13:00 uur 12-09-2022

Corindus, een Siemens Healthineers Company, kondigt onderzoeksresultaten aan die veiligheid en effectiviteit van CorPath® GRX Neurovascular System aantonen

Studie markeert ‘s werelds eerste proef met robotgeassisteerde neurovasculaire aneurysma-embolisatie

NEWTON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Corindus, een Siemens Healthineers Company en een toonaangevende ontwikkelaar van vasculaire precisierobotica, heeft vandaag aangekondigd dat het de resultaten heeft gepresenteerd van een eerste-in-zijn-soort studie die de veiligheid en effectiviteit aantoont van robotgeassisteerde neurovasculaire aneurysma-embolisatie met behulp van het CorPath GRX Neurovascular System. De gegevens vormen een mijlpaal in de toewijding van het bedrijf om precisierobotica uit te breiden naar neurovasculaire behandeling.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220907006226/nl/

CorPath GRX Neurovascular System (Photo: Business Wire)

CorPath GRX Neurovascular System (Photo: Business Wire)

De prospectieve, eenarmige, internationale, multi-center, non-inferioriteitsstudie is ‘s werelds eerste onderzoek naar robotgeassisteerde neurovasculaire aneurysma-embolisatie. Hoofdonderzoeker Michel Piotin, MD, PhD, hoofd van de afdeling Interventionele neuroradiologie van het Rothschild Foundation Hospital in Parijs, presenteerde de resultaten als onderdeel van de AI & New Innovations-sessie op het congres van de European Society of Minimally Invasive Neurological Therapy (ESMINT) in Nice, Frankrijk. De belangrijkste bevindingen van het onderzoek toonden aan:

  • Het CorPath GRX Neurovascular System toonde 94 procent technisch succes. Het bereikte het primaire doel van effectiviteit, dat werd gedefinieerd als succesvolle voltooiing van de robotgeassisteerde endovasculaire procedure zonder enige ongeplande conversie naar een handmatige procedure.
  • Het CorPath GRX Neurovascular System toonde 95,7 procent klinisch succes. Het bereikte het primaire veiligheidsdoel, gedefinieerd als patiënten die werden behandeld zonder intra- en periprocedurele bijwerkingen, waaronder een doelaneurysmaruptuur, vaatperforatie of dissectie, en trombo-embolische voorvallen met neurologische achteruitgang binnen 24 uur na de procedure of ontslag uit het ziekenhuis, afhankelijk van wat zich het eerst voordeed.
  • 64,5 procent van de proefpersonen bereikte de Klasse I-status, wat volledige vernietiging van het aneurysma betekent, volgens de Raymond-Roy Occlusion Classification (RROC), de standaard voor het evalueren van aneurysma-occlusie.
  • 78,2 procent van de proefpersonen vertoonde geen klinische symptomen na de procedure en behaalde een 0 op de Modified Rankin Scale (mRS) voor neurologische handicap. De overige 21,8 procent van de proefpersonen had een mRS van 1 of 2.

“Neurovasculaire interventie vereist extreme precisie om optimale klinische resultaten te bereiken,” aldus Dr. Piotin. “Uit resultaten van het onderzoek blijkt dat het CorPath GRX-systeem artsen helpt om efficiënt te bewegen binnen kronkelige en onstabiele bloedvaten. Ik ben vereerd dat ik heb deelgenomen aan een baanbrekende studie die kan leiden tot een geheel nieuw behandelingsparadigma in de neurovasculaire zorg.”

De studie omvatte 117 patiënten uit 10 klinische locaties in zes verschillende landen. Het omvatte ook een breed scala aan aneurysma’s, die een gevarieerde verzameling gevallen vertegenwoordigden met verschillende locaties, afmetingen en morfologische kenmerken. De zorginstellingen die de deelnemers aan het onderzoek hebben behandeld, volgen hen 180 dagen lang om de resultaten op lange termijn te monitoren.

“Het werk van onze klinische partners aan deze studie markeert een vroege stap in de richting van echt transformatieve verandering in neurovasculaire interventie,” stelde Dr. Raymond Turner, Chief Medical Officer, Neuroendovascular bij Corindus. “Door robotplatforms in deze ruimte op te nemen, effenen we de weg voor interventieprocedures op afstand in de toekomst die patiënten zullen verbinden met gespecialiseerde interventionisten voor behandeling, ongeacht de locatie. Het valideren van klinisch bewijs, zoals deze studie, zal als basis dienen voor die transformatie.”

Het CorPath GRX-systeem is het eerste door de FDA goedgekeurde en CE-gemarkeerde medische apparaat voor percutane coronaire en vasculaire procedures. Het verdiende CE-markering voor neurovasculaire procedures, en zorginstellingen buiten de VS gebruiken momenteel het platform voor neurovasculaire interventies. Het bedrijf streeft momenteel naar aanvullende wettelijke goedkeuringen voor de neurovasculaire indicatie.

Ga voor meer informatie over CorPath GRX naar www.corindus.com.

OVER CORINDUS

Corindus, een Siemens Healthineers Company, is een wereldwijde technologieleider in robotgeassisteerde vasculaire interventies. Het CorPath®-platform van het bedrijf is een medisch apparaat om robotprecisie te geven aan percutane coronaire en vasculaire procedures. CorPath GRX is de tweede generatie robotondersteunde technologie die verbeteringen aan het platform biedt door belangrijke sleutelupgrades toe te voegen die de precisie verhogen, de workflow verbeteren en de mogelijkheden en het bereik van procedures uitbreiden die robotisch kunnen worden uitgevoerd. We zijn gericht op het ontwikkelen van innovatieve robotoplossingen om een revolutie teweeg te brengen in de behandeling van opkomende aandoeningen door gespecialiseerde en tijdige medische zorg te bieden aan patiënten over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.corindus.com, en volg @CorindusInc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Matter Health voor Corindus

Jill Gross

+1 978-518-4258

corindus@matternow.com

Siemens Healthineers, Noord-Amerika

Jeffrey Bell

+1 484-868-8346

Jeffrey.t.bell@siemens-healthineers.com

Siemens Healthineers, Europa

Kathrin Palder

+49 173-3645319

kathrin.palder@siemens-healthineers.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr