga voor meer informatie naar www.freestylepartnersllc.com.

*Alle verwijzingen naar ‘desinfectie’ verwijzen in het algemeen naar de vermindering van pathogene bioburden en zijn niet bedoeld om te verwijzen naar een specifieke definitie van de term die voor andere doeleinden kan worden gebruikt door de Amerikaanse Food and Drug Administration of de Amerikaanse Environmental Protection Agency.

Columbia University heeft onderzoeksfinanciering ontvangen van Freestyle Partners, LLC om de veiligheid en doeltreffendheid van de Far UV-C-technologie verder te bestuderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marybeth Roberts

KWT Global

951-553-3343

mroberts@kwtglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr