11:14 uur 20-09-2022

ISO-jaarvergadering 2022: Abu Dhabi roept wereldwijde experts bijeen om te onderzoeken hoe normen internationale handel en klimaatactie kunnen ondersteunen

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Vertegenwoordigers uit meer dan 120 landen zijn deze week in Abu Dhabi om te bespreken hoe standaardisatie kan worden gebruikt om de internationale handelsbelemmeringen te verlagen en klimaatactie te ondersteunen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220919005734/nl/

ISO Annual Meeting 2022 Opening Ceremony (Photo: AETOSWire)

ISO Annual Meeting 2022 Opening Ceremony (Photo: AETOSWire)

Van 19 t/m 23 september komen meer dan 5.000 afgevaardigden fysiek en virtueel bijeen voor de jaarlijkse bijeenkomst van de International Organization for Standardization (ISO) 2022, die wordt georganiseerd door het Ministerie van Industrie en Geavanceerde Technologie (MoIAT) van de VAE.

Zijne Excellentie Omar Al Suwaidi, staatssecretaris van het ministerie van Industrie en Geavanceerde Technologie, benadrukte maandag tijdens zijn toespraak hoe het steunen van de wereldwijde standaardisatie-agenda de internationale handel stimuleert en duurzaamheid ondersteunt.

Hij verklaarde: “De bijeenkomst van deze week is niet alleen van vitaal belang voor het wereldwijde industriële ecosysteem, maar meer in het algemeen voor de handel, de economie en klimaatactie. Standaardisatie ondersteunt de wereldeconomie en vergroot het vertrouwen in internationale handel. Maar normen ondersteunen ook duurzame ontwikkelingsdoelen, en ISO en haar leden zetten zich in om klimaatactie te stimuleren. Samen willen we de economische en handelsbetrekkingen naar nieuwe hoogten tillen, wat de VAE zal positioneren als een internationaal knooppunt voor industrie, handel en het bedrijfsleven.”

Ulrika Francke, President van ISO, stelde: “In het afgelopen jaar heeft duurzame en groene groei bovenaan de wereldwijde agenda gestaan. De waarde en relevantie van normen in dit opzicht worden steeds meer erkend, maar we hebben nog meer werk te doen.”

“Ik heb met eigen ogen gezien hoe normen onze wereld vormgeven. Collaboratief leiderschap, overeengekomen normen en regelgeving, vastgestelde beleidsmaatregelen en grote initiatieven zijn nodig om wereldwijde problemen op te lossen.”

Er zullen verschillende overeenkomsten worden ondertekend tussen verschillende wereldwijde normalisatie-instellingen met als doel de handelsstromen en samenwerking te vergroten. De link tussen handel en klimaat staat centraal tijdens het evenement. Afgevaardigden zullen bespreken hoe landen en normalisatie-instanties kunnen voortbouwen op de Verklaring van Londen, die in 2021 werd opgesteld om klimaatactie te ondersteunen door middel van wereldwijde normen. Hoge functionarissen zullen ook de voortgang van ISO-leden tot dusver bespreken en onderzoeken hoe zij hun beleid inzake klimaatverandering aan het versterken zijn.

Voedselzekerheid en waterschaarste zijn ook belangrijke onderwerpen die worden besproken vanuit een normalisatiecontext, waarbij afgevaardigden zullen onderzoeken hoe normen veerkrachtigere voedselsystemen kunnen ondersteunen en een circulaire economie voor voedsel kunnen creëren. Een sessie zal bekijken hoe innovatieve watertechnologieën kunnen helpen bij het aanpakken van waterschaarste, vooral in ontwikkelingslanden.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Salam Shehady

sshehady@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr