18:58 uur 29-08-2022

5G R16-module met ultrahoge bandbreedte van Quectel, gecertificeerd voor gebruik op 5G- en LTE-A-netwerken van T-Mobile

VANCOUVER, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– Quectel Wireless Solutions, een wereldwijde leverancier van IoT-oplossingen, heeft aangekondigd dat zijn 5G NR-module RM520N-GL, die voldoet aan de 3GPP Release 16 (R16)-normen, is gecertificeerd voor gebruik op de 5G- en LTE-A-netwerken van T-Mobile in de Verenigde Staten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220829005283/nl/

Quectel's 5G module RM520N-GL and its IoT application scenarios (Photo: Business Wire)

Quectel’s 5G module RM520N-GL and its IoT application scenarios (Photo: Business Wire)

Met deze certificering kunnen RM520N-GL-klanten hun thuisgateways, industriële routers, industriële automatiseringsapparatuur, onbemande bestelwagens, robots, drones, consumenten- en industriële laptops en andere IoT-toepassingen van de volgende generatie commercieel inzetten op de 5G- en LTE-A-netwerken van T-Mobile.

“We zijn verheugd om te zien dat Quectel verdere aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van 5G, aangezien onze module die 5G R16-functies ondersteunt, deze belangrijke certificering op de Noord-Amerikaanse markt heeft gekregen,” aldus Norbert Muhrer, President en CSO van Quectel. “Dit bevestigt onze toewijding om innovatie te stimuleren en onze wereldwijde klanten te voorzien van zeer betrouwbare, best-in-class IoT-oplossingen, die de volgende golf van 5G IoT-toepassingen zullen helpen versnellen.”

Gebaseerd op het SDX62-platform van Qualcomm, ondersteunt de RM520N-GL zowel 5G NSA- als SA-modi, evenals verbeterde R16-functies zoals ultrahoge bandbreedte, latentie op millisecondenniveau, 5G-netwerkslicing en ultrabetrouwbaarheid.

Deze module is gericht op wereldwijde markten en is ontworpen om 28 grote sub-6GHz-banden wereldwijd te ondersteunen (n1/ 2/ 3/ 5/ 7/ 8/ 12/ 13/ 14/ 18/20/ 25/ 26/ 28/ 29/ 30/ 38/ 40/ 41/ 48/ 66/ 70/ 71/ 75/ 76/ 77/ 78/ 79), is achterwaarts compatibel met LTE-A/3G-netwerken en beschikt over geïntegreerde GNSS voor locatieservices. Deze sterk geïntegreerde module kan de wereldwijde IoT-implementaties van klanten aanzienlijk verbeteren.

Ontworpen in een industriestandaard M.2-vormfactor, zijn de afmetingen van de RM520N-GL 30,0 mm x 52,0 mm x 2,3 mm, waardoor hij pin-to-pin compatibel is met de 5G-module RM50xQ-serie, de LTE-A Cat 6-module EM06/ EM060K-serie, de Cat 12-modules EM12/ EM12xR/ EM120K-serie en de Cat 16-module EM160R-GL van Quentel, wat eenvoudige netwerkupgrades van klantapparaten mogelijk maakt.

De RM520N-GL ondersteunt downlink en uplink NR 2 x Carrier Aggregation (CA) en alle drie de combinaties van sub-6GHz time division duplex (TDD) en frequency division duplex (FDD) CA, inclusief CA van FDD+TDD, FDD+FDD en TDD+TDD. Dit zorgt voor een grotere 5G-dekking, capaciteit en doorvoer door de combinatie van beschikbare 5G-spectrumactiva mogelijk te maken. Dankzij deze functies kan de RM520N-GL maximale downlinksnelheden tot 3,4 Gbps en maximale uplinksnelheden tot 900 Mbps hebben. Deze datasnelheden voldoen aan de behoeften van industriële toepassingen die verbeterde mobiele breedband en betrouwbare communicatiemogelijkheden vereisen, zoals vaste draadloze toegang (FWA), mobiele breedbandapparatuur en industriële automatisering.

Met een uitgebreide reeks internetprotocollen ondersteunt de RM520N-GL meerdere optionele functies, waaronder eSIM en VoLTE, en integreert hij supersnelle USB.1/PCIe 3.0-interfaces.

Naast de goedkeuring van T-Mobile heeft de RM520N-GL van Quectel ook wereldwijde certificeringen gekregen van GCF, PTCRB, CE, CCC, RCM, FCC en IC.

Om klanten te helpen hun ontwerpen te vereenvoudigen, biedt Quectel ook een volledig assortiment kant-en-klare en aangepaste 5G-antennes die de draadloze connectiviteit aanzienlijk verbeteren. IoT-ontwikkelaars kunnen de RM520N-GL-module bundelen met de antennes en pre-certificeringsdiensten van Quectel, waardoor zowel de kosten als de time-to-market voor hun 5G-apparaten worden verkort.

Over Quectel

De passie van Quectel voor een slimmere wereld is wat ons stimuleert om IoT-innovatie te versnellen. Als zeer klantgerichte organisatie zijn we een wereldwijde leverancier van IoT-oplossingen, ondersteund door uitstekende ondersteuning en services. Ons groeiende wereldwijde team van meer dan 4.000 professionals bepaalt het tempo voor innovatie op het gebied van modules, antenne’s en IoT-connectiviteit voor mobiel, GNSS, wifi en Bluetooth®. Met regionale kantoren en ondersteuning over de hele wereld, is ons internationale leiderschap toegewijd aan het bevorderen van IoT en het helpen bouwen aan een slimmere wereld.

Voor meer informatie: www.Quectel.com, LinkedIn, Facebook en Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Ashley Liu – media@quectel.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr