03:37 uur 14-10-2022

Imperva speelt in op databeveiligingsbehoeften van ondernemingen en de publieke sector voor kritieke en gevoelige workloads op Oracle Cloud Infrastructure.

Powered by Oracle Cloud, Imperva Data Security Fabric ondersteunt de beveiliging en versnelling van de overstap naar de cloud

SAN MATEO, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Imperva, Inc., (@Imperva) toonaangevend leider op het gebied van cyberbeveiliging met een missie om organisaties te helpen hun gegevens en alle paden ernaartoe te beschermen, kondigt aan dat Imperva zijn bekroonde, hybride databeveiligingsplatform uitbreidt met Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Dit maakt de overstap voor klanten eenvoudig en betekent de automatisering van de nalevingsmonitoring van data-instances in de cloud. Imperva Data Security Fabric (DSF) heeft de Powered by Oracle Cloud Expertise status bereikt en is nu beschikbaar op Oracle Cloud Marketplace, waardoor het toegevoegde waarde aan Oracle Cloud-klanten biedt.

Imperva DSF biedt uniforme datagerichte beveiligingscontroles voor het hele datagebied door het leveren van schaalbaarheid en een eenvoudigere infrastructuur. Aan de hand van een unieke interface helpt Imperva Data Security Fabric gevoelige datatypen, waaronder gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde data, te ontdekken en te beschermen wanneer zakelijke klanten van wereldwijd verspreide datacenters naar Oracle Cloud Infrastructure migreren. Bovendien ondersteunt Imperva DSF verschillende Oracle Database-versies, waaronder Oracle Database 19c en Oracle Database 21c, evenals Oracle Autonomous Transaction Processing (ATP) en Oracle Autonomous Data Warehouse (ADW). Imperva is ook lid van het Oracle Partner Network (OPN).

“De cloud biedt enorme kansen voor onze partnergemeenschap”, zegt David Hicks, group vice president, Worldwide ISV Cloud Business Development, Oracle. “Imperva’s inzet voor vernieuwing in samenwerking met Oracle Cloud gekoppeld aan een deskundige uitvoering kan onze wederzijdse klanten helpen door middel van cloudgebaseerde cyberbeveiligingsoplossingen die gespecialiseerd zijn om in te spelen op de kritieke bedrijfsbehoeften.”

“De klantervaring verbeteren is een topprioriteit voor bedrijven die digitale transformatie stimuleren. Nu klanten zich meer bewust worden van de waarde van hun gegevens en de risico’s die daaruit voortvloeien, is het belangrijk dat ondernemingen beveiliging en gegevensbescherming in aanmerking nemen als onderdeel van deze transformatie”, zegt Jennifer Glenn, Research Director van de IDC Security and Trust Group. “Voor Oracle-klanten die willen overstappen naar Oracle Cloud Infrastructure, kan Imperva Data Security Fabric in elke omgeving zichtbaarheid en automatisering bieden en helpen bij de bescherming van kritieke gegevens in elke fase van de migratie.”

“Imperva en Oracle werken al jaren samen en helpen wederzijdse klanten hun gevoelige gegevens te bewaken en te beveiligen”, zegt Dan Neault, senior vice president en general manager, Data Security, Imperva. “We zijn enthousiast om te kunnen meedelen dat we ons platform hebben uitgebreid naar klanten die hun data naar OCI migreren met Imperva Data Security Fabric, nu beschikbaar in de Oracle Cloud marketplace.”

De complexiteit van beveiliging staat de flexibiliteit van cloud in de weg

De cloud heeft de IT radicaal veranderd en zet organisaties strategisch in de versnelling om snel nieuwe marktinitiatieven te ontplooien en hun activiteiten aan de nieuwe zakelijke uitdagingen en kansen aan te passen. Door de onzekerheid over de beste manier om beveiligingsrisico’s te overwinnen en de naleving van de regelgeving te waarborgen is de invoering van de cloud in het verleden echter vertraagd.

Belangrijke verschillen tussen databaseomgevingen op locatie en in de cloud hebben organisaties ertoe gebracht te proberen traditionele databasebeveiligingstools naar hun cloudomgevingen uit te breiden. Vaak stuiten zij op onvermijdelijke beperkingen, van de installatie van agents op database as a service (DBaaS)-toepassingen tot de praktische beperkingen om al het clouddatabaseverkeer via een proxyservice te leiden. Dit heeft ertoe geleid dat organisaties een lappendeken van individuele tools gebruiken. Deze aanpak verhoogt de kans op menselijke fouten, waardoor het risico op een inbreuk of compliancefout onnodig toeneemt.

De automatisering van veel taken op het gebied van gegevensbeveiliging en naleving van de regelgeving verlicht de last van gegevensbeveiligingsteams om handmatig compliance-updates, records en audit trails bij te houden en kan deze in sommige gevallen zelfs elimineren. Imperva DSF kan helpen tijd te besparen en de kosten van gegevensbeveiliging te verlagen door het bundelen van beveiligingstaken, waaronder gegevensactiviteitmonitoring, opsporing van gevoelige gegevens, classificatie, naleving, risicoanalyse en bedreigingsdetectie.

Powered by Oracle Cloud, Imperva DSF biedt leiders in informatiebeveiliging een aanpak om resultaten te bereiken op het gebied van beveiliging, compliance en governance. Beveiligingsteams kunnen hun voordeel halen uit de vereenvoudigde bescherming van het diverse ecosysteem van bedrijfsdata, door middel van single-pane-of-glass administratie, integratie met andere IT-beveiligingsinvesteringen en een brede database-dekking.

Over Powered by Oracle Cloud Expertise

Powered by Oracle Cloud Expertise erkent OPN-leden met oplossingen die draaien op Oracle Cloud. Voor partners die de Powered by Oracle Cloud Expertise verdienen, geeft deze kwalificatie klanten het vertrouwen dat de partnerapplicatie wordt ondersteund door de service-overeenkomst van de Oracle Cloud Infrastructure, zodat zij volledig inzicht hebben in en controle over hun cloud-infrastructuurdiensten en consistente prestaties worden geboden.

Meer informatie

Over Imperva

Imperva is de allesomvattende leider op het gebied van digitale beveiliging met een missie om organisaties te helpen hun gegevens en alle paden ernaartoe te beschermen. Alleen Imperva beschermt alle digitale ervaringen, van bedrijfslogica tot API’s, microservices en de datalaag, en van kwetsbare, verouderde omgevingen tot cloud-first organisaties. Klanten over de hele wereld vertrouwen op Imperva om hun toepassingen, gegevens en websites te beschermen tegen cyberaanvallen. Met een geïntegreerde aanpak die edge, applicatiebeveiliging en databeveiliging combineert, beschermt Imperva bedrijven variërend van cloud-native startups tot wereldwijde multinationals met hybride infrastructuur. Imperva Threat Research en onze wereldwijde inlichtingengemeenschap houden Imperva het dreigingslandschap voor en integreren naadloos de nieuwste expertise op het gebied van beveiliging, privacy en compliance in onze oplossingen.

Over Oracle PartnerNetwork

Oracle PartnerNetwork (OPN) is het partnerprogramma van Oracle dat is ontworpen om partners te helpen de overgang naar de cloud te versnellen en superieure bedrijfsresultaten voor de klant te realiseren. Aan de hand van het OPN-programma kunnen partners met Oracle in contact komen via track(s) die zijn afgestemd op de manier waarop ze naar de markt gaan: Cloud Build voor partners die producten of diensten leveren die zijn gebouwd op of geïntegreerd met Oracle Cloud; Cloud Sell voor partners die Oracle Cloud-technologie doorverkopen; Cloud Service voor partners die Oracle Cloud Services implementeren, inzetten en beheren; en License & Hardware voor partners die Oracle softwarelicenties of hardwareproducten bouwen, onderhouden of verkopen. Klanten kunnen hun bedrijfsdoelstellingen versnellen met OPN-partners die Expertise in een productfamilie of clouddienst hebben bereikt. Ga voor meer informatie naar: http://www.oracle.com/partnernetwork.

Handelsmerken

Oracle, Java en MySQL zijn geregistreerde handelsmerken van Oracle Corporation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontact

Erik Kingham

ImpervaPR@imperva.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr