07:29 uur 07-10-2022

Illumination en Nintendo lanceren eerste trailer van De Super Mario Bros.-film, die in 2023 zal worden uitgebracht

SANTA MONICA, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Illumination (hoofdkantoor: Santa Monica, CA, VS; oprichter en CEO: Chris Meledandri) en Nintendo Co., Ltd. (hoofdkantoor: Kyoto, Minami-ku, Japan; Representative Director en President: Shuntaro Furukawa, hierna ‘Nintendo’) hebben vandaag de eerste trailer van De Super Mario Bros.-film gelanceerd, de nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. Dit gebeurde tijdens de Nintendo Direct die vandaag werd gestreamd.

“We vinden het enorm spannend om eindelijk de allereerste blik op De Super Mario Bros.-film te delen,” aldus Chris Meledandri, Illumination’s oprichter en CEO. “Nintendo’s Mario en Luigi zijn de meest iconische en geliefde personages in het game-universum en het was een ongelooflijke eer om de afgelopen jaren met Miyamoto samen te werken om dit verhaal op film te brengen op een manier die de authenticiteit van zijn geschiedenis kenmerkt.”

“Wat voor soort film moet Super Mario Bros. worden?” zei Shigeru Miyamoto, Representative Director, Fellow of Nintendo. “We hebben heel lang met Chris van Illumination over deze vraag nagedacht. Nu kunnen we iedereen een kijkje laten nemen in de film. Niet alleen op basis van het verhaal zelf, maar ook aan de hand van het uiterlijk van de personages, hun emoties en verschillende gebaren, hebben we een Super Mario-wereld in filmtaal gecreëerd. Geniet van de unieke Mushroom Kingdom-ervaring die breed op het bioscoopdoek wordt uitgedragen. Kijk verder uit naar de personages en herinneringen uit de Nintendo-games, verstrooid over kleine delen van het filmscherm. De release staat voor de deur en we zijn in de afrondingsfase om alle details af te stemmen, net als bij een Nintendo-game. Het is een film voor alle leeftijden om van te genieten, en ik vraag iedereen om Mario toe te juichen in de bioscoop.”

Over De Super Mario Bros.-film, de animatiefilm Super Mario Bros.

De animatiefilm Super Mario Bros. geproduceerd door Chris Meledandri van Illumination en Shigeru Miyamoto van Nintendo, wordt medegefinancierd door Universal Pictures en Nintendo. De film wordt wereldwijd uitgebracht door Universal Pictures.

Onder regie van Aaron Horvath en Michael Jelenic (die eerder samenwerkten aan Teen Titans Go!, Teen Titans Go! To the Movies), naar een scenario van Matthew Fogel (Illumination’s Minions: The Rise of Gru), heeft de film Chris Pratt in de rol van Mario, Anya Taylor-Joy als Princess Peach, Charlie Day als Luigi, Jack Black als Bowser, Keegan-Michael Key als Toad, Seth Rogen als Donkey Kong, Fred Armisen als Cranky Kong, Kevin Michael Richardson als Kamek en Sebastian Maniscalco als Spike.

Over Illumination

Illumination, in 2007 opgericht door Chris Meledandri, is een van de toonaangevende producenten van animatiefilms in de entertainmentindustrie, waaronder Despicable Me, de meest succesvolle animatiefranchise uit de filmgeschiedenis, Dr. Seuss’ The Lorax, Dr. Seuss’ The Grinch en The Secret Life of Pets en Sing films. Illumination’s binnenkort te verschijnen De Super Mario Bros.-film sluit zich aan bij een studiobibliotheek die twee van de top 10 animatiefilms aller tijden bevat. Illumination’s iconische, geliefde merken doordrenkt met gedenkwaardige en onderscheidende personages, wereldwijde aantrekkingskracht en culturele relevantie hebben wereldwijd meer dan $ 8 miljard opgebracht. Illumination heeft een exclusieve financierings- en distributiepartnerschap met Universal Pictures. Illumination’s aankomende films in 2023 zijn onder andere De Super Mario Bros.-film en Migration.

Over Nintendo

Nintendo Co., Ltd., met het hoofdkantoor in Kyoto, Japan, heeft via zijn geïntegreerde hardware- en softwareproducten franchises gecreëerd die wereldwijd bekende namen zijn geworden, waaronder Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ en Splatoon™. Nintendo streeft ernaar om voor iedereen unieke, intuïtieve entertainmentervaringen te bieden, videogameapparaten zoals de systemen uit de Nintendo Switch™-familie te produceren en op de markt te brengen, applicaties voor smartapparaten te ontwikkelen en uit te geven, en samen te werken met partners aan een reeks andere entertainmentinitiatieven zoals visuele content en pretparken. Nintendo heeft wereldwijd meer dan 5.4 miljard videogames en meer dan 800 miljoen hardware-eenheden verkocht. Vanaf de lancering van het Nintendo Entertainment System™, meer dan 30 jaar geleden, tot nu en in de toekomst is het de voortdurende missie van Nintendo om uniek entertainment te creëren dat een glimlach op de gezichten van mensen over de hele wereld tovert.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Levinson Rothman

sarah.rothman@ledecompany.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr