22:38 uur 20-07-2022

NielsenIQ publiceert een nieuw rapport over impact van inflatie op kleine en middelgrote merken

NielsenIQ geeft een voorproefje van een nieuw raamwerk om kleine en middelgrote merken te helpen bij het schalen van groei in zijn nieuwste wereldwijde onderzoek

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– NielsenIQ geeft een vooruitblik op de bevindingen van de Brand Balancing Act, een wereldwijd onderzoek dat een perspectief biedt op hoe consumenten kleine en middelgrote merken waarnemen in de nieuwe inflatoire markt. Te midden van uitdagingen in de toeleveringsketen, inflatiedruk en voorzichtige consumentenbestedingen, hebben kleine merken te maken met een uitdagend speelveld. Door zich te concentreren op merkvoorkeuren van consumenten, prestatiebenchmarking, timing van trendcycli en zinvolle differentiatie, kunnen kleine en middelgrote merken de reacties van consumenten op de vluchtige economie in hun voordeel benutten.

“Inflatie heeft het belang van elke investering en strategische inspanning van kleinere merken vergroot. Naarmate de kosten van producten toenemen, stijgen ook de kosten van het missen van de verwachtingen van de consument,” aldus Lauren Fernandes, Global Director Thought Leadership. “Het goede nieuws voor het midden- en kleinbedrijf is dat ondanks het feit dat veel kmo’s volgens ons recente onderzoek grotendeels ‘onbekend’ zijn in termen van bekendheid, consumenten een grotere verscheidenheid aan merken overwegen bij het beslissen wat ze willen kopen.”

Grote bedrijven hebben armslag tegen de inflatie en de problemen met de toeleveringsketen waar kleinere ondernemingen vaak mee worstelen. Hierdoor is het in evenwicht blijven van kleine en middelgrote bedrijven een cruciale, maar potentieel lonende inspanning op dit specifieke moment. De Brand Balancing Act biedt een perspectief op de invloed van inflatiedruk op kleine en middelgrote merken en strategieën die ze kunnen gebruiken om hun waarde te laten zien en in lijn te blijven met de kernwaarden die door de consument worden nagestreefd. De analyse benadrukte ook de volgende zaken:

  • 56% van de wereldwijde consumenten koopt liever lokaal gemaakte producten van kleine bedrijven in hun regio
  • 57% probeert waar mogelijk kleine merken te ondersteunen, maar vindt deze moeilijker in het schap
  • 51% vindt dat kleine merken authentieker en betrouwbaarder zijn dan grote merken
  • 47% denkt dat kleine merken doorgaans duurder zijn maar is bereid iets meer te betalen
  • 86% van de wereldwijde consumenten is van mening dat functionele redenen zoals beschikbaarheid, kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding van het grootste belang zijn bij het nemen van hun aankoopbeslissingen

“De macro-economische omgeving van dit moment heeft een perfecte storm gecreëerd voor kleine en middelgrote bedrijven om contact te maken met consumenten. Maar diezelfde storm zou kleinere merken eerder kunnen overschaduwen dan dat ze kunnen opschalen. De sleutel zal het vinden van de juiste hefbomen zijn, gebaseerd op de juiste consumentengegevens, om op zinvolle manieren te innoveren,” stelt Fernandes. “Aangezien 48% van de respondenten wereldwijd zegt dat ze van plan zijn in de toekomst meer van kleinere merken te kopen, zullen de kleine en middelgrote bedrijven die inzicht hebben in de drijfveren voor aankopen in dit nieuwe landschap, hoogstwaarschijnlijk profiteren van de gewijzigde voorkeuren van consumenten.”

Over NielsenIQ

NielsenIQ, een wereldwijd informatieservicebedrijf, levert de gouden standaard op het gebied van consumenten- en retailmetingen door middel van het meest verbonden, volledige en bruikbare begrip van de evoluerende wereldwijde, omnichannel-consument. NielsenIQ is de bron van vertrouwen voor de industrieën die we bedienen en de pionier die de volgende eeuw van consumenten- en retailmetingen bepaalt. Onze gegevens, verbonden inzichten en voorspellende analyses optimaliseren de prestaties van CPG- en retailbedrijven, zodat ze dichter bij de gemeenschappen die ze bedienen worden gebracht en helpen de groei daarvan te stimuleren.

NielsenIQ, een Advent International-portfoliobedrijf, is actief in meer dan 90 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar NielsenIQ.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Gillian Mosher

Gillian.mosher@nielseniq.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr