20:05 uur 06-10-2022

Hyatt gaat exclusieve samenwerkingsovereenkomst aan met Lindner Hotels AG om voetafdruk van merk in Duitsland en belangrijke Europese vrijetijdsbestemmingen aanzienlijk te vergroten

Samenwerking zet de asset-light-groeistrategie van Hyatt voort en markeert de intrede van het merk JdV by Hyatt in Duitsland

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Hyatt Hotels Corporation (NYSE: H) heeft vandaag aangekondigd dat een aan Hyatt gelieerde onderneming een exclusieve samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met Lindner Hotels AG, een familiegerund Duits gastvrijheidsbedrijf, gericht op hotelontwikkeling, management en investeringen. De verwachting is dat meer dan 30 hotels in zeven Europese landen zich zullen aansluiten bij het Hyatt-merkenportfolio en in de nabije toekomst zullen worden geïntegreerd in het loyaliteitsprogramma World of Hyatt. Het merendeel van de eigendommen gaat over naar het merk JdV by Hyatt, een verzameling onafhankelijke hotels met een unieke persoonlijkheid en een waarheidsgetrouwe weergave van hun locaties.

Lindner Hotels AG, een Duits familiebedrijf in gastvrijheid, opgericht in 1973 door architect Otto Lindner, exploiteert een verscheidenheid aan accommodaties onder de hotelmerken Lindner Hotels & Resorts en me and all in belangrijke steden in Duitsland en in Centraal- en Oost-Europa. De overeenkomst zal de merkvoetafdruk van Hyatt uitbreiden naar 15 nieuwe markten en de distributie uitbreiden naar belangrijke bestemmingen zoals Düsseldorf, Frankfurt en Hamburg.

“We zijn verheugd om het traject van asset-light groei van Hyatt in Europa voort te zetten door middel van deze zinvolle strategische samenwerking met Lindner,” aldus Mark Hoplamazian, president en chief executive officer van Hyatt. “De toevoeging van Lindners gewilde hotelportfolio zal de merkvoetafdruk van Hyatt in Duitsland aanzienlijk vergroten en onze gasten en uiteindelijk onze World of Hyatt-leden naar een verscheidenheid aan nieuwe bestemmingen in heel Europa brengen, waaronder Kiel, Leipzig, Sylt, Bratislava en Interlaken. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat het Lindner-team in ons stelt en zijn enthousiast om ons collectieve gastenaanbod te versterken door middel van strategische kapitaalinvesteringen die door Lindner in het portfolio worden gedaan.”

Het Lindner-portfolio zal de lifestyle-voetafdruk van Hyatt verder vergroten met de toevoeging van naar schatting 5.500 kamers, waardoor de aanwezigheid van Hyatt in Duitsland aanzienlijk zal toenemen en de gasten van Hyatt en de loyaliteitsleden van World of Hyatt nog meer opties krijgen.

“We zijn verheugd om zo’n sterk internationaal merk aan onze zijde te hebben in Hyatt, met onze gedeelde focus op hoge kwaliteit en een holistische benadering ten aanzien van gastvrijheid,” voegt Arno Schwalie, cheif executive officer van Lindner, toe. “Dit soort samenwerking is echt uniek in de Duitse markt. Als onderdeel van het merk JdV by Hyatt blijft Lindner een sterk merk met een eigen identiteit en bedrijfsonafhankelijkheid, nu geholpen door de kracht van Hyatts wereldwijde merkbekendheid en eersteklas verkoop- en marketingcapaciteiten.”

Als onderdeel van deze overeenkomst krijgt Lindner Hotels toegang tot gegevensgestuurde ondersteuning rond merkgezondheid, gastervaringen en inkomstenoptimalisatie van de Global Franchise and Owner Relations Group van Hyatt, een toegewijd team dat zich richt op de prestaties van franchisehotels en eigenaren en exploitanten.

De term ‘Hyatt’ wordt in dit persbericht gemakshalve gebruikt om te verwijzen naar Hyatt Hotels Corporation en/of een of meer van haar gelieerde ondernemingen.

Over Hyatt Hotels Corporation

Hyatt Hotels Corporation, met hoofdkantoor in Chicago, is een toonaangevend wereldwijd gastvrijheidsbedrijf dat zich laat leiden door zijn doel: voor mensen zorgen zodat ze op hun best kunnen zijn. Op 30 juni 2022 omvatte het portfolio van het bedrijf meer dan 1.150 hotels en all-inclusive accommodaties in 72 landen op zes continenten. Het aanbod van het bedrijf omvat merken in de Timeless Collection, waaronder Park Hyatt®, Grand Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Hyatt Residence Club®, Hyatt Place®, Hyatt House® en UrCove; de Boundless Collection, waaronder Miraval®, Alila®, Andaz®, Thompson Hotels®, Hyatt Centric® en Caption by Hyatt; de Independent Collection, waaronder de Unbound Collection by Hyatt®, Destination by Hyatt™ en JdV by Hyatt™; en de Inclusive Collection, waaronder Hyatt Ziva®, Hyatt Zilara®, Zoëtry® Wellness & Spa Resorts, Secrets® Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas®, Dreams® Resorts & Spas, Vivid Hotels & Resorts®, Alua Hotels & Resorts® en Sunscape® Resorts & Spas. Dochterondernemingen van het Bedrijf exploiteren het World of Hyatt®-loyaliteitsprogramma, ALG Vacations®, Unlimited Vacation Club®, Amstar DMC-bestemmingsbeheerdiensten en Trisept Solutions®-technologiediensten. Ga voor meer informatie naar www.hyatt.com.

Over JdV by Hyatt

Het merk JdV by Hyatt, een gemeenschap voor levensgenieters, luchthartigen en mensen die jong van hart zijn, biedt een collectie levendige, onafhankelijke hotels die een echte weerspiegeling zijn van de stedelijke buurten die we thuis noemen. Het merk JdV by Hyatt omarmt zijn naamgenoot (joie de vivre), en nodigt zowel gasten als de lokale bevolking uit om contact te maken, in het moment te leven en de vreugde van het leven te vieren. Elk hotel biedt een ervaring die inclusief is in geest en ruimte, en nodigt iedereen uit om van elk verblijf echt het uwe (yours truly) te maken. Volg @JDVHotels op Facebook, Instagram en Twitter voor nieuws en updates. Ga voor meer informatie naar www.jdvbyhyatt.com.

Over Lindner Hotels AG

Plezier, gezelligheid en levensvreugde – dit zijn al 50 jaar het kenmerk van de 31 hotels van Lindner Hotels AG in zeven Europese landen. Met hun inspirerende design, informele flair en focus op duurzaamheid spreken de urban boutique hotels van het merk me and all hotels, die centraal gelegen zijn in spannende steden, niet alleen stads- en zakenreizigers aan, maar ook de lokale bevolking die wonen, werken en vieren wil combineren. Lokale partners uit de werelden van restaurants, muziek, kunst en startups zorgen voor een constante buzz van nieuwe ervaringen via pop-up keukens, evenementen en duurzame producten. De meermaals bekroonde Lindner Hotels & Resorts combineren traditie en innovatie. Van zakenhotels met moderne vergaderfaciliteiten tot themahotels, luxe spa- en golfresorts, stadsplekken en het historische Grand Hotel – ze combineren allemaal zonder uitzondering gastvrijheid met warmte, sportieve passie en een streven naar perfectie. Arno Schwalie werd in mei 2022 voorzitter en CEO van Lindner Hotels AG. Het bedrijf werd in 1973 opgericht door architect Otto Lindner en is tot op de dag van vandaag in familiebezit.

Toekomstgerichte verklaringen

Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, die geen historische feiten zijn, zijn toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. In sommige gevallen kunt u toekomstgerichte verklaringen herkennen aan het gebruik van woorden als ‘kunnen,’ ‘konden,’ ‘verwachten,’ ‘van plan zijn,’ ‘plannen,’ ‘streven,’ ‘anticiperen,’ ‘geloven,’ ‘schatten,’ ‘voorspellen,’ ‘potentieel,’ ‘doorgaan,’ ‘waarschijnlijk,’ ‘zullen,’ ‘zouden’ en variaties van deze voorwaarden en soortgelijke uitdrukkingen, of het negatieve equivalent van deze termen of soortgelijke uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn noodzakelijkerwijs gebaseerd op schattingen en veronderstellingen die, hoewel ze als redelijk worden beschouwd, inherent onzeker zijn, en onderhevig zijn aan talrijke veronderstellingen en onzekerheden, waarvan vele buiten de controle van Lindner of Hyatt, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, prestaties of verwezenlijkingen wezenlijk verschillen van die uitgedrukt in of geïmpliceerd door dergelijke verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht worden alleen gedaan op de datum van hun eerste publicatie en geen van beide partijen neemt de verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken naarmate zich daadwerkelijke gebeurtenissen voordoen, behalve voor zover vereist door de toepasselijke wetgeving. Als een of meer toekomstgerichte verklaringen worden bijgewerkt, mag niet worden geconcludeerd dat er aanvullende updates zullen worden gemaakt met betrekking tot deze of andere toekomstgerichte verklaringen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hannah Acsinia

Hyatt

hannah.acsinia@hyatt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr