22:15 uur 06-09-2022

FLEETCOR® neemt Plugsurfing over, een toonaangevende Europese leverancier van oplossingen voor elektrische voertuigen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– FLEETCOR Technologies, Inc. (NYSE: FLT), een vooraanstaand wereldwijd bedrijf voor zakelijke betalingen, heeft vandaag de overname aangekondigd van Plugsurfing, een toonaangevende Europese leverancier van EV-software en netwerken voor EV-OEM’s, laadpuntbeheerders (CPO) en wagenparken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220831005601/nl/

“De overname toont de toewijding van FLEETCOR® aan het ontwikkelen van EV-oplossingen van wereldklasse voor onze duizenden commerciële wagenparkklanten, inclusief toegang tot Europese EV-roamingmogelijkheden en softwaretoepassingen voor bestuurders en wagenparkbeheerders,” aldus Tom Rowlands, global managing director EV bij FLEETCOR. “Bovendien stelt Plugsurfing ons in staat om nieuwe klantsegmenten na te streven door CPO’s te voorzien van software om hun laadinfrastructuur te beheren en OEM’s te voorzien van een white-label EV-oplossing. We zijn verheugd dat Plugsurfing toetreedt tot de FLEETCOR-familie.”

Plugsurfing heeft een eigen EV-laadnetwerk ontwikkeld in Europa met meer dan 300.000 laadpunten, of bijna 80% van alle laadpunten in Europa. De Plugsurfing-app biedt toegang tot uitgebreide tariefinformatie en vergemakkelijkt de betaling voor het opladen van EV’s. Deze mogelijkheid is een essentieel hulpmiddel voor EV-bestuurders en is direct en als kant-en-klare whitelabel-oplossing beschikbaar voor EV-OEM’s voor distributie naar hun klanten.

Daarnaast is Plugsurfing de CPO’s ook van dienst met API, cloudgebaseerde besturingssoftware waarmee CPO’s hun hardware efficiënt en effectief kunnen gebruiken, inclusief het beheer van betalingen voor laadgebeurtenissen.

Sinds de oprichting in 2012 heeft Plugsurfing ongeveer 20 miljoen oplaadsessies verwerkt en loopt het voorop bij het consolideren en vereenvoudigen van het Europese EV-ecosysteem.

“We zijn verheugd om de elektrische toekomst in Europa een boost te geven door onze overname door FLEETCOR. Met hun distributie en middelen kunnen we ons Plugsurfing-platform opschalen om bestaande en toekomstige klanten beter van dienst te zijn op het EV-traject dat in de loop van de tijd zal blijven evolueren. We zijn enthousiast over de vooruitzichten om te blijven helpen bij het inluiden van een EV-toekomst,” aldus Tatu Kulla, chief executive officer bij Plugsurfing.

Over FLEETCOR®

FLEETCOR Technologies (NYSE: FLT) is een toonaangevend wereldwijd bedrijf voor zakelijke betalingen dat bedrijven helpt minder uit te geven door innovatieve oplossingen te bieden die onkostengerelateerde inkoop- en betalingsprocessen mogelijk maken en beheersen. Het FLEETCOR-portfolio van merken automatiseert, beveiligt, digitaliseert en beheert betalingstransacties namens bedrijven in meer dan 100 landen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Ga voor meer informatie naar www.FLEETCOR.com.

Over Plugsurfing

Plugsurfing brengt het hele ecosysteem voor het opladen van auto’s – bestuurders, beheerders van oplaadpunten en autofabrikanten – op één enkel platform. De meer dan een miljoen bestuurders die op ons platform zijn aangesloten, profiteren van een netwerk van meer dan 300.000 oplaadpunten in heel Europa en een betrouwbare ervaring via onze app of oplossingen die zijn ontworpen voor onze partners. We voorzien laadpuntbeheerders van back-end cloudsoftware voor het beheer van alles, van landspecifieke regelgeving tot het bieden van diverse betalingsopties voor klanten. Autofabrikanten profiteren van white label-oplossingen en diepere integraties met hun interne technologie. Ga voor meer informatie naar www.plugsurfing.com.

###

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Girling-Heathcote, SkyParlour

scott@skyparlour.com
+44 (0)330 043 1315

Check out our twitter: @NewsNovumpr