12:11 uur 01-09-2022

Tecnotree tekent een multi-miljoen dollar deal met MTN Nigeria, voor 5G digitale transformatie

ESPOO, Finland–(BUSINESS WIRE)– Tecnotree, een Finse wereldwijde leverancier van oplossingen voor digitale transformatie voor Communication Service Providers (CSP’s) en Digital Service Providers (DSP’s), heeft vandaag de ondertekening aangekondigd van een deal van meerdere miljoenen dollars met MTN Nigeria , voor de inzet van zijn 5G-ready digitale BSS-oplossingen.

De operator streeft naar het leveren van geavanceerde digitale diensten en ze hebben gekozen voor Tecnotree’s cloud-native BSS Suite 5 om deze transformatiereis te stimuleren. De deal omvat het opzetten van catalogusgestuurde orderafhandeling met behulp van Tecnotree’s Digital BSS Suite, mogelijk gemaakt door TM Forum-gecertificeerde Open API’s, die superieure digitale operaties bieden met eenvoudige integratie en inzichtelijke klantinteracties. Tecnotree Digital suite biedt de flexibiliteit om snel en efficiënt een mix van nieuwe producten en diensten te creëren, waardoor een snellere time-to-market en meer time-to-value mogelijk zijn. Met de kracht van 5G maakt het een snelle adoptie van nieuwe technologieën mogelijk die leiden tot het genereren van inkomsten dankzij een verbeterde snelheid van service-activering waarmee klanten uitgebreide orderafleveringsprocessen kunnen ontwerpen met tijdige leveringen, terwijl fouten worden verminderd en organisatorische en technische complexiteiten worden beheerd.

Tecnotree Signs a Multi-Million Dollar Deal with MTN Nigeria, for 5G Digital Transformation

ESPOO, Finland–(BUSINESS WIRE)– Tecnotree, a Finnish global provider of digital transformation solutions for Communication Service Providers (CSPs) and Digital Service Providers (DSPs), has today announced the signing of a multi-million-dollar deal with MTN Nigeria, for the deployment of its 5G ready digital BSS solutions.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220901005366/en/

Tecnotree Signs a Multi-Million Dollar Deal with MTN Nigeria, for 5G Digital Transformation (Photo: Business Wire)

Tecnotree Signs a Multi-Million Dollar Deal with MTN Nigeria, for 5G Digital Transformation (Photo: Business Wire)

The operator is aiming towards providing cutting-edge digital services and they have chosen Tecnotree’s cloud-native BSS Suite 5 to drive this transformation journey. The deal involves establishing Catalogue-driven Order fulfilment using Tecnotree’s Digital BSS Suite, powered by TM Forum certified Open APIs, which provides superior digital operations with easy integration and insightful customer interactions. Tecnotree Digital suite offers the flexibility to create a mix of new products and services quickly and efficiently, enabling faster time to market and increased time to value. With the power of 5G, it enables quick adoption of new technologies leading to revenue monetization due to improved speed of service activation that allows customers to design comprehensive order delivery processes with on-time deliveries while reducing errors and managing organizational and technical complexities.

As part of this transformation project, Tecnotree will also deploy its next set of market-proven BSS solutions – Digital Customer Lifecycle Manager (DCLM), Digital Resource Management (DRM), and Digital Business & Operations Dashboard (DBOD). The solutions will enable omni-channel customer engagement and journey management using an AIML data-driven approach. With simple and easy-to-use products and experiences, it will enable faster customer onboarding, 360-degree customer view, and a simplified payment process. The AIML business operation dashboard will provide integrated real-time visibility to management, fulfilling complex reporting requirements of the operator.

Tecnotree CEO Padma Ravichander said, “We are delighted with this strategic partnership to lead digital transformation and accelerate business growth for one among the largest operators in the world. The deployment of solutions will not only help in automation with a new set of features and digital capabilities but will also simplify business processes and achieve efficient operations with reduced cost and help accelerate revenue through new digital service offerings. The transformation will further improve their BSS infrastructure, making them 5G ready. Beyond 5G, Tecnotree’s platform is capable of provisioning end-to-end integrated fintech services with our Tecnotree DiWA platform.”

About Tecnotree

Tecnotree is a 5G-ready digital Business Support System (BSS) player, with AIML capabilities and multi-cloud extensibility. Tecnotree is among the first companies in the world to be Platinum Certified by TM Forum Open API standards, and our agile and open-source Digital BSS Stack comprises the full range (order-to-cash) of business processes and subscription management for telecom and other digital services industries creating opportunities beyond connectivity. Tecnotree also provides Fintech and B2B2X multi-experience digital marketplace to its subscriber base through the Tecnotree Moments platform to empower digitally connected communities across gaming, health, education, OTT, and other vertical ecosystems. Tecnotree is listed on Helsinki Nasdaq (TEM1V). For more information, please visit www.tecnotree.com

Contacts

Padma Ravichander, CEO, Tecnotree

Email: marketing@tecnotree.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr