23:43 uur 21-07-2022

BYD betreedt de Japanse markt voor personenauto’s met drie EV-modellen

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Op 21 juli hield BYD JAPAN Inc., een filiaal van BYD Company Limited in Japan, een merkconferentie in Tokio, waarmee BYD officieel de markt voor personenauto’s in Japan heeft betreden. Drie BYD-modellen debuteerden op de conferentie: de BYD ATTO 3, de BYD DOLPHIN en de BYD SEAL.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220721005515/nl/

BYD’s brand conference in Tokyo (Photo: Business Wire)

BYD’s brand conference in Tokyo (Photo: Business Wire)

De BYD ATTO 3 zal naar verwachting de eerste BYD-personenauto worden die in Japan wordt verkocht, en de verkoop zal naar verwachting in januari 2023 beginnen. Verwacht wordt dat de BYD DOLPHIN en de BYD SEAL snel daarna zullen volgen en respectievelijk in het midden en de tweede helft van 2023 op de markt komen. Deze drie EV’s bieden meer keuzemogelijkheden en versterken de lokale markt voor elektrische personenauto’s.

Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD, stelde: “Als een van de eerste ondernemingen ter wereld die elektrische voertuigen heeft ontwikkeld, heeft BYD 27 jaar expertise en ervaring opgebouwd op het gebied van nieuwe energievoertuigen en beheerst het de geavanceerde technologieën die zich uitstrekken over batterijen, elektromotoren, elektronische controlesystemen en chips van automobielkwaliteit. Vandaag, met de steun en verwachting van de consumenten, betreedt BYD officieel de nieuwe markt voor energie-personenauto’s in Japan. Door de gezamenlijke inspanningen van BYD en de lokale NEV-markt, zijn we toegewijd om het voortouw te nemen op het gebied van e-mobiliteit voor een beter leven.”

Liu Xueliang, General Manager van BYD Asia-Pacific Auto Sales Division, verklaarde: “Vanaf vandaag zal BYD, samen met Japanse dealers en partners, geleidelijk een compleet verkoop- en servicesysteem opzetten om te zorgen voor een koolstofarme levensstijl en een betere klantervaring voor de lokale bevolking.”

BYD begon al in 1999 met het bedienen van Japanse klanten met oplaadbare batterijen. Later begon BYD met het leveren van innovatieve nieuwe energieopslagproducten, zonne-energieproducten, puur elektrische bussen, puur elektrische vorkheftrucks en andere goederen die de groene en duurzame ontwikkeling van Japan versnelden. De uitstekende operationele prestaties van BYD hebben BYD een uitstekende reputatie opgeleverd in Japan.

Momenteel strekt de voetafdruk van BYD’s nieuwe energievoertuigen zich uit tot meer dan 400 steden en 70 landen en regio’s op zes continenten. Gedreven door technologische innovaties, biedt BYD wereldwijde klanten algemene nieuwe energieoplossingen en helpt het bedrijf om ‘de aarde 1 ℃ te laten afkoelen.’

Over BYD

BYD (Build Your Dreams) is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD bestrijkt nu vier industrieën, waaronder auto’s, elektronica, nieuwe energie en spoorwegvervoer. Sinds de oprichting in 1995 heeft het bedrijf snel solide expertise op het gebied van oplaadbare batterijen ontwikkeld en is het een onophoudelijke voorstander van duurzame ontwikkeling geworden, waarbij het zijn oplossingen voor hernieuwbare energie met succes wereldwijd heeft uitgebreid met activiteiten in meer dan 50 landen en regio’s. De oprichting van een emissievrij energie-ecosysteem, bestaande uit betaalbare opwekking van zonne-energie, betrouwbare energieopslag en geavanceerd elektrisch vervoer, heeft het tot een marktleider gemaakt in de energie- en transportsector. BYD is een door Warren Buffet gesteund bedrijf en is genoteerd aan zowel de Hong Kong Stock Exchange als de Shenzhen Stock Exchange. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op http://www.byd.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Mia Gu, mia.gu@byd.com tel.: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel.: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel.: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: Sofίa Mardones, sofia.mardones@byd.com tel.: +56 9 9821 6851

Brazilië: Adalberto Maluf, adalberto.maluf@byd.com tel.: +19 3514 2554

Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel.: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr