03:28 uur 30-06-2022

Napster schetst nieuw web3-muziekecosysteem

Aan de achterkant van zijn nieuwe app, gelanceerd begin juni, heeft het wereldwijde muziekstreaming- en technologieplatform zijn eerste Web3 litepaper gepubliceerd

Napster kondigde eerder aan dat het werd overgenomen door een consortium onder leiding van Hivemind en Algorand, om zijn robuuste, bestaande activiteiten met de blockchain uit te breiden

De nieuwe $NAPSTER-token versterkt de muziekmaker, rechthebbende en fanrelaties

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Napster Music Inc., de muziekstreamingdienst, heeft vandaag de publicatie aangekondigd van zijn Litepaper V1 waarin zijn plannen worden uiteengezet om Web3-technologie toe te passen op zijn bestaande activiteiten en miljoenen gebruikers om de interactie tussen muziekmakers, rechthebbenden en fans te verbeteren. Een nieuwe entiteit, Napster Innovation Foundation, geeft $NAPSTER-tokens uit via het Algorand blockchain-protocol om de bestaande platformfunctionaliteit te stroomlijnen en nieuwe opties te openen voor het creëren van waarde rond het streamen van muziek.

“We betreden het streaming-plus-tijdperk van muziek, een van de weinige schaalbare bedrijfssectoren waar de adoptie van blockchain-technologie voor iedereen gewoon logisch is”, zei Emmy Lovell, interim-CEO van Napster. “Mensen die muziek maken, mensen die ernaar luisteren en degenen die het intellectuele eigendom bezitten, zijn allemaal al sterk afhankelijk van technologie. Web3 biedt een kans om het muziekecosysteem te verdiepen, uit te breiden en te verbeteren.”

“Napster is een sterk, zelfvoorzienend bedrijf en een iconisch merk”, zei Matt Zhang, oprichter en CEO van Hivemind, die leiding geeft aan het consortium dat Napster heeft overgenomen. “Onze investering in het bedrijf weerspiegelt een langere termijn en een veel bredere kijk dan de kortetermijnhandelsomgeving voor crypto-activa. In plaats daarvan zien we een enorme kans om op de lange termijn waarde op te bouwen door Web3-programmering toe te passen op een bestaand, technologisch bedrijf.”

Ga voor meer informatie, registratie van interesse en het downloaden van de Litepaper V1 naar napster.com/web3.

Over Napster

Napster was de oorspronkelijke verstoorder van de muziekindustrie van het Web1-tijdperk. Een naam doordrenkt van innovatie, het is het trotse synoniem voor muziek. Het begon een revolutie als het allereerste platform om ons voor te stellen hoe we in de toekomst allemaal van entertainment zouden genieten.

Door gebruik te maken van peer-to-peer-technologie (in die tijd pionierde Napster en tegenwoordig gebruikt in de blockchain), plaatste de oorspronkelijke Napster-fans op de voorgrond door een nieuwe manier van muziekdistributie te creëren. In de daaropvolgende jaren evolueerde het naar een op abonnementen gebaseerde muziekstreamingdienst met volledige licentie.

Nu gaat Napster terug naar zijn roots en lanceert het een gedecentraliseerd muziekecosysteem die de fans, muziekmakers en rechthebbenden ten goede komt.

Bezoek Napster op napster.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nick Caley voor Napster

(+44) 7711 081 843

John Franklin voor Hivemind

john@sintercompany.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr