14:35 uur 08-09-2022

De Asahi Glass Foundation kondigt de resultaten aan van de 31e jaarlijkse “Vragenlijst over milieuproblemen en de overleving van de mensheid”

 • De tijd op de klok is sinds 2021 twee opeenvolgende jaren teruggedraaid en sloeg in 2022 9:35 uur. Het was de eerste periode in 12 jaar dat de tijd op de klok twee opeenvolgende jaren terugging.
 • Kijkend naar de tijden op de klok over de hele wereld, ging de tijd meer dan 10 minuten vooruit in Noord-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie.
 • “Klimaatverandering” is sinds 2011 het belangrijkste milieuprobleem waar de respondenten over de hele wereld aan denken.
 • De vooruitgang die is geboekt in “Beleid en rechtssysteem” en “Sociale infrastructuur (fondsen, personeel, technologieën en voorzieningen)” was minder uitgesproken dan die voor “Public Awareness”.
 • De categorie die het vaakst werd geïdentificeerd met tekenen van verbetering in de aanpak was “Klimaatverandering” (30,0%), gevolgd door “Samenlevingseconomie en milieu, beleid, maatregelen” (15,1%) en “Levensstijl (consumptiegewoonten)” (14,5%).
 • In het wereldbeeld van de respondenten, “l. No Poverty” werd het meest gekozen als doel dat in 2030 het laagste realisatieniveau zal hebben, gevolgd door “2. Geen honger’ en ’16. Vrede, Rechtvaardigheid en Sterke Instellingen.”

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– De Asahi Glass Foundation (voorzitter: Takuya Shimamura) heeft sinds 1992 jaarlijks een enquête gehouden onder milieudeskundigen van over de hele wereld. Dit jaar hebben we de vragenlijst naar 202 landen over de hele wereld gestuurd en hebben we reacties ontvangen van 1.876 mensen in meer dan 127 landen. Hieronder staan ​​de belangrijkste punten uit de resultaten van de vragenlijst van dit jaar. Meer details zijn beschikbaar in het rapport van de “31e jaarlijkse vragenlijst over milieuproblemen en de overleving van de mensheid”, of online op de website van de stichting, vanaf 8 september om 11.00 uur.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20220905005147/en/

The Asahi Glass Foundation Announces the Results of the 31st Annual “Questionnaire on Environmental Problems and the Survival of Humankind”

 • The time on the Clock has turned back for two consecutive years since 2021, striking 9:35 in 2022. It was the first period in 12 years the time on the Clock had gone back for two consecutive years.
 • Looking at the times on the Clock around the world, the time moved forward more than 10 minutes in North America, Africa, Middle East, and Eastern Europe & former Soviet Union.
 • “Climate Change” has been the top environmental issue since 2011 that the respondents worldwide have had on their minds.
 • The advances made in “Policies and Legal System” and “Social Infrastructure (Funds, Human Resources, Technologies, and Facilities)” were less pronounced than those for “Public Awareness.”
 • The category most commonly identified as showing signs of improvement in approach was “Climate Change” (30.0%), followed by “Society Economy and Environment, Policies, Measures” (15.1%), and “Lifestyle (Consumption Habits)” (14.5%).
 • In respondents’ worldview, “l. No Poverty” was the most selected as the goal that will have the lowest level of realization in 2030, followed by “2. Zero Hunger,” and “16. Peace, Justice and Strong Institutions.”
TOKYO–(BUSINESS WIRE)– The Asahi Glass Foundation (Chairman: Takuya Shimamura) has conducted an annual survey with environmental experts from around the world since 1992. This year, we sent the questionnaire to 202 countries around the world, and received responses from 1,876 people in over 127 countries. Below are the main points from this year’s questionnaire results. Further details are available in the report of the “31st Annual Questionnaire on Environmental Problems and the Survival of Humankind,” or online at the Foundation’s web site, starting at 11 a.m. September 8.

Photos/Multimedia Gallery Available: https://www.businesswire.com/news/home/52857297/en

Change in the Time on the Environmental Doomsday Clock Since 1992 (Graphic: Business Wire)

Change in the Time on the Environmental Doomsday Clock Since 1992 (Graphic: Business Wire)

Contacts

THE ASAHI GLASS FOUNDATION

Toshihiro Tanuma, PhD

TEL: +81 3 5275 0620

E-mail: post@af-info.or.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr