09:26 uur 12-07-2022

Thales neemt OneWelcome over

Thales versterkt1 hiermee haar positie als wereldwijde speler in cybersecurity en vooraanstaande aanbieder van een veilige en vertrouwde digitale identiteit.

  • Het in Nederland gevestigde OneWelcome is een Europese leider op het gebied van customer identity & access management (CIAM), een essentieel en uiterst gewild expertisegebied binnen cybersecurity.
  • De identity cloud van OneWelcome voor externe gebruikers zoals consumenten, zakelijke partners en onderaannemers vormt een goede aanvulling op de identity & access management (IAM)-oplossing van Thales en biedt gerichte functionaliteit voor privacy, gegevensbescherming, het delegeren van de toegang en het beheer van toestemmingsvoorkeuren.

PARIS LA DÉFENSE–(BUSINESS WIRE)– Thales maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van OneWelcome, een Europese leider in de snel groeiende markt voor customer identity & access management (CIAM). Hierbij gaat een overnamebedrag van €100 miljoen gemoeid. Hierbij gaat een overnamebedrag van €100 miljoen gemoeid. De krachtige mogelijkheden van OneWelcome voor het beheer van de levenscyclus van digitale identiteit zal een aanvulling vormen op de bestaande identiteitsdiensten van Thales. Onder meer voor de veilige verstrekking en het beheer van aanmeldingsgegevens en Know Your Customer-processen. Daarmee ontstaat het meest uitgebreide identiteitsplatform op de markt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220711005411/nl/

Thales further accelerates its cybersecurity development with the acquisition of OneWelcome – a leader in Customer Identity and Access Management. ©Thales

Thales further accelerates its cybersecurity development with the acquisition of OneWelcome – a leader in Customer Identity and Access Management. ©Thales

Het in Nederland gevestigde OneWelcome is een aanbieder van cloudgebaseerde customer identity & access management (CIAM)-oplossingen voor organisaties in sterk gereguleerde sectoren. Hiermee kunnen zij hun klanten en zakelijke partners op veilige wijze een verbinding laten maken met hun online diensten. OneWelcome biedt momenteel bescherming voor tientallen miljoenen Europese identiteiten voor prominente organisaties als PostNL, het RIVM en de Europese Centrale Bank.

Thales wil de regionale expertise van OneWelcome benutten om tegemoet te komen aan de wereldwijde behoefte aan geoptimaliseerde processen voor identiteitsbeheer en gegevensbescherming. Deze zijn van cruciaal belang voor organisaties in gereguleerde markten die moeten voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving, zoals de GDPR. Een van de expertisegebieden van OneWelcome omvat technologie die gebruikers meer grip biedt op hun informatie en data binnen alle platforms en applicaties die zij gebruiken. Hiertoe beheert het hun wachtwoorden en toestemmingsvoorkeuren.

Deze overname stelt Thales in staat om een uitgebreid identiteitsplatform aan te bieden waarmee organisaties van elke omvang interne en externe identiteiten kunnen beheren. Op die manier kunnen zij snel nieuwe online bedrijfsactiviteiten ontplooien, de operationele efficiëntie en klantenervaring verbeteren en voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving of die zelfs overtreffen.

OneWelcome beschikt over ruim 100 werknemers en klanten in Europa en is bezig met een snelle opmars. Het groeit jaarlijks met ruim 30 procent. OneWelcome zal deel gaan uitmaken van de wereldwijde business unit Digital Identity & Security van Thales. Gartner voorspelt dat maar liefst 72 procent van alle organisaties in 20232 een CIAM-initiatief ten uitvoer zal leggen. In 2020 lag dat percentage nog op 40 procent.

Danny de Vreeze, de CEO van OneWelcome: “Customer identity & access management, oftewel CIAM, is een oplossing die geknipt is voor elke organisatie met een digitale aanwezigheid die voor de opgave staat om externe identiteiten te beheren en intuïtieve toegang tot haar online diensten te waarborgen. Onze uiterst geavanceerde dienst wordt door Europese organisaties gebruikt om miljoenen gebruikers te verbinden en te beschermen. Het doet ons uiterst gemotiveerde team een genoegen om ons productleiderschap uit te breiden naar nieuwe markten door een beroep te doen op de wereldwijde reikwijdte van Thales.”

Philippe Vallée, executive vice president Digital Identity & Security bij Thales: “De overname van OneWelcome sluit perfect aan op onze strategie voor expansie binnen de markt voor cybersecurity. De talenten en expertise van OneWelcome op het gebied van customer identity & access management vertegenwoordigen een krachtige aanvulling op ons aanbod van oplossingen voor authenticatie, privacy en gegevensbescherming. Dit sluit aan op ons streven om gebruikers een betrouwbare en uiterst soepele digitale ervaring te bieden. Momenteel is er sprake van een snelle groei van de datavolumes, een toename van het aantal migraties naar de cloud en nieuwe eisen van de wet- en regelgeving. Daarom is het van essentieel belang om organisaties in de publieke en private sector te voorzien van veilige, aanpasbare en gebruiksvriendelijke oplossingen waarmee zij de toegang tot hun gevoelige data kunnen classificeren, beschermen en beheren, waar die zich ook maar bevindt.”

In 2022 wil Thales wereldwijd 11.000 mensen aannemen, met inbegrip van 1.000 cybersecurity-professionals.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthoudende instanties en andere gebruikelijke voorwaarden voor overnames en zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden voltooid.

1Thales maakte recentelijk bekend dat het een andere speler op het gebied van cybersecurity had overgenomen: https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/group/press_release/thales-signs-agreement-sonae-investment-management-acquire-s21sec-and.

2 Gartner – Technology Insight for CIAM, mei 2020 IAM

Over Thales

Thales (Euronext Parijs: HO) is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van geavanceerde technologieën dat veel investeert in digitale en ‘deep tech’-innovatie – connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging en quantum computing – om te bouwen aan een zelfverzekerde toekomst die cruciaal is voor de ontwikkeling van onze samenleving. Het bedrijf biedt oplossingen, diensten en producten die klanten – bedrijven, organisaties, staten – in sectoren als defensie, luchtvaart, ruimtevaart, transport en digitale identiteit en veiligheid helpen hun cruciale missies te realiseren door de mens centraal te stellen in het besluitvormingsproces.

Thales heeft 81.000 medewerkers in dienst, verspreid over 68 landen. In 2021 bedroeg de jaaromzet van de groep circa EUR 16,2 miljard.

MEER INFORMATIE

Thales Group
Marktpagina
HD-foto’s dowloaden
@Thalesgroup

Contacts

PERS
Thales, Mediarelatios
Digital Identity and Security
Vanessa Viala

+33 (0)6 07 34 00 34

vanessa.viala@thalesgroup.com

Thales Netherlands
Job Van Harmelen

job.vanharmelen@nl.thalesgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr