19:46 uur 07-07-2022

Het bedrijf Solidarity Transport Hub gaat op zoek naar een financiële investeerder

Het bedrijf Solidarity Transport Hub uit Polen is verantwoordelijk voor de bouw van de grootste luchthaven in de CEE-regio.

WARSCHAU, Polen–(BUSINESS WIRE)– Het bedrijf Solidarity Transport Hub uit Polen start het proces voor het selecteren van een financiële partner met ervaring in investeringen in de infrastructuursector om een joint venture te runnen in de vorm van een ‘special purpose vehicle’ dochteronderneming van de STH (‘Airport Component SPV’). Het bedrijf wacht tot 26 augustus 2022 op aanvragen van geïnteresseerde aannemers.

Solidarity Transport Hub (STH) is de grootste infrastructuurinvestering in Polen, die bestaat uit de bouw van de grootste luchthaven in de Centraal-Europese regio en de ontwikkeling van ca. 2000 km nieuwe spoorwegen in het hele land. De projecten van STH worden gefinancierd uit drie bronnen: schatkistpapier, commerciële financiering en fondsen van de Europese Unie.

– Vanaf het begin waren we bereid om potentiële investeerders een samenwerking voor te stellen. We zijn een betrouwbare en aantrekkelijke partner voor buitenlandse investeerders door de noodzaak om een grote luchthaven te bouwen, die de belangrijkste transferhub in ons deel van Europa zal worden – aldus Mikołaj Wild, CEO van het STH-bedrijf.

De STH-investering wordt ondersteund door de Poolse regering en de winstgevendheid en het strategische belang ervan voor de ontwikkeling van het land worden hoog gewaardeerd door analisten in het Kearney-rapport – ‘Analysis of the STH influence on the economy in Poland’ (nieuws over het rapport).

De rol van de financiële partner zal zijn om bij te dragen aan de aandelen die deze neemt in de Airport Component SPV, deel te nemen aan de organisatie van de financiering voor de bouw van de Solidarity Airport en van verdere financiële middelen om de activiteiten te ondersteunen.

Daarom heeft het bedrijf STH (Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o.) entiteiten uitgenodigd die geïnteresseerd zijn in financiële participatie en met ervaring op het gebied van investeringen in de luchthavensector. Het bedrijf wacht tot 26th augustus 2022 op aanvragen van geïnteresseerde aannemers.

Meer informatie over de STH en het proces van partnerselectie is te vinden op de STH-website.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Konrad Majszyk

Persvoorlichter

+48 882 350 378

media@cpk.pl

Check out our twitter: @NewsNovumpr