09:04 uur 02-08-2022

Nieuwe gebruiksvriendelijke Rover van Unicontrol verwijdert barrières en vermijdt tijdverspilling op bouwplaatsen

Aannemers en landmeters kunnen nu frustrerende en kostbare stilstanden voorkomen door zelf basismetingen te doen dankzij de nieuwe UnicontrolRover

ODENSE, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– Onafhankelijk van training en kwalificaties, stelt de nieuwe UnicontrolRover elke gebruiker in staat om punten met grote precisie en onmiddellijke digitalisering te meten en uit te zetten, beschikbaar voor het 3D-machinebesturingssysteem van de operator. Deze nieuwe technologie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bouwsector en gedurende vier maanden grondig getest op drukke bouwplaatsen in Denemarken en de rest van de wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220801005072/nl/

Suveyer Lars Thomsen at the contractor company Harry Andersen & Søn A/S (Photo: Business Wire)

Suveyer Lars Thomsen at the contractor company Harry Andersen & Søn A/S (Photo: Business Wire)

Unicontrol had bij de lancering van het product al veel bestellingen voor de nieuwe UnicontrolRover ontvangen. De gebruikers die het product ter plaatse testten, waren zo tevreden dat ze een extra UnicontrolRover wilden om het landmeetkundige, kwaliteitscontrole- en documentatiewerk te optimaliseren.

De nieuwe rover met ingebouwde kantelfunctie combineert een hoogwaardige GNSS-ontvanger met de vertrouwde intuïtieve tabletinterface van Unicontrol. Met slechts een paar klikken kunt u punten en lijnen uitzetten, oppervlakteontwerpen en oppervlakteberekeningen maken en, met behulp van UnicontrolCloud, punten en lijnen direct delen met machines en collega’s.

“Onze klanten vragen ons al lang om een rover toe te voegen die ze kunnen integreren met de 3D-machinebesturing en cloudoplossing van Unicontrol. Beschikken over een eenvoudige optie om projectbestanden van UnicontrolRover naar andere Unicontrol-apparaten te uploaden – in plaats van de machine-operator achter de vodden te moeten zitten met een USB-drive ter plaatse – maakt een groot verschil,” aldus Ehsanullah Ekhlas, CCO bij Unicontrol.

Bij bouwbedrijf Harry Andersen & Søn is UnicontrolRover inmiddels een vaste waarde in hun toolbox:

We gebruiken UnicontrolRover voor het inspecteren van allerlei zaken, van de grond tot het riool en het uitzetten van punten voor stoepranden, en ook om de hoogten te controleren na het nivelleren. Het is zo handig, omdat het zowel precisie als betrouwbaarheid betekent. De kantelfunctie maakt het ook sneller om een meting uit te voeren. De interactie tussen UnicontrolRover en het machinebesturingssysteem werkt erg goed, omdat we hiermee projectgegevens meteen naar de cloud kunnen uploaden,” stelt landmeter Lars Thomsen van Harry Andersen & Søn A/S.

Unicontrol is een snelgroeiende innovator in 3D-machinebesturingsoplossingen voor de bouwsector. Unicontrol, opgericht in 2018, heeft een exponentiële groei doorgemaakt, via activiteiten in eigendom van het bedrijf en van distributeurs in meer dan 22 landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Malene Grouleff: malene@grouleff.it, +45 28915809

Check out our twitter: @NewsNovumpr