09:30 uur 30-09-2022

Turkije roept Europa op voor vliegtrainingen

Alfa Holding is van plan om samen to werken met de Europese burgerluchtvaartautoriteiten om opleidingsprogramma’s voor luchtvaartpiloten aan te passen. Het bedrijf wil van Turkije een hub van wereldklasse maken voor vliegtrainingen.

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Aviation services van Alfa Holding, het snelgroeiende particuliere luchtvaartservicebedrijf van Turkije, heeft leiders uit Europese hoofdsteden ontmoet om Turkije te promoten als een toonaangevend Europees vliegopleidingscentrum. De Turkse burgerluchtvaart heeft de afgelopen jaren aanzienlijke investeringen ontvangen en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor Europa op het gebied van burgerluchtvaarttraining. De klimaatsomstandigheden van Turkije en zijn eersteklas, ultramoderne uitgeruste luchthavens betekenen dat Turkije wedijvert met andere landen om een topcentrum voor luchtvaarttraining te worden, naast het aanbieden van andere luchtvaartgerelateerde bedrijven.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220930005027/nl/

Turkey is calling Europe for flight trainings (Photo: Business Wire)

Turkey is calling Europe for flight trainings (Photo: Business Wire)

Mehmet Fatih Pakir, voorzitter van bestuur van Alfa Aviation Services, heeft tijdens zijn recente bezoek aan Frankrijk bilaterale bijeenkomsten met branchegenoten gehouden, en zei, “ we worden versterk in Turkije volgens de huidige Europese regelgeving. We hebben ook een ontmoeting gehad met Airbus en Boeing om ambtenaren te verzetten dat simulatoren voor publieke en private organisaties klaar zijn voor gebruik en dat trainingcentra volledig zijn uitgerust met de nieuwste technologieën.”

Piloten vliegen overal ter wereld met door EASA goedgekeurde pilootcertificaten

Mehmet Fatih Fakir merkte verder op: “Onze onderhandelingen, die in Frankrijk zijn begonnen, zullen worden voortgezet in Nederland, België en Oostenrijk. Het verstrekken van vliegbrevetten is een belangrijke toegevoegde service voor de Turkse luchtvaartindustrie en voor kandidaten kunnen we zeer efficiënte vliegopleidingsresultaten bieden. De weersomstandigheden zijn zeer gunstig met 4 seizoenen tegelijkertijd door het hele land in tegenstelling tot Europa, waar er ofwel neerslag of extreme hitte is die vliegtraining moeilijk maken. Dit is een win-win voor alle partijen.”

“Bronnen tonen aan dat Turkse luchthavens tussen 2004-2017 meer dan 10 miljard euro aan investeringen hebben ontvangen en zeer goed uitgerust zijn. Bijna elke provincie heeft minstens één luchthaven. Versnelde cursussen betekenen dat kandidaten hun opleiding tot piloot in 16 maanden kunnen afronden, en hun door EASA (European Union Aviation Safety Agency) goedgekeurde documenten stellen hen in staat om overal ter wereld te vliegen. Daarnaast zullen we speciale kortingen geven in onze vliegscholen aan jonge piloten uit Europa die hun opleiding in ons land willen ontvangen,” voegde hij eraan toe.

Contacts

Mehmet Fatih Pakır – info@alfaholding.com.tr

Check out our twitter: @NewsNovumpr