09:30 uur 05-09-2022

REPLY: Roboverse Reply wint AIRA Challenge 2022 met Spot® van Boston Dynamics

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Roboverse Reply, het bedrijf van de Reply Group gespecialiseerd in integratiescenario’s rond robotica en de industriële metaverse, is de winnaar van de AIRA Challenge (Advanced Industrial Robotic Applications), een internationale wedstrijd om inspectie in chemische productiefaciliteiten te automatiseren door gebruik te maken van robottechnologie. De challenge werd gehouden tijdens ACHEMA 2022 in Frankfurt am Main, ‘s werelds grootste vakbeurs voor de procesindustrie.

De competitie, gelanceerd door een consortium van vijf van ‘s werelds toonaangevende chemische en farmaceutische bedrijven, waaronder BASF, Bayer, Boehringer Ingelheim, Merck en Wacker, bevordert de ontwikkeling van nieuwe ideeën en praktische toepassingen. Zes teams met vijf verschillende autonome mobiele robots streden tegen elkaar om terugkerende taken op te lossen, zoals veiligheidsrondleidingen in chemische en farmaceutische fabrieken.

De taken waren om autonoom door een chemische faciliteit te navigeren, om te gaan met standaard vloersoorten van een chemische fabrieksomgeving en obstakels te overwinnen, een meter te vinden en te bewaken en de aflezing ervan te documenteren, een monster te vervoeren terwijl gegevens worden verzameld en meer. De laatste taak was het ontwikkelen van een concept dat een snelle en gemakkelijke gereedschapswisseling op de robot mogelijk maakt om deze flexibeler en veelzijdiger te maken.

Experts van Roboverse Reply ontwikkelden een oplossing met de behendige mobiele robot Spot van Boston Dynamics voor deze geautomatiseerde routine-inspecties en gegevensvastleggingstaken en overtuigden de jury met consistente, hoge prestaties en beheersing van alle gegeven missies.

“Autonome mobiele robots zoals Spot zijn wendbaar en bieden een enorme flexibiliteit om taken te automatiseren, vooral in gevaarlijke gebieden. In ons roboticalab werken we al aan de volgende generatie robotoplossingen: de Real-World Metaverse biedt een gemeenschappelijke referentie voor AI-computervisie, waardoor het kan samenwerken met Spatial Computing-apparaten zoals AR- en VR-tools en robots. Dit zal autonome mobiele robotnavigatie naar een hoger niveau tillen,” aldus Filippo Rizzante, CTO van Reply. “We zijn verheugd dat we de prestigieuze AIRA-competitie hebben gewonnen, wat ons leiderschap bevestigt op het gebied van het implementeren van zeer innovatieve robottoepassingen.”

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply bedrijfsmodellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Roboverse Reply

Roboverse Reply is gespecialiseerd in de integratiescenario’s rond Robotics en Reality Capture met Mixed Reality, waarbij cloud of onpremise infrastructuren vragen om ondernemingsklare oplossingen. Roboverse Reply-oplossingen omvatten AI-vaardigheden met sensorgebaseerde anomaliedetectie, vlootbeheer voor Internet of Robotic Things, Digital Twins en Business Logic om de klanten end-to-end ondersteuning te bieden. Het Roboverse Reply-platform maakte autonome preventieve inspectie mogelijk om de levensduur van uw infrastructuren en interactieve telepresence te verlengen, wat cruciaal is voor veiligheids- en beveiligingsdoeleinden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Sandra Dennhardt

s.dennhardt@reply.com
Tel. +49 170 4546229

Check out our twitter: @NewsNovumpr