22:27 uur 04-07-2022

SINOVAC slaat handen ineen met HKU-CTC-onderzoeksteam en Gleneagles Hospital Hong Kong om een klinisch onderzoek te starten naar een geïnactiveerd Omicron-specifiek vaccin voor gebruik als booster in Hongkong, China

HONGKONG–(BUSINESS WIRE)– In het Gleneagles Hospital Hong Kong (Gleneagles of GHK) is de aftrap gegeven voor een klinisch onderzoek om de veiligheid en immunogeniciteit te beoordelen van het geïnactiveerde Omicron-specifieke COVID-19-vaccin van SINOVAC dat wordt gebruikt als een boostervaccin bij gezonde volwassenen, met het oog op het verstrekken van wetenschappelijk bewijs voor toekomstige immunisatiestrategieën. Dit onderzoek wordt geleid door een medisch onderzoeksteam van het Clinical Trials Centre van de universiteit van Hongkong (HKU-CTC) in samenwerking met Gleneagles.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220704005149/nl/

[From right to left] Professor Ivan Hung Fan-ngai, Ru Chien & Helen Lieh Professor in Health Sciences Pedagogy, Clinical Professor and Chief of Infectious Diseases, Department of Medicine, School of Clinical Medicine, Assistant Dean (Admissions), LKS Faculty of Medicine of The University of Hong Kong; Dr Kenneth Tsang, CEO of Gleneagles Hospital Hong Kong; Ms. Cheryl Law, International Business Development Director, Asia Pacific of SINOVAC; Mr. Henry Yau, Managing Director of The University of Hong Kong Clinical Trials Centre. (Photo: Business Wire)

[From right to left] Professor Ivan Hung Fan-ngai, Ru Chien & Helen Lieh Professor in Health Sciences Pedagogy, Clinical Professor and Chief of Infectious Diseases, Department of Medicine, School of Clinical Medicine, Assistant Dean (Admissions), LKS Faculty of Medicine of The University of Hong Kong; Dr Kenneth Tsang, CEO of Gleneagles Hospital Hong Kong; Ms. Cheryl Law, International Business Development Director, Asia Pacific of SINOVAC; Mr. Henry Yau, Managing Director of The University of Hong Kong Clinical Trials Centre. (Photo: Business Wire)

In dit onderzoek zullen in totaal 300 gezonde volwassen vrijwilligers van 18 jaar en ouder worden geworven die zijn ingeënt met twee of drie doses geïnactiveerd of mRNA-vaccin tegen COVID-19.

“Zoals we weten is vaccinatie een van de meest effectieve manieren om infectieziekten aan te pakken. Op dit moment waart Omicron nog steeds rond in de wereld. Ik hoop dat het klinische onderzoek het vaccinonderzoek en de toediening van vaccins kan versterken en effectief kan bevorderen,” verklaarde professor Ivan Hung Fan-ngai, Ru Chien & Helen Lieh-hoogleraar Gezondheidswetenschappelijke pedagogiek, klinisch hoogleraar en hoofd Infectieziekten, assistent-decaan van de afdeling Geneeskunde, School of Clinical Medicine, assistent-decaan (Toelatingen) van de LKS-faculteit Geneeskunde van de universiteit van Hongkong (HKUMed), tijdens de ceremonie.

“Als een van de onderzoekslocaties van de HKU zijn we verheugd deel uit te maken van dit klinisch onderzoeksproject en bij te dragen aan het voortdurende onderzoek en de ontwikkeling van vaccins en immunisatiestrategieën om de gezondheid van mensen beter te beschermen,” aldus Dr. Kenneth Tsang.

“Het is van groot belang samen te werken met professor Hung, HKU-CTC en Gleneagles voor de uitvoering van het klinisch onderzoek naar het geïnactiveerde COVID-19-vaccin als booster tegen de Omicron-stam. We hopen met de resultaten van dit onderzoek een oplossing te vinden voor Hongkong en de wereld in de strijd tegen de nieuwe virussen,” aldus Cheryl Law, International Business Development Director van SINOVAC.

SINOVAC verkreeg begin december 2021 het monster van de Omicron-variant en heeft vervolgens actief het onderzoek naar en de ontwikkeling van het geïnactiveerde COVID-19-vaccin (Omicron-specifieke stam) gestimuleerd. Uit preklinisch onderzoek is gebleken dat het vaccin veilig en effectief is bij dieren. Het klinisch onderzoek naar boosterimmunisatie tegen de Omicron-stam werd vervolgens op 12 april 2022 goedgekeurd door de Institutionele beoordelingsraad (IRB) van HKU GHK en op 14 april 2022 door de Raad voor farmacie en vergiften van Hongkong, zodat het klinisch onderzoek naar het versterken van de immuniteit van mensen tegen de nieuwe coronavirusstam in Hongkong doorgang kan vinden.

Over Sinovac Biotech Ltd.

SINOVAC Biotech Ltd. (SINOVAC) is een in China gevestigd toonaangevend biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op onderzoek, innovatie, productie en commercialisering van vaccins die bescherming bieden tegen besmettelijke ziekten bij de mens. Het productassortiment van SINOVAC omvat vaccins tegen opkomende infectieziekten zoals COVID-19, H5N1 pandemische influenza (vogelgriep), H1N1 influenza (varkensgriep) en enterovirus 71 (EV71), en andere veel voorkomende infectieziekten zoals virale hepatitis, seizoensgriep, pneumokokkenpneumonie, poliomyelitis, varicella en de bof. SINOVAC onderzoekt ook mogelijkheden op de internationale markt en exporteert zijn vaccins naar tientallen landen en internationale organisaties. Meer informatie over SINOVAC is te vinden op www.sinovac.com.

Over HKU Clinical Trials Centre

Het Clinical Trials Centre van de universiteit van Hongkong (HKU-CTC) is een one-stop platform voor het beheer van klinisch onderzoek dat op het faciliteren van de professionele uitvoering van klinische onderzoeksprojecten in het kader van HKUMed is gericht. Sinds de oprichting heeft het HKU-CTC al meer dan duizend gesponsorde klinische studies en door onderzoekers geïnitieerde klinische studies mogelijk gemaakt in samenwerking met sponsors en onderzoekers over de hele wereld.

Over Gleneagles Hospital Hong Kong

Het Gleneagles Hospital Hong Kong (Gleneagles), gevestigd in Wong Chuk Hang op Hong Kong Island South, is een particulier ziekenhuis met meerdere specialiteiten en 500 bedden dat geavanceerde medische technologieën en een uitgebreid scala aan klinische diensten biedt dat meer dan 35 specialiteiten en subspecialiteiten omvat. Als vooraanstaand particulier opleidingsziekenhuis in Hongkong draagt Gleneagles ook bij aan de opleiding en ontwikkeling van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de bevordering van klinisch onderzoek. Gleneagles is een joint venture tussen IHH Healthcare en NWS Holdings Limited, met de universiteit van Hongkong als exclusieve klinische partner. Meer informatie over Gleneagles Hospital Hong Kong is te vinden op https://www.gleneagles.hk/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen

Sinovac Biotech Ltd.
Dhr. Will Chan

Tel.: +852 61408385

E-mail: will.chan@sinovac.com

HKU Clinical Trials Centre
Mw. Cathy Shen

Tel.: +852 2255 2553

E-mail: cathyswi@hku.hk

Gleneagles Hospital Hong Kong
Mw. Tracy Chow

Tel.: +852 3153 9330

E-mail: tracy.chow@gleneagles.hk

Check out our twitter: @NewsNovumpr