18:18 uur 07-11-2022

Adams Street sluit vijfde co-investeringsfonds met meer dan $ 1,3 miljard aan kapitaal

 Co-investeringsfonds V over ingetekend; Bewijzen toegenomen wereldwijde vraag naar co-investeringsmogelijkheden

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Adams Street Partners, LLC, een investeringsbeheerbedrijf voor particuliere markten met meer dan 52 miljard dollar aan activa onder beheer, heeft vandaag aangekondigd dat het met succes de fondsenwerving voor zijn Co-Investment Fund V heeft afgerond, waarmee het overtekende programma is afgesloten met meer dan $ 1,3 miljard aan toegezegd kapitaal.

Het Co-Investment Fund V (“Fund V”) programma van Adams Street zag wereldwijd een grote vraag, overtrof de oorspronkelijke doelstellingen en toonde een sterke vertegenwoordiging van bestaande en nieuwe investeerders. De succesvolle afsluiting van Fonds V verhoogt het totale vermogen van de Co-Investment-strategie tot $ 4,2 miljard. Fonds V verwacht zich te richten op ongeveer 50 investeringen met toonaangevende algemene partners (‘GP’s’) wereldwijd.

Adams Street Closes Fifth Co-Investment Fund with More Than $1.3 Billion of Capital

Co-Investment Fund V Over-Subscribed; Evidences Increased Global Demand for Co-Investment Opportunities

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Adams Street Partners, LLC, a private markets investment management firm with more than $52 billion of assets under management, announced today it has successfully completed fundraising for its Co-Investment Fund V, closing the oversubscribed program with more than $1.3 billion of committed capital.

Adams Street’s Co-Investment Fund V (“Fund V”) program saw high demand globally, exceeding original targets and showing a strong representation from existing and new investors. The successful close of Fund V raises total Co-Investment strategy assets to $4.2 billion. Fund V expects to target approximately 50 investments with industry-leading general partners (“GPs”) globally.

“Adams Street’s dedicated Co-Investment team and long-term partnerships with GPs help enable us to source high-conviction opportunities around the world,” said David Brett, Partner & Head of Co-Investments. “This close validates our clients’ confidence in the Co-Investment program and we are excited to put this capital to work over the next few years.”

“Our diversified platform and deal pipeline is designed to give our clients exposure to high-quality co-investments across Adams Street’s private markets investment platform while also serving as a capital solutions provider to our premier GP partners,” said Jeff Diehl, Managing Partner and Head of Investments. “The Adams Street platform is built upon 50 years of knowledge and GP relationships. Access to these unique insights and opportunities is intended to allow us to provide best-in-class solutions and investments for our clients.”

About Adams Street Partners

Adams Street Partners is a global private markets investment manager with investments in more than 30 countries across five continents. The firm is 100% employee-owned and has over $52 billion in assets under management. Adams Street strives to generate actionable investment insights across market cycles by drawing on 50 years of private markets experience, proprietary intelligence, and trusted relationships. Adams Street has offices in Austin, Beijing, Boston, Chicago, London, Menlo Park, Munich, New York, Seoul, Singapore, Sydney, and Tokyo. Visit www.adamsstreetpartners.com

Contacts

Media Inquiries

Rich Myers / Rachel Goun

Profile Advisors

+1 347 343 2999

adamsstreet@profileadvisors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr