10:00 uur 29-06-2022

FXCM Mei rapport inzake enkele aandelen en aandelenmandjes

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– FXCM Group, LLC (‘FXCM Group’ of ‘FXCM’), de toonaangevende internationale aanbieder van online handel in vreemde valuta, CFD’s, cryptocurrencies en aanverwante diensten, maakt vandaag haar gegevens bekend over de meest populaire instrumenten voor de maand mei in haar enkele aandelen CFD- en eigen aandelenmandjesproductlijnen.

FXCM biedt fractionele handel in enkele aandelen zonder commissiekosten* van toonaangevende bedrijven uit de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Hongkong en Australië. De aandelenmandproducten van FXCM combineren de aandelen van meerdere bedrijven uit een sector in een enkel verhandelbaar instrument. De onderneming beschikt momenteel over een portefeuille van zestien aandelenmandjes. De lijst van bedrijven en wegingen is beschikbaar op de aandelenmandwebsite van FXCM (https://www.fxcm.com/nl/markets/stock-baskets/).

De inflatie woedt en de consumentenprijsindex steeg tot 8,6% in mei ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden, het hoogste niveau sinds 1981 in de VS, wat resulteert in volatiele aandelenmarkten.

In mei trad Paypal voor het eerst toe tot de top drie van meest verhandelde aandelen, samen met de gebruikelijke ondernemingen Tesla en Apple. Het Chinese EV-bedrijf BYD Co steeg naar de 4e plaats en trok samen met Advanced Micro Devices, een leider in de halfgeleiderindustrie, meer handelsinteresse aan dan de conventionele technologiereuzen, Alibaba, Meta en Netflix.

Aan de kant van de aandelenmandjes hebben we kunnen zien, terwijl de crypto-industrie in mei een flinke daling ondervond, hoe de interesse in het Crypto Stock-aandelenmandje is toegenomen, aangezien het op de 2e plaats terechtkwam. Dit was net onder FAANG in een maand waarin China Ecommerce ook zijn top vijf positie herwon, omdat de prijzen van veel van de componentbedrijven in de loop van de maand herstelden.

Volumeranglijst

Maandelijkse verandering van positie op ranglijst

Bedrijf

Symbool

1

Tesla Inc

TSLA.us

2

↑7

PayPal

PYPL.us

3

↑3

Apple

AAPL.us

4

↑53

BYD Co

BYDC.hk

5

↓1

Amazon.com

AMZN.us

6

↑24

Advanced Micro Devices Inc

AMD.us

7

↓4

Alibaba

BABA.us

8

↓6

Meta Platforms Inc

FB.us

9

↑1

NVIDIA

NVDA.us

10

↓2

Netflix Inc

NFLX.us

Volumeranglijst

Maandelijkse verandering van positie op ranglijst

Sector

Symbool

1

Amerikaanse Big Tech

FAANG

2

↑3

Cryptoaandelen

CRYPTOSTOCK

3

Amerikaanse banken

US.BANKS

4

↑5

Chinese e-commerce

CHN.ECOMM

5

↓1

Chinese Big Tech (HK)

ATMX

6

↓4

China Tech

CHN.TECH

7

↑3

Biotech

BIOTECH

8

Cannabis

CANNABIS

9

↑2

E-sport en gaming

ESPORTS

10

↑4

Thuiswerken

WFH

In het verleden behaalde resultaten en populariteit zijn geen indicator voor toekomstige resultaten.

Positie is afgeleid van FXCM-klantvolume

*FXCM kan op verschillende manieren worden gecompenseerd, waaronder, maar niet beperkt tot: het toevoegen van een opslag aan de spreads die het ontvangt van zijn liquiditeitsverschaffers, het toevoegen van een opslag bij een roll-over, enz. Op commissie gebaseerde prijzen zijn van toepassing op Active Trader-accounttypes.

EINDE

Over FXCM:

FXCM is een toonaangevende aanbieder van online vreemde valuta (FX)-trading, CFD-trading en aanverwante diensten. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en heeft als missie wereldwijde traders toegang te bieden tot ‘s werelds grootste en meest liquide markt door het aanbieden van innovatieve tradingtools, het inhuren van uitstekende tradingopleiders, het voldoen aan strenge financiële normen en het streven naar de beste online tradingervaring in de markt. Klanten genieten van het voordeel van mobiel traden, orderuitvoeringen in één klik en traden vanuit real-time grafieken. Daarnaast biedt FXCM educatieve cursussen over FX-trading en biedt het tradingtools, eigen gegevens en premium middelen.FXCM Pro biedt retailbrokers, kleine hedgefondsen en banken in opkomende markten toegang tot uitvoering en liquiditeit op groothandelsniveau, terwijl fondsen met een hoge of gemiddelde frequentie toegang krijgen tot prime brokerage-diensten via FXCM Prime. FXCM is een bedrijf van Leucadia.

Forex Capital Markets Limited: FCA-registratienummer 217689 (www.fxcm.com/uk)

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking.

66% van de retailbeleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.

FXCM EU LTD: CySEC-licentienummer 392/20 (www.fxcm.com/eu)

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking.

73% van de retailbeleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze provider.

U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.

FXCM Australia Pty. Limited: AFSL 309763. U kunt de door u ingelegde gelden geheel verliezen door te traden. De producten zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Zorg ervoor dat u de risico’s volledig begrijpt. Als u beslist om te handelen in producten die worden aangeboden door FXCM AU, moet u de Gids Financiële Diensten, Productbeschrijving, Bepaling Doelmarkt en Algemene Voorwaarden op www.fxcm.com/au lezen en begrijpen.

FXCM South Africa (PTY) Ltd: FSP No 46534 (www.fxcm.com/za). Onze dienstverlening omvat producten die met een marge worden verhandeld en die een risico op verliezen inhouden die groter zijn dan uw ingelegde gelden. De producten zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Zorg ervoor dat u de risico’s volledig begrijpt.

FXCM Markets Limited: De verliezen kunnen groter zijn dan de ingelegde gelden. (www.fxcm.com/markets).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Chatsworth Communications

+44 (0) 20 7440 9780

fxcm@chatsworthcommunications.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr