12:30 uur 20-09-2022

Tecnotree versnelt digitale transitie naar de cloud met Microsoft Azure-integratie

FINLAND, Espoo–(BUSINESS WIRE)– Tecnotree, een wereldwijde leverancier van Business Support Systems (BSS) voor de telecomsector, kondigt aan dat het Digital BSS-producten die zijn gebouwd op Microsoft Azure zal leveren aan Digital Service Providers (DSP’s). Door deze integratie worden serviceproviders in staat gesteld om snel te innoveren en zich aan te passen en tegelijkertijd superieure klantervaringen te bieden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20220920005717/en/

Terwijl 5G en het Internet-of-Things (IoT) het industrielandschap hervormen, is de IT-infrastructuur van serviceproviders vandaag de dag flexibeler en cloud-native, samen met de onderliggende applicaties om laad-, facturerings- en partnerfuncties op een dynamische manier te ondersteunen. Tecnotree’s Digital Suite-5 voor het genereren van inkomsten voor consumenten en bedrijven is native gebouwd om op Kubernetes te draaien en is afgestemd op de Microsoft Azure-cloud om multi-tenant, multi-regiotransformaties te stimuleren waarmee ondernemingen de total-cost-of-ownership (TCO) kunnen verlagen door aanzienlijke investeringen vooraf te elimineren. Tecnotree Moments voor ondernemingen en consumenten maakt een digitaal ecosysteem van microservices mogelijk als een uitbreiding van de Digital-BSS-Suite-5 door het vooraf geïntegreerde partnerecosysteem van Moments om te zetten in directe inkomstengeneratoren in sectoren zoals: sport, gaming, gezondheid en welzijn, onderwijs, en andere verticalen. Hierdoor kunnen Communications Service Providers (CSP’s) naadloos transformeren in DSP’s, met de mogelijkheid om hun IT-ecosystemen te stimuleren en innovatieve digitale aanbiedingen te lanceren.

Tecnotree to Accelerate Digital Transition to the Cloud with Microsoft Azure Integration

FINLAND, Espoo–(BUSINESS WIRE)– Tecnotree, a global provider of Business Support Systems (BSS) for the telecoms industry announces it will provide Digital BSS products built on Microsoft Azure to Digital Service Providers (DSPs). Through this integration, service providers will be empowered to innovate and adapt quickly while delivering superior customer experiences.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220920005717/en/

Tecnotree to Accelerate Digital Transition to the Cloud with Microsoft Azure Integration (Photo: Business Wire)

Tecnotree to Accelerate Digital Transition to the Cloud with Microsoft Azure Integration (Photo: Business Wire)

As 5G and the Internet-of-Things (IoT) reshape the industry landscape, service providers’ IT infrastructure today is more agile & cloud-native along with the underlying applications to support charging, billing & partner functions in a dynamic way. Tecnotree’s Digital Suite-5 for consumers and business monetization is built natively to run on Kubernetes and is aligned with the Microsoft Azure cloud to drive multi-tenant, multi-region transformations that allow enterprises to lower total-cost-of-ownership (TCO) by eliminating significant upfront investments. Tecnotree Moments for enterprises and consumers enables a Digital Ecosystem of microservices as an extension of the Digital-BSS-Suite-5 by converting the Moments pre-integrated partner ecosystem into instant revenue generators across industries like: Sports, Gaming, Health & Wellness, Education, and other verticals. This allows Communications Service Providers (CSPs) to seamlessly transform into DSPs, with the opportunity to galvanize their IT ecosystems and launch innovative digital offerings.

While tier-1 providers have a clear path defined about migrating to the cloud in the next few years, tier-2 & 3 providers are considering the merits of cloud-based systems. At the same time, new-age providers, and Mobile Virtual Network Operators (MVNOs) are moving quickly towards cloud BSS.

“By integrating Tecnotree products with Microsoft Azure, we help service providers bring new services to the market,” says Padma Ravichander, CEO-Tecnotree Corporation. “With this combined offering, DSPs now have the ability to unlock the full potential of 5G investments while having speed at the center of the transformation. As Tecnotree Moments for B2B2X headless commerce launches in different markets around the world as an extension of our Digital offering, the change will redefine the future of digital business.”

Rick Lievano, CTO WW Telecom at Microsoft says, “With Tecnotree Digital Suite 5 on the Microsoft Azure cloud, Tecnotree enables digital transformation for service providers. By combining Tecnotree’s deep domain expertise and Microsoft’s software capabilities, we help service providers create enhanced user experiences and unlock new revenue streams for the telecom ecosystem.”

About Tecnotree

Tecnotree is a 5G-ready digital Business Support System (BSS) player, with AI/ML capabilities and multi-cloud extensibility. Tecnotree is the first company in the world to be Platinum Certified by TM Forum Open API standards, and our agile and open-source Digital BSS Stack comprises the full range (order-to-cash) of business processes and subscription management for telecom and other digital services industries creating opportunities beyond connectivity. Tecnotree also provides Fintech and B2B2X multi-experience digital marketplace to its subscriber base through the Tecnotree Moments platform to empower digitally connected communities across gaming, health, education, OTT, and other vertical ecosystems. Tecnotree digital platform products and services today serve over 1 Billion Subscribers globally in over 70 countries. Tecnotree is listed on Helsinki Nasdaq (TEM1V).

For more information, please visit www.tecnotree.com

Contacts

Padma Ravichander, Tecnotree CEO

Email: marketing@tecnotree.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr