22:30 uur 18-10-2022

ChainSafe haalt US$ 18,75 miljoen dollar op in serie A-financiering voor versnelling van Web3-aanname

Financiering zal ChainSafe, een innovator in protocol-engineering, in staat stellen de ontwikkeling van web3-infrastructuur te versnellen.

TORONTO–(BUSINESS WIRE)– ChainSafe Systems, een van ‘s werelds beste blockchain-infrastructuurbedrijven, heeft vandaag aangekondigd dat het US$ 18,75 miljoen dollar heeft binnengehaald in een overtekende serie A-financieringsronde. De investering werd geleid door Round13 met deelname van nieuwe investeerders NGC Ventures, HashKey Capital, Sfermion, Jsquare, en terugkerende investeerders Digital Finance Group en Fenbushi Capital. Gelijktijdig met de financieringsronde treedt Khaled Verjee, Managing Partner van Digital Asset Fund van Round13, toe tot de Raad van Bestuur van ChainSafe, samen met oprichter en huidig bestuurslid Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys Mesh – een investeerder en supporter van ChainSafe van oudsher.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221018005570/nl/

Headquartered in Toronto with offices in Berlin and Zagreb, ChainSafe operates globally and has more than 120 employees across 33 countries. The company was launched in 2017 after its founding team came together at an Ethereum meetup in Toronto. Together, they turned a passion for open-source and decentralized technology into a sustainable web3 business. Five years later, ChainSafe has evolved to become the leading multi-chain research and development company with a focus on infrastructure development and web3 gaming. (Photo: Business Wire)

Headquartered in Toronto with offices in Berlin and Zagreb, ChainSafe operates globally and has more than 120 employees across 33 countries. The company was launched in 2017 after its founding team came together at an Ethereum meetup in Toronto. Together, they turned a passion for open-source and decentralized technology into a sustainable web3 business. Five years later, ChainSafe has evolved to become the leading multi-chain research and development company with a focus on infrastructure development and web3 gaming. (Photo: Business Wire)

ChainSafe, met het hoofdkantoor in Toronto en kantoren in Berlijn en Zagreb, is wereldwijd actief en heeft meer dan 120 medewerkers in 33 landen. Het bedrijf werd in 2017 gelanceerd nadat het oprichtende team samenkwam op een Ethereum-bijeenkomst in Toronto. Samen hebben ze een passie voor open-source en gedecentraliseerde technologie omgezet in een duurzaam web3-bedrijf. Vijf jaar later is ChainSafe uitgegroeid tot het toonaangevende multi-chain onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf met een focus op infrastructuurontwikkeling en web3-gaming. Terwijl ChainSafe vooruitkijkt naar de toekomst, zal het deze investering gebruiken om zijn steun voor de adoptie en duurzame groei van het web3-ecosysteem te vergroten.

“We staan al dicht bij ChainSafe sinds de begindagen toen gedecentraliseerde protocollen zichzelf definieerden en hun doorbraak hadden. Geen enkele organisatie heeft het beter gedaan als het gaat om het voortouw nemen in belangrijke ecosystemen en het op consequente wijze leveren van fundamentele bijdragen. De mensen van ChainSafe combineren integriteit en uitmuntendheid, evenals elk bedrijf in ons ecosysteem, en geen enkele organisatie heeft een breder vertrouwen verdiend onder zijn sectorgenoten. Deze serie A-financiering stelt ChainSafe in staat om op zijn snelle groeitraject van strategische en synergetische protocol- en productontwikkeling voort te zetten,” aldus Lubin.

Een van de vlaggenschipproducten van het bedrijf is web3.unity, een software development kit (SDK) voor het verbinden van Unity-games met blockchain-technologieën. Web3.unity is ontworpen om de complexiteit te verminderen en een nieuw eigendomsniveau voor gaming te introduceren. Momenteel in productie met meer dan 100 teams is de SDK een katalysator voor de snelgroeiende blockchain-gamingruimte, die tot 2028 naar verwachting US$ 2,8 miljard zal bereiken. Bovendien hebben de cross-chain overbruggende oplossingen van ChainSafe grote blockchains met elkaar verbonden, waaronder Ethereum, Polygon en Avalanche, en op hun beurt meer dan $ 600 miljoen aan cross-chain token-overdrachten zekergesteld. Deze overbruggingen, ontworpen en uitgebracht door ChainSafe, worden gebruikt in een nieuw cross-chain interoperabiliteitsproject waarvoor ChainSafe de belangrijkste bijdrage levert.

“Sinds 2017 is het werk van ChainSafe van groot belang bij de ontwikkeling van het web3-ecosysteem,” stelde Verjee. “Hun onderzoek, ontwikkelingswerk en producten raken alle aspecten van de huidige blockchain-infrastructuur. We kijken ernaar uit om op de eerste rij te zitten wat betreft het traject van ChainSafe, terwijl het bedrijf zijn architectuur voor het voetlicht brengt en deze voor iedereen toegankelijk maakt.”

ChainSafe heeft een reputatie opgebouwd als een kernprotocolontwikkelaar voor Ethereum, Polkadot, Filecoin en andere toonaangevende blockchain-ecosystemen. Gezien zijn missie om ‘de volgende miljoen web3-ontwikkelaars aan boord te krijgen,’ is de ambitie van het bedrijf duidelijk. Met een multi-chain-aanpak creëert ChainSafe een open-source infrastructuur en tooling waarmee ontwikkelaars het gedecentraliseerde web kunnen bouwen. Met deze investering zal ChainSafe de productontwikkeling versnellen, het team verder uitbouwen en de aanname van web3-technologie stimuleren.

“ChainSafe is gestart met de visie dat gedecentraliseerde technologieën de wereld kunnen veranderen. Naarmate de tijd vorderde, is het belang van onze bijdragen steeds duidelijker geworden. Ik ben trots op de impact van ChainSafe op de gemeenschap en samen met nieuwe partners die ons team komen versterken, kijken we ernaar uit om de groei van het web3-ecosysteem te versnellen,” verklaarde Aidan Hyman, CEO en mede-oprichter van ChainSafe.

Over ChainSafe

ChainSafe is een toonaangevend web3-infrastructuurbedrijf dat gespecialiseerd is in protocolimplementaties en cryptografische technologieën. ChainSafe’s multi-chain onderzoek en ontwikkeling geeft de web3-gemeenschap een basis van missiekritieke infrastructuur, zodat gebruikers op duurzame wijze gedecentraliseerde systemen kunnen bouwen. De ChainSafe Gaming SDK is de meest uitgebreide gaming-tool voor toekomstbestendige web3-game-ontwikkeling. De cross-chain overbruggingsoplossingen van ChainSafe hebben honderden miljoenen aan cross-chain token-overdrachten zekergesteld en worden gebruikt in nieuwe interoperabiliteitsoverbruggingsprojecten. Ga voor meer informatie naar chainsafe.io.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Jodi Echakowitz

Boulevard Public Relations (voor ChainSafe)

jodi@boulevardpr.com of media@chainsafe.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr