03:39 uur 04-08-2022

Balbec Capital haalt meer dan $ 1,5 miljard op voor het vijfde wereldwijde kredietfonds

Aanzienlijke vraag van beleggers naar expertise op het gebied van nichekredieten van Balbec tijdens verhoogde marktvolatiliteit

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Balbec Capital, LP (‘Balbec’), een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder met meer dan $ 11 miljard aan platformactiva, heeft vandaag de sluiting aangekondigd van zijn vijfde wereldwijde vlaggenschipfonds, InSolve Global Credit Fund V, L.P. (het ‘Fonds’ of ‘IGCF V’), met totale toezeggingen van meer dan $ 1,5 miljard en een uitbreidbaar co-investeringsvehikel van $ 100 miljoen, waardoor het het grootste fonds van Balbec tot nu toe is. Het Fonds kreeg aanzienlijke steun van een diverse basis van bestaande Balbec-klanten en nieuwe investeerders wereldwijd.

IGCF V bouwt voort op de lange staat van dienst van Balbec op het gebied van succesvolle sourcing en investeringen in kredietgevoelige financiële activa, zoals portefeuilles van residentieel, commercieel en particulier krediet over het hele prestatiespectrum, inclusief activa die onderhevig zijn aan faillissementen of andere gestructureerde terugbetalingsplannen, evenals als geselecteerde alternatieve kredietactiva zoals rechten voor het aflossen van woninghypotheken. Het Fonds streeft naar consistente, aantrekkelijke rendementen met inkomstenopbrengst door te beleggen in activa met een historisch lage correlatie ten aanzien van openbare markten en door gebruik te maken van de uitgebreide ervaring, wendbare aanpak en diepgaande relaties van Balbec met tegenpartijen wereldwijd. Tot op heden heeft het Fonds 82% van de toezeggingen opgevraagd om te profiteren van een substantiële wereldwijde kansenset.

Warren Spector, voorzitter van Balbec, stelde: “We zijn verheugd dat we ons vijfde wereldwijde vlaggenschipfonds hebben gesloten, waarmee we ons doel hebben overschreden. Dit is een echt bewijs van het vertrouwen van investeerders in het bekwame investeringsteam, de unieke inkoopcapaciteit, de rigoureuze due diligence en de gedisciplineerde aanpak van Balbec voor het wereldwijd beheren van complexe activa. Aangezien we het Balbec-platform strategisch willen opschalen, zullen we ons herhaalbare investeringsproces – dat tot op heden veerkrachtig is gebleken in alle marktomstandigheden – blijven gebruiken om aantrekkelijke rendementen voor onze investeerders te leveren.”

Charles Rusbasan, oprichtende partner en Chief Executive Officer van Balbec, verklaarde: “Sinds de lancering van het Fonds hebben we een aanzienlijk deel van het kapitaal ingezet in kansen waarvan we denken dat ze aantrekkelijke risico-/opbrengstprofielen hebben met opwaarts potentieel en sterke neerwaartse bescherming. We verwachten dat onze gerichte kansenset en investeringspijplijn in de nabije toekomst robuust zullen blijven en zijn dankbaar voor de steun van zowel onze nieuwe als al lang bestaande investeerders.”

Sinds de oprichting heeft Balbec meer dan $ 14 miljard ingezet in 22 landen, waarbij het selectief heeft geïnvesteerd in verschillende regio’s en activatypes om de meest aantrekkelijke kansen te vinden en tegelijkertijd de macrorisico’s te verkleinen. De voorganger van het Fonds, IGCF IV, sloot in 2020 af met $ 1,2 miljard aan kapitaaltoezeggingen.

Over Balbec Capital, LP

Balbec Capital, opgericht in 2010, is een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder die inspeelt op nichekansen in het spectrum van alternatieve kredieten. Als pionierende belegger in financiële activa die onderhevig zijn aan terugbetalingsplannen voor faillissementen of andere gewijzigde terugbetalingen, heeft het bedrijf in het afgelopen decennium zijn platform uitgebreid en gediversifieerd door gerelateerde strategieën te ontwikkelen voor residentiële en commerciële hypotheekleningen in alle prestatiestadia, alsook door alternatieve en consumentenkredietactiva waar het Balbec-team een sterk concurrentievoordeel heeft dankzij zijn wereldwijde aanwezigheid en relaties met tegenpartijen. Neem voor meer informatie contact op met ir@balbec.com of ga naar https://balbec.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Amanda Shpiner/Justin Dechiario

Gasthalter & Co.

(212) 257-4170

Balbec@gasthalter.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr