14:38 uur 23-06-2022

Trinseo begint traject naar geautomatiseerde PCF-berekening voor zijn hele portfolio met Atos

Nieuwe samenwerking tilt netto-nul-ambitie van Trinseo naar hoger niveau

HORGEN, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Trinseo (NYSE: TSE), een leverancier van specialistische materiaaloplossingen, en Atos hebben vandaag aangekondigd dat Trinseo de onlangs gelanceerde digitale oplossing van Atos is gaan gebruiken om de koolstofvoetafdruk van zijn gehele portfolio te identificeren en te monitoren. Dit stelt Trinseo in staat om superieure productgegevens over de koolstofvoetafdruk van zijn producten aan zijn klanten te leveren en versnelt de netto-nul-ambities en koolstoftransparantieverplichtingen van Trinseo.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220622005171/nl/

Trinseo has started using Atos’ recently launched digital solution to identify and monitor the carbon footprint of its entire portfolio. Photo by Sid Suratia.

Trinseo has started using Atos’ recently launched digital solution to identify and monitor the carbon footprint of its entire portfolio. Photo by Sid Suratia.

Van juni 2022 tot eind dit jaar werkt Trinseo samen met Atos. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van deze digitale oplossing die de koolstofvoetafdruk van producten (PCF) voor de chemische industrie berekent om belangrijke inzichten te verzamelen voor een bedrijfsbrede implementatie van de oplossing in overeenstemming met zijn bestaande SAP ERP en datalandschap. Na het opschalen van de tool naar verschillende bedrijfsonderdelen, wordt verwacht dat Trinseo uiteindelijk in staat zal zijn om geautomatiseerde PCF-informatie intern aan zijn klanten te leveren voor al zijn producten.

De PCF-berekeningstool (SCOTT) en -methodologie ontwikkeld door BASF is gebaseerd op de Life Cycle Assessment-methodologie en berekent cradle-to-gate PCF. Atos werd geselecteerd als partner om een softwareplatform te ontwikkelen en te distribueren om deze tool en methodologie beschikbaar te maken voor de industrie. De methodologie is gebaseerd op ISO14067:2018 voor de koolstofvoetafdruk van producten, die voortbouwt op de principes en vereisten van de ISO-normen 14040:2006 en 14044:2006.

“Hoewel Trinseo al vele jaren de koolstofvoetafdruk van ons bedrijf rapporteert, is het nog steeds een handmatig en uiterst arbeidsintensief proces om hetzelfde te doen op productniveau,” aldus Dr. Julien Renvoise, Sustainability Business Development Leader bij Trinseo. “Om te beginnen met een aantal van onze vlaggenschipproducten, zullen we onderzoeken hoe we dit kunnen automatiseren met behulp van Atos en hun PCF-platform.”

“Onze beoordeling heeft aangetoond dat Trinseo zich al in een goede positie bevindt voor PCF-automatisering op basis van hun beschikbare gegevens en SAP-processen,” stelde Stefan Unterhuber, Senior Director Net Zero Transformation bij Atos. “Er is echter ook uit gebleken waar we hiaten en ruimte voor verbeteringen verwachten. Vanaf dit proefproject stelt onze gefaseerde aanpak ons in staat om geleidelijk de hiaten in hun primaire gegevens te dichten, de secundaire gegevenskwaliteit te verbeteren en uiteindelijk Trinseo te voorzien van nauwkeurige en transparante PCF-gegevens per afzonderlijk product dat volledig is geautomatiseerd.”

Beide bedrijven zien dit project als een belangrijke bijdrage aan een netto-nul-economie en een uitstekend voorbeeld van de manier waarop digitale technologie kan worden gebruikt om de uitstoot van broeikasgassen te monitoren en te beheersen.

Over Trinseo

Trinseo (NYSE: TSE), een leverancier van specialistische materiaaloplossingen, werkt samen met bedrijven om ideeën op een fantasierijke, slimme en op duurzaamheid gerichte manier tot leven te brengen door zijn vooraanstaande expertise, toekomstgerichte innovaties en best-in-class materialen te combineren om zo waarde voor bedrijven en consumenten te ontsluiten.

Van ontwerp tot productie, Trinseo maakt gebruik van tientallen jaren ervaring in diverse materiaaloplossingen om de unieke uitdagingen van klanten in een breed scala van industrieën aan te pakken, waaronder consumentengoederen, mobiliteit, bouw en constructie, en de medische sector.

