19:49 uur 29-08-2022

Astra kondigt contract voor ruimtevaartuigmotor aan met Airbus OneWeb Satellites

ALAMEDA, Californië–(BUSINESS WIRE)– Astra Space, Inc. (‘Astra’) (Nasdaq: ASTR), een leverancier van ruimtevaartproducten en lanceerdiensten aan de wereldwijde ruimtevaartindustrie, heeft vandaag aangekondigd dat het door Airbus OneWeb Satellites, LLC (‘AOS’) is geselecteerd om de Astra Spacecraft Engine™ voor integratie in het portfolio voor commerciële kleine satellieten van Arrow vervaardigd door AOS.

Airbus OneWeb Satellites LLC is een joint venture tussen Airbus en OneWeb. AOS produceert satellieten voor de commerciële constellatie van OneWeb en Airbus-klanten in Merritt Island, Florida. AOS produceert satellieten voor Airbus US Space & Defense, Inc., ter ondersteuning van programma’s van de Amerikaanse overheid.

Over Astra:

De missie van Astra is Improve Life on Earth from Space® (om het leven op aarde vanuit de ruimte te verbeteren) door een gezondere en meer verbonden planeet te creëren. Tegenwoordig biedt Astra een van de laagste kosten per lancering toegewijde orbitale lanceringsdiensten van alle operationele lanceringsaanbieders ter wereld, en een van de eerste in de luchtvaart bewezen elektrische voortstuwingssystemen voor satellieten, Astra Spacecraft Engine™. Astra leverde zijn eerste commerciële lancering in een lage baan om de aarde in 2021, waarmee het het snelste bedrijf in de geschiedenis was om deze mijlpaal te bereiken, slechts vijf jaar na de oprichting in 2016. Astra (NASDAQ: ASTR) was het eerste ruimtelanceringsbedrijf dat openbaar werd verhandeld op Nasdaq. Ga naar astra.com voor meer informatie over Astra.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Kati Dahm

media@astra.com

Contactpersoon voor investeerders:
Andrew Hsiung

investors@astra.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr