16:25 uur 25-10-2022

Nobel Peace Center: studenten die presidenten en premiers uitdagen tot dialoog

 Het Nobel Peace Centre nodigt studenten van over de hele wereld uit om deel te nemen aan de Nobelprijs voor de Vrede en een reis naar Oslo te winnen

OSLO, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– De Nobelprijs voor de Vrede 2022, toegekend aan mensenrechtenadvocaat Ales Bialiatski uit Wit-Rusland, de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial en het Oekraïense Centrum voor Burgerlijke Vrijheden, werpt een licht op personen en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20221025005628/en/

Het Nobel Peace Center werkt nu via de Ignitor Community samen met universiteitsstudenten over de hele wereld om deel te nemen aan de Nobel Peace Prize challenge 2022. De jaarlijkse essaywedstrijd heeft tot doel studenten wereldwijd te betrekken bij het onderwerp van de Vredesprijs en hen uit te nodigen om de uitdagingen van de meest recente Vredesprijs te contextualiseren voor hun eigen gemeenschappen. De winnaars van de uitdaging worden in december uitgenodigd in Oslo om deel te nemen aan de ceremonie van de Nobelprijs voor de Vrede.

Nobel Peace Center: Students Daring Presidents and Prime Ministers to Dialogue

The Nobel Peace Center invites students across the world to engage in the Nobel Peace Prize and win a trip to Oslo

OSLO, Norway–(BUSINESS WIRE)– The Nobel Peace Prize 2022 awarded to human rights advocate Ales Bialiatski from Belarus, the Russian human rights organization Memorial and the Ukrainian Center for Civil Liberties, shines a light on individuals and organizations working for human rights.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20221025005628/en/

Natalia Sobrino-Saab, winner of Last year´s Ignitor Essay Challenge by Nobel Peace Center in Oslo Photo: Stine Forland

Natalia Sobrino-Saab, winner of Last year´s Ignitor Essay Challenge by Nobel Peace Center in Oslo Photo: Stine Forland

The Nobel Peace Center is now engaging with universities students all over the world through the Ignitor Community to take part in the Nobel Peace Prize challenge 2022. The annual essay competition aims to include students globally in the topic of the Peace Prize, and to invite them to contextualize the challenges of the most recent Peace Prize to their own communities. The winners of the challenge will be invited to Oslo in December to take part in the Nobel Peace Prize Ceremony.

Petter Sorum, Project Manager for the Ignitor Initiative says; “Through this essay competition we are inviting students and youth to write an open letter to their leaders, asking for an opportunity for dialogue on important issues related to human rights violations in their home countries.”

A photo competition is also included in the challenge. Students and young changemakers age 18-28 can learn more about how to join the challenge here: https://ignitor.nobelpeacecenter.org/nobel-peace-prize-challenge-2022/

ABOUT THE NOBEL PEACE CENTER:

The Nobel Peace Center is the public face of the Nobel Peace Prize, situated in Oslo, Norway.

It tells the stories of the Nobel Peace Prize laureates and their work through exhibitions, educational programmes, guided tours and digital content. The center is also a meeting place for topical events and conferences related to peace, dialogue, and human rights. The Nobel Peace Center is located in an old train station from 1872, close to the Oslo City Hall and overlooking the harbour.

Visit our press room for updated information and press photos: https://drive.google.com/drive/folders/1yZ3j7HjopSCUjhL5j9bsLRpPH11J3V_o?usp=sharing

Contacts

Petter Sorum

Project Manager – The Ignitor Initiative, Nobel Peace Center

E-mail: ps@nobelpeacecenter.org
Phone: +47 96010114

Check out our twitter: @NewsNovumpr