De ongeveer 3.400 medewerkers van Trinseo zorgen voor eindeloze creativiteit als het gaat om het opnieuw bedenken van de mogelijkheden met klanten over de hele wereld vanuit de locaties van het bedrijf in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Trinseo rapporteerde in 2021 een netto-omzet van ongeveer $ 4,8 miljard. Ontdek meer door naar www.trinseo.com te gaan en verbinding te maken met Trinseo op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Over Atos

Atos is een wereldleider in digitale transformatie met 111.000 medewerkers en een jaaromzet van ca. € 11 miljard. De Groep, de Europese nummer één op het gebied van cyberbeveiliging, cloud en hoogwaardige computing, biedt end-to-end oplossingen op maat voor alle sectoren in 71 landen. Als pionier op het gebied van decarbonisatiediensten en -producten zet Atos zich in voor een veilige en koolstofarme digitale technologie voor zijn klanten. Atos is een SE (Societas Europaea), genoteerd op Euronext Parijs en opgenomen in de CAC 40 ESG- en Next 20-indexen.

Het doel van Atos is om de toekomst van de informatieruimte vorm te geven. De expertise en diensten van het bedrijf ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek in een multiculturele benadering en dragen bij aan de ontwikkeling van wetenschappelijke en technologische excellentie. Over de hele wereld stelt de Groep haar klanten en medewerkers, en leden van samenlevingen in het algemeen, in staat om duurzaam te leven, te werken en te ontwikkelen in een veilige en beveiligde informatieruimte.

Waarschuwing bij toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, inclusief maar niet beperkt tot verklaringen over plannen, doelstellingen, doelen, projecties, strategieën, toekomstige gebeurtenissen of prestaties, en onderliggende veronderstellingen en andere verklaringen, die geen verklaringen zijn van historische feiten of garanties of verzekeringen van toekomstige prestaties. Toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden als ‘verwachten,’ ‘anticiperen,’ ‘van plan zijn,’ ‘voorspellen,’ ‘vooruitzichten,’ ‘zullen,’ ‘kunnen,’ ‘zouden kunnen,’ ‘zien,’ ‘neigen,’ ‘aannemen,’ ‘potentieel,’ ‘waarschijnlijk,’ ‘doel,’ ‘plannen,’ ‘overwegen,’ ‘zoeken,’ ‘pogen,’ ‘moeten,’ ‘konden,’ ‘zouden’ of uitdrukkingen van soortgelijke betekenis. Toekomstgerichte verklaringen weerspiegelen de evaluatie door het management van de momenteel beschikbare informatie en zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen en veronderstellingen met betrekking tot ons bedrijf, de economie en andere toekomstige omstandigheden. Omdat toekomstgerichte verklaringen betrekking hebben op de toekomst, zijn ze onderhevig aan inherente onzekerheden, risico’s en veranderingen in omstandigheden die moeilijk te voorspellen zijn. Factoren die ertoe kunnen leiden dat toekomstige resultaten verschillen van de resultaten die in de toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt, zijn onder meer, maar zijn niet beperkt tot, ons vermogen om onze transformatiestrategie en bedrijfsstrategie met succes uit te voeren; ons vermogen om overgenomen bedrijven te integreren; wereldwijde volatiliteit van de toeleveringsketen, hogere kosten of verstoring van de levering van grondstoffen of hogere kosten voor het transport van onze producten; de aard van investeringsmogelijkheden die van tijd tot tijd aan het bedrijf worden aangeboden; en die factoren besproken in ons jaarverslag op Formulier 10-K, onder deel I, item 1A — ‘Risicofactoren’ en elders in onze andere rapporten, deponeringen en indieningen die van tijd tot gedaan worden bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Als gevolg van deze of andere factoren kunnen onze werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die in de toekomstgerichte verklaringen worden overwogen. Daarom waarschuwen we u om niet te vertrouwen op een van deze toekomstgerichte verklaringen. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn alleen gedaan op de datum hiervan. We nemen geen verplichting op ons om enige toekomstgerichte verklaring publiekelijk bij te werken of te herzien als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, tenzij anders vereist door de wet.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Trinseo

Peggy Sung

peggysung@trinseo.com

Atos

Laura Fau

laura.fau@atos.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr