19:13 uur 12-07-2022

Smart lanceert Keystone – een nieuw technologieplatform om het wereldwijde pensioenprobleem op te lossen

  • Toonaangevend technologiebedrijf voor pensioenen lanceert ‘Keystone by Smart’, een wereldwijd platform om de pensioenspaarsector van $ 62 biljoen vooruit te helpen
  • Het stelt financiële dienstverleners en overheden in staat om binnen enkele maanden technologie van de 21e eeuw te leveren, wat radicaal meer waarde genereert voor miljoenen spaarders via bedrijfspensioenen
  • Meer dan een miljoen uur en $ 100 miljoen aan R&D leveren een platform op dat een revolutie teweeg kan brengen in het wereldwijde pensioensparen – een markt die momenteel wordt gehinderd door decennia-oude technologie
  • De software van Keystone by Smart kan ook fusies en overnames en consolidatie in de sector stimuleren door een eenvoudigere migratie van pensioenen mogelijk te maken

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Smart, de toonaangevende wereldwijde leverancier van pensioentechnologie, heeft Keystone by Smart gelanceerd, een nieuw technologieplatform dat een revolutie teweeg gaat brengen in de pensioenspaarsector van $ 62 biljoen.

Keystone ondersteunt reeds de Master Trust van Smart Pension in het VK, dat alleen al meer dan £ 2 miljard aan activa onder beheer heeft. Het platform is goed voor meer dan 1 miljoen spaarders en 70.000 bedrijfsregelingen, en werkt ook actief aan verschillende aanvullende pensioenspaaroplossingen in samenwerking met financiële instellingen over de hele wereld. Deze partnerschappen geven Keystone het vooruitzicht op korte termijn meer dan 8 miljoen mensen te kunnen bedienen.

Met de capaciteit om honderden miljoenen te bedienen, zal Keystone by Smart nu worden uitgerold naar zakelijke en publieke klanten in de wereldwijde pensioensector. Het Platform-as-a-Service (PaaS)-aanbod wordt beschikbaar gesteld aan nationale en regionale overheden, banken, pensioenaanbieders, vermogensbeheerders, brancheorganisaties en affiniteitsgroepen.

Keystone is een flexibel, wendbaar en cloud-native platform dat werkt op één wereldwijde codebasis en zorgt bovendien voor radicale efficiëntie bij grote datamigraties – wat betekent dat consolidatie- en fusie- en overnameprojecten die voorheen jaren duurden met legacy-systemen nu mogelijk zijn in weken of zelfs dagen.

Keystone functioneert als een op zichzelf staand platform voor pensioensparen op de werkplek en is interoperabel met andere financiële diensten en pensioensoftware, naast integratie van salarisadministratie en HR-beheer. Gebruikers van bestaande pensioendiensten kunnen ook naadloos overstappen op de technologie van Keystone, wat zowel werkgevers als werknemers tijd en geld bespaart.

De veelzijdigheid van Keystone maakt het toepasbaar op verschillende pensioenspaarsystemen over de hele wereld. Het is ontworpen om gelijke tred te houden met de snel veranderende pensioenwetgeving en om te voldoen aan de behoeften van spaarders in elke taal en elke valuta.

Bij de lancering ondersteunt Keystone al tal van oplossingen voor pensioenspaarregelingen buiten het VK. Deze omvatten roll-outs voor automatische inschrijving in verschillende staten in de VS; werken met New Ireland Assurance, onderdeel van Bank of Ireland Group, om pensioensparen op de werkplek mogelijk te maken; en een samenwerking met Zürich voor een spaarplan voor de werkplek voor Dubai.

Meer informatie over Keystone by Smart is te vinden op de website van Smart.

Andrew Evans, Group CEO en mede-oprichter van Smart, stelde:

“Keystone by Smart stelt financiële dienstverleners in staat hun opdrachtgevers en klanten beter en sneller te bedienen. Het stelt spaarders in staat om verbinding te maken met hun geld en hun pensioenen in realtime te beheren.

“Keystone zal ook zakelijke en strategische investeerders helpen, die kansen zien om efficiëntie op de wereldmarkt te creëren, maar die voorheen niet over de tools beschikten om dit mogelijk te maken. We maken een technologisch gefragmenteerde industrie gebruiksvriendelijker voor iedereen.”

Will Wynne, Group MD en mede-oprichter van Smart, voegde toe:

“Een groot deel van onze industrie is gebouwd op decennia-oude technologie, die miljoenen spaarders over de hele wereld op een achterstand zet. Onze ervaring met het leiden van de automatische inschrijvingsrevolutie in het VK gaf ons een vroege voorsprong om dat te begrijpen, en nu hebben we een platform gebouwd om spaarders en dienstverleners over de hele wereld te helpen.

“Keystone by Smart maakt pensioenen makkelijker en goedkoper voor organisaties overal ter wereld. Het geeft spaarders ook de ervaring die ze gewend zijn van de beste e-commercesites en online bankieren.”

De reacties van de investeerders van Smart en de bredere fintech-industrie waren zeer positief. De investeerders van Smart zijn onder meer Legal & General Investment Management, J.P. Morgan, de Link Group, Barclays, Natixis Investment Managers, Chrysalis Investments, DWS Group en Fidelity International Strategic Ventures.

Een andere investeerder in Smart, Simon Rogerson, CEO en mede-oprichter van Octopus Group, verklaarde:

“Keystone is een uniek stukje technologie: een platform dat in staat is om de slapende reus van de fintech-wereld – de wereldwijde pensioenspaarmarkt van $ 62 biljoen – te transformeren. Het is een gebied waar de hele industrie schreeuwt om een modern technologieplatform, om betere resultaten te leveren voor overheden, financiële dienstverleners en hun klanten en burgers over de hele wereld.

“Met vandaag al meer dan een miljoen spaarders op het platform en een traject om in de nabije toekomst tientallen miljoenen gebruikers te ondersteunen, zal Keystone net zo transformerend zijn voor pensioenen zoals het Kraken-platform van Octopus Energy dat al was voor energie.”

Noot voor de redactie:

– Afbeelding van Keystone by Smart-logo (bijgevoegd)

Speciale webpagina voor Keystone by Smart (gekoppeld)

Video van Smart-oprichters Andrew Evans en Will Wynne die Keystone by Smart introduceren (gekoppeld)

Over Smart

Smart is een wereldwijde leverancier van technologieplatforms voor sparen en beleggen. Haar missie is om pensioenen, sparen en financieel welzijn over de hele wereld te transformeren.

Smart werkt samen met overheden en financiële instellingen (waaronder verzekeraars, vermogensbeheerders, banken, financiële adviseurs) om pensioensparen en inkomensoplossingen te bieden die digitaal, op maat gemaakt en kostenefficiënt zijn. Naast het VK is Smart actief in de VS, Europa, Australië en het Midden-Oosten met meer dan een miljoen spaarders die meer dan £ 4 miljard aan activa op het platform toevertrouwen.

Smart ondersteunt haar klanten met een wereldwijd team van 750 man.

Legal & General Investment Management, J.P. Morgan, de Link Group, Barclays, Natixis Investment Managers, Chrysalis Investments, DWS Group en Fidelity International Strategic Ventures zijn allemaal investeerders in Smart.

Ga voor meer informatie naar Smart.co of www.smartpension.co.uk

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Smart:
Alana Stuart

pressoffice@smart.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr