08:46 uur 11-08-2022

Hy Stor Energy wordt eerste Noord-Amerikaanse bedrijf dat zich verbindt aan wereldwijde norm voor groene waterstof

Via zijn samenwerkingsverband met de Green Hydrogen Organization (GH2) zal Hy Stor Energy ook de eerste Noord-Amerikaanse afdeling voor de Youth for Green Hydrogen opzetten

JACKSON, Miss.–(BUSINESS WIRE)– Hy Stor Energy LP (Hy Stor Energy), een bedrijf dat pioniert in het op grote schaal produceren van duurzame groene waterstof en energieopslag in Mississippi, heeft vandaag aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met de Green Hydrogen Organisation (GH2) om het eerste lid te worden dat een toezegging gedaan heeft in Noord-Amerika door een voorstander te zijn van de GH2 Green Hydrogen Standard over het hele continent en wereldwijd. Door zich te houden aan deze norm, die wereldwijd de eerste in zijn soort is, zal Hy Stor Energy waterstof produceren met 100% of bijna 100% hernieuwbare energie met bijna nul uitstoot van broeikasgassen voor zijn langverwachte Mississippi Clean Hydrogen Hub en alle toekomstige projecten.

“De GH2-standaard biedt investeerders en andere belanghebbenden zekerheid en transparantie dat groene waterstof precies dat is: waterstof gemaakt met hernieuwbare elektriciteit die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van emissies, ESG en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling,” aldus Malcolm Turnbull, voorzitter van GH2. “We zijn verheugd dat Hy Stor Energy heeft toegezegd om onze standaard in Noord-Amerika te promoten en zich ertoe heeft verbonden ervoor te zorgen dat zijn projecten aan de standaard voldoen.”

Het doel van het vaststellen van een norm voor de productie van groene waterstof is om te helpen bij het snel koolstofvrij maken van moeilijk te verminderen sectoren zoals staal, cement, zeescheepvaart en luchtvaart om de dringende doelstellingen voor netto nul en decarbonisatie te halen. Groene waterstofprojecten die voldoen aan de GH2-standaard krijgen een vergunning om het label ‘GH2 Green Hydrogen’ te gebruiken en komen in aanmerking voor het verkrijgen en verhandelen van GH2-certificaten van oorsprong voor groene waterstof en derivaten zoals groene ammoniak. Aangezien de meeste projecten zich nog in de vroege ontwerpfase bevinden, zoals de Mississippi Clean Hydrogen Hub van Hy Stor Energy, zal het project onafhankelijk worden geëvalueerd in overeenstemming met de norm om eventuele problemen of zorgen te identificeren die een belemmering kunnen vormen voor accreditatie.

“De goedkeuring van de Inflation Reduction Act (IRA) is een paradigmaverschuivende overwinning voor energie-innovatie in dit land. Terwijl de energierevolutie steeds sneller gaat, prijst GSREIA Hy Stor Energy en de Green Hydrogen Organization voor het ontwikkelen van een gouden sterstandaard voor groene waterstof. Wij bij GSREIA zullen de definitie accepteren en handhaven en we dringen aan op de toepassing ervan in onze Golfregio en daarbuiten,” verklaarde Stephen Wright, uitvoerend directeur van de Gulf States Renewable Energy Industry Association.

Naast deze aankondiging ondersteunt Hy Stor Energy ook de Youth for Green Hydrogen, een inclusieve beweging van jonge mensen die werken aan het versnellen van klimaatoplossingen en het opschalen van groene waterstof, om de eerste Noord-Amerikaanse afdeling van de groep op te richten. Samen met Youth for Green Hydrogen en andere organisaties zoals universiteiten en nationale laboratoria ontwikkelt Hy Stor Energy een positief, op actie gebaseerd traject voorwaarts met educatieve en belangenbehartigingsresultaten.

“We verwelkomen onze samenwerking met Hy Stor Energy om de deelname van jongeren en partnerschappen te versterken bij het creëren van door jongeren geleide innovatie en klimaatoplossingen van Green Hydrogen in Noord-Amerika en de rest van de wereld,” stelde Sailesh Singal, mede-oprichter van Youth For Green Hydrogen.

Hoewel de waterstofindustrie groeit in de VS vanwege de ontwikkeling van het H2Hub-programma en de waterstofbelastingkrediet van het Ministerie van Energie, bevorderen veel bedrijven in de VS het gebruik van blauwe waterstof in plaats van groene en hernieuwbare waterstof. Om zich volledig in te zetten voor het verminderen van schadelijke emissies, is het van cruciaal belang dat de waterstofindustrie de gouden productiestandaard gebruikt en niet bijdraagt aan extra kooldioxide en methaan in de atmosfeer. Deze langetermijninvestering in groene waterstofinfrastructuur heeft als bijkomend voordeel dat ze tientallen jaren wordt gebruikt, waardoor het risico op gestrande energiebronnen in de toekomst wordt verminderd. Hy Stor Energy richt zich op de dringende noodzaak om groene waterstof op de markt te brengen, in te zetten en op te schalen, aangezien dit van cruciaal belang is om de doelstellingen voor decarbonisatie te halen en de klimaatverandering tegen te gaan.

“Nu de Senaat de IRA heeft aangenomen, de grootste wetgeving voor klimaatinvesteringen in de Amerikaanse geschiedenis, is er geen tijd te verspillen aan het mogelijk maken van de productie en opslag van groene waterstof om beter te zorgen voor schone lucht, schoon water en volksgezondheid in onze gemeenschappen voor nu en toekomstige generaties,” gaf Laura L. Luce, CEO van Hy Stor Energy, te kennen. “Niet alleen zal deze wetgeving de productie van schone energie versnellen in tempo en schaal, maar er zijn ook monumentale en impactvolle bepalingen en belastingverminderingen om de hernieuwbare waterstofindustrie te stimuleren en de invoering ervan in het hele land te bevorderen. Bij Hy Stor Energy zijn we klaar om groene waterstof in Noord-Amerika op te schalen en een leider te zijn in het bepalen van de gouden standaard voor koolstofvrije, methaanvrije waterstof. En door de jeugd van de wereld in staat te stellen een leidende stem te hebben in dit gesprek, zullen we zorgen voor een gezond kader voor de groene waterstofeconomie, inclusief onderwijs, inspiratie, ondersteuning en mentorschap, evenals verdere pleidooien voor diversiteit in STEM.”

Eerder dit jaar woonde het Hy Stor Energy-team de eerste GH2 Global Assembly in Barcelona bij, waar het bedrijf zowel de GH2 Green Hydrogen Standard als de Youth for Green Hydrogen Declaration ondertekende. Tijdens deze conferentie nam Claire Behar, Chief Operation Officer van Hy Stor, deel aan een haardvuurgesprek met dhr. Turnbull, waarbij de twee de toekomst van de groene waterstofindustrie bespraken.

Ga voor meer informatie over Hy Stor Energy naar www.hystorenergy.com.

Over Hy Stor Energy

Hy Stor Energy faciliteert de overgang naar een fossielvrije energieomgeving door het op grote schaal ontwikkelen en bevorderen van hernieuwbare waterstof door de ontwikkeling, commercialisering en exploitatie van hubprojecten voor hernieuwbare waterstof. Het bedrijf definieert groene waterstof als alleen dat wat is geproduceerd uit hernieuwbare energiebronnen – zoals uiteengezet door de Green Hydrogen Organisation. Grote, volledig geïntegreerde projecten produceren, leveren en slaan 100% koolstofvrije energie op, waardoor klanten worden voorzien van veilige en betrouwbare hernieuwbare energie op aanvraag. Deze projecten, ontwikkeld als onderdeel van een geïntegreerde hub, koppelen de productie van hernieuwbare waterstof op locatie aan geïntegreerde langdurige opslag en distributie, waarbij schaalgrootte wordt gebruikt om de kosten te verlagen. Hy Stor Energy, geleid door de veteraan op het gebied van energieopslagindustrie en waterstoftechnologie, Laura L. Luce, beschikt over een innovatief team met diepgaande expertise en is gepositioneerd als leider in de hernieuwbare waterstofrevolutie. Ga voor meer informatie naar www.hystorenergy.com.

Over de Green Hydrogen Organisation (GH2)

De missie van de Green Hydrogen Organisation (GH2) is om de productie en het gebruik van groene waterstof in een groot aantal sectoren wereldwijd drastisch te versnellen. Het zal aandringen op het snel koolstofarm maken van industrieën zoals staal, cement, meststoffen, scheepvaart en luchtvaart die tot nu toe beperkte vooruitgang hebben geboekt met het verminderen van hun uitstoot. We brengen de overheid, de industrie en het maatschappelijk middenveld samen om de snelle wereldwijde invoering van groene waterstof mogelijk te maken.

Over Youth for Green Hydrogen

Youth for Green Hydrogen is een netwerk van gepassioneerde jonge vrouwen en mannen die werkzaam zijn in de groene waterstofsector. Onze visie is om de participatie te vergroten en het leiderschap van jonge mensen die in Groene Waterstof werken te versterken door intergenerationele partnerschappen centraal te stellen in onze aanpak.

Youth For Green Hydrogen is een inclusieve beweging van jonge mensen die werken aan het creëren van oplossingen om een einde te maken aan de klimaatcrisis, en we zijn er vast van overtuigd dat de wereld alleen door de groene technologie de afhankelijkheid van het bestaande verbruik van fossiele brandstoffen kan verminderen. Het gebruik van groene technologie zou geleidelijk worden bereikt, maar de noodsituatie van de klimaatcrisis roept elke jongere op om actie te ondernemen om onze samenleving te baseren op hernieuwbare energiebronnen, met name groene waterstof.

De groep heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ‘s werelds eerste jongerenverklaring over groene waterstof, die was aangenomen door de wereldleiders in de GH2-vergadering in Barcelona en die jonge mensen uit 64 landen heeft gemobiliseerd om klimaatoplossingen te versnellen door middel van groene waterstoftechnologie.

Jeugdverklaring over GH2: https://www.y4gh2.org/wp-content/uploads/2022/06/Y4GH2-Declaration.pdf

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media bij Hy Stor Energy
Brad Carl

Namens Hy Stor Energy

brad@teamsilverline.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr