16:00 uur 15-09-2022

Caravan Biologix, Inc. werkt samen met MDimune aan cel-afgeleide nanoblaasjes voor kanker

BRISTOL, N.J. & SEOUL–(BUSINESS WIRE)– Caravan Biologix, Inc., een ontwikkelaar van nieuwe therapeutische behandelingen met cel-afgeleide blaasjes (CDV) gericht op specifieke kankers en gentherapie-gerelateerde ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan met het in Seoul gevestigde MDimune Inc. om hun nanoblaasjestechnologie toe te passen voor de versterking van de de effecten van ‘natural killer’ (CAR-NK)-cellen, die chimere antigeenreceptor tot expressie brengen, op verschillende solide tumorkankers. De onderzoeksresultaten zouden belangrijke inzichten moeten opleveren terwijl Caravan de ontwikkeling van zijn gepatenteerde Mini-CAR™-platform voor zelfstandige therapeutische behandelingen en heelcellige CAR-co-therapieën blijft voortzetten.

“We zijn verheugd deze samenwerking aan te gaan met MDimune, een ontwikkelaar van bio-extrusie en -levering,” aldus Tom Malcolm, Ph.D., CSO en oprichter van Caravan Biologix. “De bevindingen van deze samenwerking zullen ons mini-CAR-NK CDV-programma ondersteunen, dat zich richt op de behandeling van primaire levercarcinomen en andere menselijke ziekten.”

Seung Wook Oh, Ph.D., Chief Scientific Officer van MDimune, voegde toe: “We zijn enthousiast om deze samenwerking met Caravan Biologix te lanceren. Door aansluiting te zoeken bij de geavanceerde mini-CAR-NK -technologie van Caravan en het enorme therapeutische potentieel van onze blaasjestechnologie, hopen we te kunnen aantonen dat ons BioDrone®-platform de therapeutische belofte van de huidige op CAR-T/NK gebaseerde therapieën aanzienlijk kan vergroten.”

“De ondertekening van deze overeenkomst met Caravan Biologix is opnieuw een belangrijke zakelijke mijlpaal voor MDimune. Het doet me veel genoegen dat onze zeer innovatieve en detailgerichte analytische benadering om de hoogste kwaliteit van celafgeleide blaasjes tegen lage kosten te produceren, Caravan Biologix heeft overtuigd om met ons samen te werken aan zo’n belangrijk streven om patiënten met solide tumorkankers effectief te behandelen. Het is duidelijk dat er nieuwe oplossingen nodig zijn om de complexiteit die gepaard gaat met traditionele heelcellige CAR-therapieën op de juiste manier aan te pakken,” stelde Dr. Oh.

Over MDimune Inc.

MDimune, opgericht in 2015, zet zich in voor de ontwikkeling van een platform voor medicijnafgifte van de volgende generatie, bekend als BioDrone®. Het bedrijf wil een nieuwe en flexibele modaliteit bieden om innovatieve therapeutische behandelingen te genereren die de huidige uitdagingen van cel- en gentherapieën kunnen aanpakken. Gebaseerd op cel-afgeleide blaasjes (CDV’s) verkregen uit de bedrijfseigen extrusietechnologie, zal deze nieuwe klasse van medicijndragers een zeer effectieve medicijnafgifte aan verschillende laesies mogelijk maken en behandeling mogelijk maken met minimale bijwerkingen en maximale werkzaamheid. De BioDrone®-platformtechnologie is gepatenteerd in de VS, Europa, China, Japan en Korea. BioDrone® Therapeutics Inc. werd in 2019 opgericht in Seattle, WA om de wereldwijde bedrijfsontwikkeling van BioDrone®-platformtechnologie te vergemakkelijken.

www.mdimune.com

Over Caravan Biologix, Inc.

Caravan Biologix is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op het creëren van nieuwe therapeutische voordelen voor brede patiëntenpopulaties door de beperkingen van heelcellige chimere receptortherapieën aan te pakken. De door intellectueel eigendom beschermde technologie van Caravan stelt het bedrijf in staat een breed scala aan leverings- en behandelingsopties te ontwikkelen, van gen-editors tot kleine moleculen. Onze allogene iPSC-afgeleide mini-CAR™- en mini-VAN™-platforms, die zijn gebaseerd op cel-afgeleide blaasjes (Cell-Derived Vesicles, CDV’s), kunnen snel worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd om onze interne pijplijn op te bouwen, evenals therapieën voor indicaties van belang aan strategische partners. De geneesmiddelen van Caravan zullen naar verwachting een superieur veiligheidsprofiel vertonen, waaronder een lager risico op het cytokine-afgiftesyndroom en andere ongewenste immuunreacties. De aanpak van Caravan zal de complexiteit van de productie van celgebaseerde therapieën aanzienlijk verminderen, de eigenschappen voor de penetratie van de bloed-hersenbarrière verbeteren en de gerichte afgifte van kleine moleculen en andere biologische geneesmiddelen verbeteren.

www.caravanbio.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:

Caravan Biologix, Inc.:

Jeff Riley

CEO

+1.917.510.3773

jeff@caravanbio.com

MDimune Inc.

Seung Wook Oh, Ph.D.:

CSO

+82-2-2655-2636

swoh@mdimune.com; Info@biodroneus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr