10:14 uur 14-07-2022

EcoVadis versterkt haar mogelijkheden voor de verwerking van duurzaamheidsgegevens met overname van ecotrek

Integratie van technologie voor de verzameling van duurzaamheidsgegevens van ecotrek in EcoVadis verbetert de reikwijdte, snelheid en kwaliteit van ESG-inzichtelijkheid en de impact binnen wereldwijde waardeketens

Vragen van de pers–(BUSINESS WIRE)– EcoVadis, de toonaangevende leverancier van wereldwijd vertrouwde duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van ecotrek, een bedrijf dat duurzaamheidsgegevens verzamelt. De geautomatiseerde capaciteiten voor het verzamelen, scannen en analyseren van duurzaamheidsgegevens van het bedrijf vormen een aanvulling op de oplossingenportefeuille van EcoVadis door de technische mogelijkheden te vergroten, de klantbeleving te verbeteren en de inzichtelijkheid uit te breiden met robuuste informatie over handelspartners, waardoor haar activiteiten op wereldwijde schaal worden versneld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220713005177/nl/

Er bevinden zich al meer dan 5 miljoen bedrijfsprofielen in de database, en dankzij de mogelijkheden voor het verzamelen van duurzaamheidsgegevens van ecotrek is het nu mogelijk om het verzamelen en integreren van duurzaamheidsgegevens in bedrijfsprocessen te automatiseren. Dit geeft EcoVadis ongekende toegang tot bedrijfsspecifieke inzichten om een beter begrip te krijgen van ecologische, sociale en ethische risico’s en kansen, zodat organisaties binnen de gehele toeleveringsketen nog sneller en robuuster inzicht kunnen krijgen in de bestaande risico’s.

“De overname van ecotrek versterkt onze positie als de optimale keuze voor bedrijven voor het stimuleren van grootschalige duurzaamheidsimpact binnen hun waardeketen. De ondernemergeest, technologie en expertise van ecotrek passen perfect bij ons doel en onze cultuur,” aldus Pierre-François Thaler, mede-CEO bij EcoVadis. “Dit is een belangrijke stap voorwaarts bij het opvoeren van onze investeringen in technologie en mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheidsgegevens die we graag aan ons wereldwijde klantenbestand willen aanbieden.”

De SDM van ecotrek verbeedt de technische mogelijkheden van EcoVadis met de geautomatiseerde verzameling, scanning, analyse en classificatie van de duurzaamheidsgegevens van een bedrijf. Hierdoor kan EcoVadis nog slimmere en snellere voorspellende informatie bieden om strategieën voor duurzaamheidsrisicobeheer te optimaliseren. Het stelt EcoVadis ook beter in staat om kwaliteit en ervaring in de beoordelingen te verwerken en tegelijkertijd de procesefficiëntie te verhogen om het proces voor het verhogen van de betrokkenheid van waardeketenpartners te verbeteren. De gecombineerde productsuite biedt een allesomvattend aanbod van risicoclassificatie en -monitoring tot verbetering van de duurzaamheidsprestaties van leveranciers.

“We hebben onze technologie gevormd en gevalideerd rond een diepe en groeiende marktbehoefte om het verkrijgen van inzicht in duurzaamheid te vergemakkelijken en te versnellen. EcoVadis is de ideale partner bij de voortzetting van onze missie om bedrijven te helpen duurzame inkoop te implementeren op wereldwijde schaal”, aldus Rena Kleine, mede-CEO van ecotrek. “Dankzij de krachtenbundeling met EcoVadis, profiteren onze klanten van enorme voordelen op het gebied van productgroei, schaalbaarheid en de mogelijkheid om duurzaamheid snel te integreren in hun inkoopprocessen en zodoende de impact te maximaliseren.”

In het licht van de toenemende regulering, zoals de Duitse wet inzake de zorgvuldigheidsplicht met betrekking tot de leveringsketen en de op handen zijnde Europese richtlijn inzake gepaste zorgvuldigheid binnen de toeleveringsketen, geeft het gecombineerde allesomvattende aanbod klanten een enorme voorsprong op hun vakgenoten wat betreft het bewaken en verbeteren van hun toeleveringsketen. niet alleen om te voldoen aan de wet, maar ook om te gedijen binnen de nieuwe verantwoordelijke zakelijke omgeving.

De vier mede-oprichters van ecotrek bundelden hun achtergronden in software, techniek en toegepaste wetenschap in 2020 bij de oprichting van het bedrijf. Samen met de rest van hun team treden ze toe tot het bedrijf EcoVadis en vormen ze een geheel met het EcoVadis-team in Duitsland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EcoVadis.

Over EcoVadis

EcoVadis is een doelgericht bedrijf met de missie om wereldwijd betrouwbare duurzaamheidsbeoordelingen te geven. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op de deskundige gegevens en door bewijs onderbouwde beoordelingen van EcoVadis voor het bewaken en verbeteren van de duurzaamheidsprestaties van hun bedrijf en hun handelspartners. De praktische scorecards, benchmarks, CO2-actietools en inzichten vormen een leidraad voor een verbeteringstraject voor ecologische, sociale en ethische activiteiten voor 200 branchecategorieën en 175 landen. Marktleiders zoals Amazon, Johnson & Johnson, L’Oréal, Unilever, LVMH, Salesforce, Bridgestone, BASF en JPMorgan behoren tot de 95.000 bedrijven die samenwerken met EcoVadis om wereldwijd veerkracht, duurzame groei en positieve impact te stimuleren. Voor meer informatie kunt u terecht op ecovadis.com, Twitter of LinkedIn.

About ecotrek

ecotrek is een startup voor het verzamelen van duurzaamheidsgegevens die zich richt op geautomatiseerde leveranciersmonitoring voor de gehele toeleveringsketen op basis van openbaar beschikbare datapunten. Door middel van gegevensverzameling en -classificatie op basis van machine learning biedt de SDM-technologie van ecotrek binnen enkele uren gegevensinzichten voor duizenden leveranciers, waardoor bruikbare inzichten en verbetering van de algehele duurzaamheid van de toeleveringsketen worden verkregen. Meer informatie op ecotrek.tech of LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press Inquiries
VS: Corporate Ink voor EcoVadis

617-969-9192, ecovadis@corporateink.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr