20:04 uur 27-09-2022

NielsenIQ BASES introduceert BASES Creative Product AI, een nieuwe manier om productformules te testen, te screenen en te optimaliseren.

Deze nieuwe kunstmatige intelligentie engine is de grootste vooruitgang in het testen van productformules in 70 jaar

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– NielsenIQ BASES, wereldwijd marktleider in de ontwikkeling van nieuwe producten en innovaties, kondigt een doorbraak aan in de manier waarop producten worden getest, gescreend en geoptimaliseerd met behulp van BASES Creative Product AI. BASES Creative Product AI is opgebouwd uit meer dan 100 modellen en algoritmen, waardoor een engine met kunstmatige intelligentie is ontstaan die resultaten kan voorspellen en nieuwe manieren kan vinden om producten te optimaliseren.

De lancering van BASES Creative Product AI is een belangrijke stap voorwaarts in de volgende generatie tools waarmee klanten boeiende nieuwe producten voor consumenten kunnen ontwikkelen. BASES Creative Product AI is getraind met behulp van specifieke consumententests in 35 landen, waarbij meer dan 11.000 producten op de markt zijn beoordeeld op consumentenwensen, zintuiglijke profielen en demografische gegevens. NielsenIQ blijft BASES Creative Product AI trainen en er worden wekelijks nieuwe producten aan de AI-engine toegevoegd.

“BASES Creative Product AI is de grootste vooruitgang in productontwikkeling in meer dan 60 jaar,” aldus Chris Sinclair, wereldwijd hoofd Product Optimization bij NielsenIQ BASES. “Onze klanten ontdekken nieuwe creatieve manieren om productformules te verbeteren die eerder onderzoek niet kon vinden. Het is een slimmere, wendbare, kostenefficiënte en creatieve aanpak om productformuleringen te maken waar consumenten van houden.”

BASES Creative Product AI-optimalisatiestudies kunnen worden uitgevoerd op al slechts 20 monsters per getest product, waardoor onderzoeks- en ontwikkelingskosten worden bespaard en de efficiëntie wordt verhoogd terwijl tegelijkertijd inzichten uit wereldwijde voedingsmiddelen- en drankencategorieën worden benut. Bovendien kunnen optimalisaties worden uitgevoerd voor afzonderlijke producten in maximaal 35 landen, waardoor de uitgebreide onderzoeksfase vervalt en de resultaten al binnen twee weken beschikbaar zijn.

Succes in de huidige markt vereist dynamische inzichten om te kunnen concurreren in de dynamische detailhandel. Met meer dan 40 jaar ervaring is BASES de gouden standaard voor conceptualisering, productevaluatie en optimalisering.

Over NielsenIQ

NielsenIQ, een wereldwijd informatieservicebedrijf, levert de gouden standaard op het gebied van consumenten- en retailmetingen door middel van het meest verbonden, volledige en bruikbare begrip van de evoluerende wereldwijde, omnichannel-consument. NielsenIQ is de bron van vertrouwen voor de industrieën die we bedienen en de pionier die de volgende eeuw van consumenten- en retailmetingen bepaalt. Onze gegevens, verbonden inzichten en voorspellende analyses optimaliseren de prestaties van CPG- en retailbedrijven, zodat ze dichter bij de gemeenschappen die ze bedienen worden gebracht en helpen de groei daarvan te stimuleren.

NielsenIQ, een Advent International-portfoliobedrijf, is actief in meer dan 90 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar NielsenIQ.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties
Noord-Amerika: Gillian Mosher (gillian.mosher@nielseniq.com)

Latijns-Amerika: Ari Rodriguez (ari.rodriguez@nielseniq.com)

Azië-Pacific: Tarini Mathur Kaul (tarini.mathurkaul@nielseniq.com)

Europa: Julia Mayer (julia.mayer@nielseniq.com).

China: Hana Hu (hana.hu@nielseniq.com)

Check out our twitter: @NewsNovumpr