19:39 uur 13-09-2022

SER Capital Partners sluit debuutfonds en haalt $ 475 miljoen op

In samenwerking met toonaangevende schenkingsfondsen, pensioenen, verzekeringsmaatschappijen en institutionele beleggers

Bijna $ 220 miljoen al toegezegd aan bedrijven die decarbonisatie leiden

REDWOOD CITY, Calif. & NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– SER Capital Partners (SER), een particuliere investeringsmaatschappij die zich toelegt op duurzaamheid, heeft vandaag de definitieve sluiting aangekondigd van haar SER Capital Partners I, LP en gelieerde voertuigen. SER heeft in totaal $ 475 miljoen opgehaald ter ondersteuning van haar strategie om op een zinvolle manier te profiteren van middelgrote bedrijven en infrastructuuractiva. De inaugurele fondsenwerving van SER overtrof het gestelde doel met de steun van op elkaar afgestemde en goed gekapitaliseerde stille vennoten, waaronder een diverse groep toonaangevende schenkingsfondsen, staatspensioenen, verzekeraars, zorgstelsels en family offices.

SER investeert en verhoogt waarde in bedrijven die zijn gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar economische en duurzame activa, producten en diensten in Noord-Amerika. SER wordt geleid door vier partners – Rahul Advani, Sara Graziano, Christopher Smith en Rhem Wooten – die zinvolle overlappende ervaringen met zich meebrengen naar SER. Elk heeft met succes pionierswerk verricht op het gebied van op duurzaamheid gerichte investeringen en heeft de afgelopen twee decennia belangrijke uitvoerende functies bekleed bij openbare en particuliere bedrijven.

“We hebben SER gezamenlijk opgebouwd om te voldoen aan de kritieke behoefte van de markt aan een ervaren en op elkaar afgestemde particuliere investeringsmaatschappij die zich toelegt op duurzame, milieu- en hernieuwbare sectoren,” aldus Rahul Advani, oprichter en Managing Partner van SER. “We zijn toegewijd aan het economisch voldoen aan de snelgroeiende vraag van klanten naar koolstofarme, gedistribueerde, gedigitaliseerde en geëlektrificeerde oplossingen.”

SER heeft al direct investeringen gedaan in vier portfoliobedrijven. Deze bedrijven implementeren en beheren gezamenlijk batterijopslag, EV-laadinfrastructuur, energie-efficiëntie en zonne-energie.

  • Microgrid Networks, een van de portfoliobedrijven van SER, helpt te voldoen aan de kritieke infrastructuurbehoeften van New York City door batterijopslagmiddelen te ontwikkelen en te installeren in combinatie met gerelateerde infrastructuur, zoals snelle oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen.
  • Perfect Power, een snelgroeiend bedrijf voor energieopslag en duurzame ontwikkeling, opgericht door SER, is actief in veelgevraagde markten in de Verenigde Staten.
  • Brightcore Energy, een toonaangevende leverancier van end-to-end oplossingen voor schone energie voor de commerciële en institutionele markt, gebruikt de investering van SER om gebouwen beter te helpen bij de overgang van legacy-energieplatforms naar aanzienlijk efficiëntere platforms.
  • SER ontwikkelde en bouwde ook een portfolio van Texas-batterijopslagactiva dat het eerder dit jaar heeft verlaten in een fusie- en overnametransactie.

“Vooruitkijkend zien we een groot aantal aantrekkelijke investeringsmogelijkheden die ons verder brengen dan de traditionele industriële processen die sterk afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en onderhevig zijn aan extreme volatiliteit van grondstoffen – inclusief die welke profiteren van de ondersteunende lappendeken van lokale, staats-, regionale en recent uitgebreide federale beleidsmaatregelen. Belangrijk is dat we enthousiast zijn over ons vermogen om te investeren in teams, bedrijven en activa die een aantrekkelijk rendement kunnen opleveren en onze energiezekerheid en klimaattoekomst kunnen beschermen,” vervolgde Advani.

Metric Point Capital, een boetiekadviesbureau voor particulier kapitaal, fungeerde als plaatsingsagent. DLA Piper vertegenwoordigde de SER in verband met de fondsvorming.

Over SER Capital Partners

SER Capital Partners is een onafhankelijke private equity-onderneming in het middensegment die zich toelegt op investeringen in duurzame industriële, ecologische en hernieuwbare bedrijven in Noord-Amerika. In de afgelopen twee decennia hebben de teamleden succesvolle ervaring opgedaan in de beoogde sectoren als private equity-investeerders en senior executives bij zowel private als publieke bedrijven. De strategie van het bedrijf is om actief aantrekkelijke investeringen te creëren, ondersteund door kritieke activa, en tegelijkertijd de belangrijkste duurzaamheidsstatistieken authentiek te meten en te verbeteren in overeenstemming met de VN-principes voor verantwoord beleggen. SER zet zich ook in om de belangen van zijn investeerders, teamleden, managementteams van portfoliobedrijven en gemeenschappen op één lijn te brengen. Meer is beschikbaar op www.sercapitalpartners.com.

Over Metric Point Capital (lid FINRA en SIPC)

Metric Point is een boutiekadviesbureau voor particulier kapitaal dat gespecialiseerd is in het aantrekken van institutioneel kapitaal en het uitvoeren van transacties in het volledige spectrum van primaire, secundaire en andere liquiditeitsoplossingen voor beheerders van alternatieve beleggingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SER Capital Partners
Gil Melman

(713) 304-2396

gmelman@sercapitalpartners.com

Metric Point Capital
Alex Leykikh, Partner

(860) 478-7359

aleykikh@metricpoint.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr