20:58 uur 15-09-2022

Goldman Sachs Asset Management en Cleanhill Partners verwerven meerderheidsbelang in EPC Power Corp.

Nieuwe strategische investering in EPC Power, de enige in de VS gevestigde leverancier van een end-to-end oplossing voor stroomconversie, voorziet de transitie naar schone energie van de Amerikaanse economie van een impuls

POWAY, Calif.–(BUSINESS WIRE)– EPC Power Corp., een toonaangevende Noord-Amerikaanse leverancier van hoogwaardige, slimme omvormers op nutsvoorzieningsschaal, heeft vandaag aangekondigd dat de Sustainable Investing-activiteiten binnen Goldman Sachs Asset Management (Goldman Sachs) en Cleanhill Partners een meerderheidsbelang in het bedrijf hebben verworven. De strategische investering, samen met een uitgebreide herkapitalisatie, positioneert EPC Power om uit te breiden en te presteren tegen de snelle groei in de markten voor opslag van hernieuwbare energie, terwijl zo een bijdrage wordt geleverd aan de facilitering van de transitie naar schone energie van de Amerikaanse economie.

De transactie sluit nauw aan bij de ondertekening als wet van de Inflation Reduction Act van 2022, die onder meer een allereerste belastingkrediet verstrekt voor zelfstandige energieopslag. Dit zorgt voor een aanzienlijke financiële stimulans voor de acceptatie van omvormers en andere technologieën van EPC Power. EPC Power is de enige in de VS gevestigde leverancier van end-to-end oplossingen voor stroomconversie, waardoor de technologie van het bedrijf zeer geschikt is voor toepassingen op netschaal die extra beveiligingslagen vereisen.

“EPC Power is buitengewoon trots op de sterke reputatie en de geschiedenis die we hebben opgebouwd door ons te concentreren op productinnovatie en het smeden van diepgaande relaties met onze klanten,” aldus Devin Dilley, mede-oprichter en chief executive officer van EPC Power Corp. “Naarmate de wereld afhankelijker wordt van hernieuwbare energie, moeten omvormers steeds slimmer worden. Goldman Sachs en Cleanhill Partners ondersteunen deze visie en zetten zich in om te investeren in EPC Power en onze mensen om te profiteren van deze opwindende marktkans en om een positieve impact te hebben op de energietransitie in de VS.”

“In een exploderende markt van cleantech-innovators onderscheidt EPC Power zich door zijn toonaangevende technologie, die de transitie naar hernieuwbare energie rechtstreeks ondersteunt en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en prestaties van het net behoudt,” verklaarden Rakesh Wilson en Ash Upadhyaya, managing partners bij Cleanhill Partners, dat als eerste investeerde in EPC Power in 2021 toen het een kredietfaciliteit onderschreef om de groei ervan te ondersteunen. Sindsdien heeft de onderneming ook advies gegeven over operationele zaken en strategische partnerschappen gefaciliteerd om het bedrijf te helpen snel op te schalen. “Als eerdere investeerders in EPC Power hebben we er alle vertrouwen in dat het bedrijf zijn ambitieuze en milieukritische doelstellingen zal halen en we zijn verheugd om samen te werken met Goldman Sachs voor de volgende fase van de groei van EPC Power.”

“EPC Power is uniek gepositioneerd om een cruciale rol te spelen in de evolutie van de Amerikaanse waardeketens voor zonne-energie en energieopslag en is nu goed gekapitaliseerd om zijn traject van snelle groei voort te zetten,” stelde Alexander Mass, managing director van Goldman Sachs Asset Management. “Als enige leverancier van slimme omvormers op schaal die zijn ontworpen, ontwikkeld en 100% vervaardigd in de VS, is EPC Power een natuurlijke voortzetting van onze thematische investeringsactiviteit in deze ruimte, in samenwerking met Cleanhill Partners en het management van EPC.”

Volgens de Global Energy Storage Outlook 2021 van BloombergNEF zullen energieopslaginstallaties wereldwijd naar verwachting 20 keer zo groot zijn tot eind 2030 in vergelijking met eind 2020. De VS is momenteel ‘s werelds grootste markt voor energieopslag.

De slimme omvormers van EPC Power zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen in zelfstandige energieopslag, zonne-energieopslag en back-upstroom voor datacenters. Ze maken de uitbouw van batterijopslag mogelijk die nodig is om de proliferatie van hernieuwbare energieopwekking te ondersteunen. ‘Slimme’ omvormers gaan verder dan de rol van traditionele omvormers om stroom aan het net te leveren; ze worden aangedreven door geavanceerde software en werken dynamisch samen met het net om de veerkracht, betrouwbaarheid, veiligheid en beveiliging te vergroten.

Tot op heden heeft EPC Power wereldwijd meer dan twee gigawatt aan slimme omvormers verkocht. EPC Power is gevestigd in Zuid-Californië en exploiteert zijn eerste productiefaciliteit in Poway in San Diego County, met een tweede Amerikaanse productielocatie aan de oostkust die naar verwachting eind 2022 wordt geopend om de productiecapaciteit aanzienlijk uit te breiden. Om het groeiende klantenbestand in Europa te ondersteunen, heeft EPC Power ook een engineering- en verkoopkantoor in Helsinki, Finland. Bij het bedrijf werken ongeveer 180 mensen.

William Blair was de exclusieve financiële adviseur van EPC Power; Foley & Lardner was juridisch adviseur van EPC Power; Vinson & Elkins en Kirkland & Ellis waren juridisch adviseurs van Goldman Sachs en Cleanhill Partners.

Over EPC Power Corp.

EPC Power Corp. ontwerpt, ontwikkelt en produceert slimme omvormers van Amerikaanse makelij. Het bedrijf is de enige in de VS gevestigde leverancier van end-to-end stroomconversie-oplossingen. Het hoofdkantoor van EPC bevindt zich in San Diego County, Californië, en het bedrijf opent eind 2022 zijn productielocatie aan de oostkust. EPC heeft zijn wereldwijde aanwezigheid uitgebreid door een engineering- en verkoopkantoor te openen in Helsinki, Finland, om de Europese markt te ondersteunen. EPC is sinds 2017 ISO 9001:2015 gecertificeerd. EPC-stroomomvormers bedienen klanten op wereldwijd niveau en zijn gecertificeerd volgens alle Noord-Amerikaanse normen (UL1741/CSA 22.2), evenals de Australische en Europese normen en netcodes (IEC/VDE, enz.). Ga voor meer informatie naar https://www.epcpower.com.

Over Goldman Sachs Asset Management

Door traditionele en alternatieve beleggingen samen te brengen, biedt Goldman Sachs Asset Management klanten over de hele wereld een toegewijd partnerschap en een focus op langetermijnprestaties. Als de primaire investeringsarm binnen Goldman Sachs (NYSE: GS) leveren wij investerings- en adviesdiensten voor ‘s werelds toonaangevende instellingen, financiële adviseurs en personen, waarbij we gebruik maken van ons diep verbonden wereldwijde netwerk en op maat gemaakte deskundige inzichten in elke regio en markt, en houden we per 30 juni 2022 toezicht op meer dan $ 2 biljoen aan activa wereldwijd. Gedreven door een passie voor de prestaties van onze klanten, streven we naar langdurige relaties op basis van overtuiging, duurzame resultaten en gedeeld succes in de loop van de tijd. Volg ons op Linkedin.

Over Cleanhill Partners

Cleanhill Partners is een private equity-onderneming die investeringen nastreeft in de energietransitiesector die bijdragen aan decarbonisatie. Het bedrijf investeert in schaalbare bedrijven met inzicht in omzet, winst en cashflowgroei, waarbij we gebruik maken van onze thesisgestuurde aanpak en operationele expertise om de waarde van elk van onze investeringen te vergroten. Ga voor meer informatie naar www.cleanhillpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Michael Tebo

Gabriel Marketing Group (voor EPC Power)

Tel.: 571-835-8755

E-mail: michaelt@gabrielmarketing.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr