00:09 uur 05-10-2022

Aankondiging van ClickHouse Cloud: Democratisering van bliksemsnelle inzichten en analyses

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft ClickHouse, Inc. de lancering aangekondigd van ClickHouse Cloud, een bliksemsnelle cloud-gebaseerde database die inzichten en analyses voor moderne digitale ondernemingen vereenvoudigt en versnelt. De ClickHouse Cloud-architectuur hoeft geen infrastructuur te beheren, ontkoppelt opslag en rekenkracht en schaalt automatisch mee met moderne workloads, zodat gebruikers hun clusters niet hoeven te dimensioneren en af te stemmen om razendsnelle query-snelheden te bereiken.

In het verleden waren oplossingen voor gegevensinfrastructuur en -analyse duur en moeilijk te beheren. Bedrijven moesten vaak opdraaien voor de kosten van gespecialiseerde deskundigen en infrastructuurteams, alleen om onaanvaardbare prestaties terug te krijgen, omdat legacy-oplossingen moeite hadden om te schalen. De introductie van ClickHouse Cloud, gebouwd door de makers van het geliefde open source project, brengt gegevensanalyse op bedrijfsniveau en bliksemsnelle inzichten naar de massa. Een ClickHouse Cloud gebruiker kan inloggen en een nieuwe dienst starten met een paar klikken, en beginnen met het analyseren van hun eigen gegevens in minder dan vijf minuten.

ClickHouse Cloud, in eerste instantie uitgebracht in Beta op AWS en binnenkort op andere cloud providers, is standaard zeer beschikbaar en veilig, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op het ontwikkelen van bedrijfskritische toepassingen zonder de overhead van het afstemmen van cluster topologie-instellingen. Ontwikkelaars kunnen de nieuwste ClickHouse-mogelijkheden gebruiken en hoeven zich nooit zorgen te maken over tijdrovende handmatige upgrades. De dienst is gebouwd op sterke beveiligings- en privacybeginselen en voldoet reeds aan SOC 2 Type I en GDPR.

ClickHouse Cloud is volledig self-service, met een eenvoudig, transparant prijsmodel waarmee gebruikers alleen betalen voor de middelen die ze gebruiken zonder de noodzaak van overvoorziening voor piekbelasting. Bestaande ClickHouse gebruikers kunnen migreren naar ClickHouse Cloud met slechts een paar eenvoudige stappen en nieuwe gebruikers kunnen net zo gemakkelijk aan de slag. ClickHouse Cloud beschikt over een robuust partner-integratie-ecosysteem voor data onboarding, data visualisatie en taal klanten, verdere versnelling van de ontwikkelaar en analist productiviteit.

“ClickHouse is gebouwd om onze gebruikers in staat te stellen in real time inzichten af te leiden uit steeds grotere datavolumes. Nu is de ervaring waar onze open source-gebruikers al jaren van houden beschikbaar in een eenvoudige en gebruiksvriendelijke cloudservice. Het duurt slechts een paar minuten om te starten en het rijke en groeiende ecosysteem van integraties en partners maakt het nog gemakkelijker om gegevens op te nemen en te analyseren. Wij geloven dat dit kruispunt van ongelooflijk hoge snelheid en verbazingwekkend efficiënte schaalvoordelen biedt aan onze klanten,” zegt Aaron Katz, medeoprichter en CEO van ClickHouse, Inc.

“Met ClickHouse Cloud kunnen onze ontwikkelaars in dagen van concept naar levering van een nieuwe analytische functie gaan, in plaats van weken. En onze operationele teams hoeven geen cycli te besteden aan het afstemmen van de clusterprestaties voor zelfs de meest veeleisende workloads”, zegt Varun Krishnani van Adevinta. “De ontkoppelde opslag- en computingarchitectuur en de op gebruik gebaseerde prijsstelling zorgen ervoor dat we de infrastructuur niet hoeven te overprovisioneren, waardoor ons bedrijf nog sneller beweegt om onze gebruikers waarde te leveren tegen lagere kosten.”

“We gebruiken ClickHouse Cloud om miljoenen real-time webprestatie datapunten te monitoren, om ervoor te zorgen dat we steeds sneller worden,” zegt Daunish Aboobaker, VP Engineering bij Minted. “Het platform levert snel en betrouwbaar gegevensbeheer, terwijl het ook kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk blijkt te zijn.”

ClickHouse Cloud is per direct beschikbaar in Public Beta. Doe mee met de honderden ontwikkelingsteams die al gebruik hebben gemaakt van ClickHouse Cloud via de private preview en vroege toegangsprogramma’s van het bedrijf door u aan te melden voor een gratis proefperiode via www.clickhouse.com.

Over ClickHouse

ClickHouse is ‘s werelds snelste en meest resource-efficiënte online analytische kolom-georiënteerde database management systeem. Nu aangeboden als een veilig en schaalbaar serverloos aanbod in de cloud, stelt ClickHouse Cloud iedereen in staat om moeiteloos te profiteren van efficiënte real-time analytische verwerking. Meer informatie via clickhouse.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tanya Bragin
VP, Product
press@clickhouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr