14:22 uur 17-08-2022

Scientist.com breidt VERIF.i®, het pre-assessment programma voor leveranciers, uit met Chemistry, Manufacturing en Controls (CMC)

Onderzoeksleveranciers gebruiken VERIF.i om de mogelijkheden van hun faciliteiten, personeel en processen te demonstreren

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)– Scientist.com, de toonaangevende R&D-marktplaats van de biofarmaceutische sector, heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van VERIF.i, het pre-assessmentprogramma van het bedrijf, met Chemistry, Manufacturing en Controls (CMC). CMC-leveranciers ondergaan een onafhankelijke pre-assessment van derden, die vervolgens kunnen worden gedeeld met hun gehele klantenbestand.

“Laboratoriumbeoordelingen op locatie zijn duur, tijdrovend en arbeidsintensief. VERIF.i verlicht dit door een onafhankelijke derde partij in staat te stellen te bevestigen dat een leverancier voldoet aan de onderzoeks- en regelgevingsvereisten van een klant”, aldus Matt McLoughlin, Sr. VP Categorieën & Compliance bij Scientist.com. “Pre-assessments helpen klanten om leveranciers sneller te selecteren en zeer technische diensten in te kopen met meer vertrouwen en minder risico.”

Scientist.com Expands VERIF.i®, its Supplier Pre-assessment Program, to Cover Chemistry, Manufacturing and Controls (CMC)

Research suppliers use VERIF.i to demonstrate the capabilities of their facilities, personnel and processes

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)– Scientist.com, the biopharma industry’s leading R&D marketplace, today announced the expansion of VERIF.i, the company’s supplier pre-assessment program, to include Chemistry, Manufacturing and Controls (CMC). CMC suppliers undergo an independent 3rd party pre-assessment, which can then be shared with their entire customer base.

“On-site lab assessments are expensive, time-consuming and labor intensive. VERIF.i alleviates this by enabling an independent 3rd party to confirm that a supplier meets a customer’s research and regulatory requirements,” stated Matt McLoughlin, Sr. VP of Categories & Compliance at Scientist.com. “Pre-assessments help customers speed up supplier selection and purchase highly technical services with more confidence and less risk.”

The pre-assessments performed under VERIF.i are completed with the same independence and objectivity as a study-specific audit but can be applied across multiple clients, saving suppliers time, money and resources. VERIF.i also gives suppliers of regulated research services, such as human biospecimen acquisition—and now chemistry, manufacturing and controls—the opportunity to proactively communicate their quality standards against pre-defined criteria developed with industry partners for use across the biopharma industry.

For more information on VERIF.i, visit https://www.info.scientist.com/verifi

About Scientist.com

Scientist.com’s mission is to empower and connect scientists worldwide. Our digital research platform combines sophisticated AI technology with white-glove Research Concierge® support to enable scientists to run more innovative experiments in less time and at lower cost. Scientist.com operates private enterprise marketplaces for most of the world’s major pharmaceutical companies, over 100 biotechnology companies, and the US National Institutes of Health (NIH).

Join Scientist.com on social media: YouTube, LinkedIn, Twitter, Facebook and Instagram.

Contacts

Sean Preci

marketing@scientist.com
+1 858-815-9274

Check out our twitter: @NewsNovumpr