02:06 uur 18-10-2022

Presentatie van de herfstcollectie 2022 van GUESS USA

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– GUESS heeft sinds 1981 een unieke visie op de ‘American way’ en beschikt over een enorm archief met design en fotografie.

Nicolai Marciano schakelde fotograaf Eli Russell Linnetz in voor het creëren van een hernieuwde visie op GUESS USA, het in Californië gevestigde submerk van GUESS. De kledingcollectie, ontworpen door Nicolai Marciano, vernieuwt en belicht de West-Amerikaanse esthetiek. De fotografie is in handen van Linnetz – zijn visie is doordrenkt met Amerikaanse energie en attitude.

Vanaf het najaar van 2022 wordt de collectie exclusief gedistribueerd via GUESS USA’s wereldwijde partner Slam Jam, die wereldwijd geselecteerde retailers bedient.

“De collectie is geïnspireerd op de Amerikaanse iconografie van oude GUESS campagnes en gevuld met stukken die je zou vinden bij ambachtelijke boetieks langs de kant van de weg in Amerika. Versleten leer, verschoten denim, door de zon gebleekt bont en hardware waar de verf van afbladdert.” — NICOLAI MARCIANO.

Met deze synergetische samenwerking wordt een zeer zorgvuldig samengestelde collectie gecreëerd die uit het rijke GUESS USA-archief put. De inspiratie komt van one-offs uit het GUESS atelier, ontworpen in de jaren 80, 90 en het eerste decennium van deze eeuw; stukken die nooit in productie werden genomen – tot nu toe.

Sinds de eerste marketingcampagnes heeft GUESS met veel succes het medium fotografie ingezet, als pionier van een nieuwe vorm van reclame en branding. De iconische advertenties, waarin soms niet eens kleding te zien was, verkochten een levensstijl en de ‘American dream’ – een prominent thema dat ook in het werk van Eli Russell Linnetz te vinden is.

“GUESS heeft altijd gebruikgemaakt van fotografie om fantastische verhalen te vertellen – verhalen die niet alleen kleding verkochten, maar ook een bruisende attitude en energie.” — ELI RUSSELL LINNETZ.

Voor GUESS was het van wezenlijk belang om samen te werken met anderen die hun visie op de ‘American way’ delen. Alle fotografie is persoonlijk uitgevoerd door Eli Russell Linnetz, die zijn getrainde oog gebruikt om de herfstcampagne 2022 (FA22) van het merk vast te leggen.

Steunend op de visie van Eli Russell Linnetz voor een ruimere visuele herinterpretatie van het GUESS fotoarchief, werken Nicolai Marciano, Linnetz en Slam Jam samen om een nieuwe generatie van grensverleggende sensualiteit en attitude vorm te geven.

Over GUESS?, Inc.

GUESS is in 1981 opgericht en begon als een jeansbedrijf. Sindsdien is het met succes uitgegroeid tot een wereldwijd lifestyle-merk. Guess?, Inc. ontwerpt, verkoopt, distribueert en geeft licenties voor een lifestyle-collectie van hedendaagse kleding, denim, handtassen, horloges, brillen, schoenen en andere gerelateerde consumentenproducten. De producten van Guess? worden gedistribueerd via winkels van het merk Guess? en de betere warenhuizen en speciaalzaken over de hele wereld. Vanaf 30 april 2022 exploiteerde het bedrijf rechtstreeks 1.064 winkels in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. De partners en distributeurs van het bedrijf exploiteerden wereldwijd 567 extra winkels. Op 30 april 2022 waren het bedrijf en hun partners en distributeurs wereldwijd actief in ongeveer 100 landen. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar www.guess.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Montana Wilkie

GUESS?, Inc.

212.852.0534

mwilkie@guess.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr